YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:15

YLE - 17 mar 19 kl. 07:54

Arbetspsykolog: Många reagerar för sent - stressen på jobbet utvecklas till depressionKraven på arbetstagarna är för höga och tar aldrig slut. Takten är också för hög. Ingen får någon arbetsro längre, säger arbetspsykolog Päivi Junttila..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Päivi Junttila

Dela artikeln

1230 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ArbetspsykologMånga , reagerarför , sent, stressen, jobbet, utvecklas, till depression
Kristianstadsbladet - 30 dec 12 kl. 13:05

Stressen tvingar bort förbundskapten


Den ryske förbundskaptenen i volleyboll, Vladimir Alekno, slutar sitt jobb på egen begäran. - Jag klarar helt enkelt inte av stressen längre, säger Alekno som så sent som i somras tog OS-guld med herrlandslaget.Just stress ansågs vara bakgrunden till att de ryska damernas förbundskapten Sergej Ovtjinnikov tog livet av sig i augusti, kort efter att hans lag missat medalj i OS.

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:45

Stressen kommer att öka om arbetsgivaravgift för unga höjs

Enligt Arbetsmiljöverket får var fjärde svensk (mest kvinnor) besvär på grund av stress i arbetet. Vi driver ett bageri och har diskuterat detta och kopplingen till förutsättningarna för företagare medan vi bakat under de tidiga morgontimmarna.
Politiker uppger att de inte märker av så många nyanställningar sedan krogmomsen sänktes.

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 10:59

Så reagerar Kina och Ryssland på roboten

”Extremt oroade av situationen”. Det är alltså Rysslands kommentar till upptrappningen i regionen sedan Nordkorea sent på måndagskvällen, svensk tid, för första gången på många år avfyrat en långdistansrobot över Japan som slog ned i Stilla havet, rapporterar Reuters. ”Vi ser en tendens till upptrappning.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vi kan göra något konkret åt stressen på jobbet

Problemet är att arbetsgivaren ofta inte ens vet att medarbetaren mår dåligt. De har allt för dåliga rutiner för att ta reda på det och ofta kommer man in för sent i processen, skriver Magnus Hildebrand..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 tips på hanterar du stressen på jobbet – utan att gå in i väggen

Stress på jobbet kan vara skadligt – något som alldeles för många dessvärre är medvetna om. Men nu menar stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hansson dock att stress inte bara medför dåliga ting trots att sjukskrivningarna ökar – enligt Hansson kan stress även bidra med positiva konsekvenser.– Den som har hög arbetsbelastning och klarar av det kan oftast må bra.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 tips – så hanterar du stressen på jobbet

Stress på jobbet kan vara skadligt – något som alldeles för många dessvärre är medvetna om. Men nu menar stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hansson dock att stress inte bara medför dåliga ting trots att sjukskrivningarna ökar – enligt Hansson kan stress även bidra med positiva konsekvenser.– Den som har hög arbetsbelastning och klarar av det kan oftast må bra.

UT - 10 aug 17 kl. 01:00

Victor Hultgren: Stressen över den förväntade stressen

Sex veckors sommarvikariat på UT är strax till ända. Sen väntar två veckors ledighet innan jag ska sätta mig i skolbänken igen. Timmar av nya föreläsningar, inlämningar och tentor är bara ett par futtiga veckor bort.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så reagerar folk på mördarpranket – här är svenska duon som gör succé på YoutubeOsmakligt much?

STOCKHOLM. Daniel Norlin, 20, och Vlad Reiser, 21, är Stockholmskillarna som gör succé som pranksters.För ungefär ett år sedan började de experimentera smått och i samma veva släppte de sitt första klipp på Youtube.

Sydsvenskan - 16 apr 11 kl. 16:00

Halmstad reagerar mot röda kort

Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Två röda kort. Det blev Halmstads fall, 0-2, hemma mot Gais.
Halmstad förlorade med 0?

BT - 18 dec 14 kl. 20:35

Vita huset reagerar på filmhot

Hoten från anonyma hackare som stoppat visningen av filmen "The interview" är ett nationellt säkerhetsproblem, enligt Vita huset. I en kraftig markering sent på torsdagen sade den amerikanske presidenten Barack Obamas talesperson Josh Earnest att cyberattackerna mot visningen av komedin om Nordkorea ses som mycket allvarliga.- Presidenten anser att detta är en allvarlig nationell säkerhetsfråga, sade Earnest.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 5 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 5 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 11 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 12 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.