YLE > Finland

Saturday, 23 March, 02:09

YLE - 17 mar 19 kl. 08:13

Föreviga ditt sexliv! Nytt forskningsprojekt vill veta vad du tycker om kärlek, sex och relationerHur talades det om sex i ditt barndomshem och när anser du att det är bästa att göra slut eller skilja sig? Sådana här frågor får vi fundera på i Svenska Litteratursällskapets och Åbo Akademis nya samarbetsprojekt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska Litteratursällskapets, Åbo Akademis

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förevigaditt , sexliv, Nytt, forskningsprojektvill , vetavad du , tycker om kärlek sex och relationer
Kristianstadsbladet - 25 maj 16 kl. 03:00

Pågatågsstationer ska tittas på i nytt forskningsprojekt

Ett nytt forskningsprojekt för att stärka integrationen och den sociala hållbarheten har startat i Hässleholm, Östra Göinge och Kristianstad. I Hässleholm har tre stationsorter som nyligen fått pågatågsstopp valts ut..

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 17 kl. 07:02

Poliskameror i nytt forskningsprojekt

Fler poliser ska utrustas med kroppskameror med syftet att förebygga brottslighet. Kamerorna anses viktiga för att kunna samla in bevismaterial i många situationer. I ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska konsekvenserna av kameraanvän.

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 07:02

Poliskameror i nytt forskningsprojekt

Fler poliser ska utrustas med kroppskameror med syftet att förebygga brottslighet. Kamerorna anses viktiga för att kunna samla in bevismaterial i många situationer. I ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska konsekvenserna av kameraanvän.

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 07:31

Polisens kroppskameror i nytt forskningsprojekt

I syfte att förebygga brottslighet och för att kunna samla in bevismaterial kommer fler poliser att utrustas med kroppskameror. Ett nytt forskningsprojekt på Göteborgs universitet ska nu undersöka vad kamerorna får för inverkan på polisens arbete, enligt ett pressmeddelande..

Dagen - 25 aug 15 kl. 03:00

Nytt forskningsprojekt om religiösa konflikter

Varför är religiösa konflikter så mycket svårare att lösa än andra konflikter? Den frågan ska få svar i ett nytt stort internationellt forskningsprojekt som fått 14 miljoner kronor till förfogande.– Det här är ett nästan helt outforskat område, berättar projektledaren Isak Svensson vid Uppsala universitet..

BT - 23 feb 13 kl. 13:24

Nytt forskningsprojekt på gång om nyanlända flyktingarnas hälsa

Malmö högskola ska tillsammans med bland andra länsstyrelsen i Skåne starta ett forskningsprojekt om nyanlända flyktingars hälsa och utveckla hälsofrämjande åtgärder. Flyktingarna själva ska delta i projektet som tilldelats 11 miljoner kronor. Hälsa är avgörande för asylsökande och nyanlända flyktingars möjligheter för integration och etablering på arbetsmarknaden, skriver högskolan i ett pressmeddelande.

SmålandsPosten - 02 jul 13 kl. 07:03

Alsterån uppmärksammas i nytt forskningsprojekt

Jan Darpö, professor i miljörätt vid Uppsala universitet, arbetar med att undersöka om de gamla tillstånden för dammar och kraftverk går att förena med dagens krav på miljökvalitet. I sitt forskningsprojekt har han valt att undersöka hur det ser ut för Alsterån. ?

Trelleborgs Allehanda - 15 mar 19 kl. 06:01

Kossorna viktig del i nytt forskningsprojekt

Tillsammans med forskare ska kossorna i stallarna på Nils Holgerssongymnasiet testa ett nytt underlag. Faller projektet väl ut kan halm och kutterspån bytas ut mot rötrester från Jordbergas biogasanläggning..

NSD - 01 jun 15 kl. 13:47

Entreprenörernas säkerhet blir forskningsprojekt

Att samordna långa kedjor av underentreprenörer på ett säkert sätt - det är ämnet i ett nytt forskningsprojekt på LTU..

Nya Wermlands Tidningen - 17 feb 18 kl. 06:00

Kemab i forskningsprojekt

Karlskoga energi och miljö, Kemab, ska samarbeta med Örebro universitet i ett nytt forskningsprojekt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 10 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 11 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 11 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 13 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.