Sydsvenskan > IT

Saturday, 23 March, 01:27

Sydsvenskan - 17 mar 19 kl. 04:00

Låt individen själv styra över pensionen.Pensionsbolagen måste ha brustit i pedagogik..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, individensjälv , styraöver , pensionen
Cornucopia - 21 nov 18 kl. 11:51

Sluta jobba - sänk pensionen med 16%

Om jag slutar jobba och inte tjänar en krona till i pensionsgrundande inkomst sänks min pension med 16% efter skatt. Hela pensionsincitamentet för att jobba heltid i 17 år till är alltså 16%. Medräknat befintlig tjänstepension.

Sydsvenskan - 23 jan 11 kl. 06:30

Familje­pensionen passar bara för gifta

Tjänstemän med ITP2 kan höja sin tjänstepension genom att avstå familjepensionen. - Alla tjänar på det, framför allt bör sambor ta sig en funderare. Antingen gifta sig eller styra om pengarna, säger Anna Allerstrand, pensionsexpert på PTK.

Sydsvenskan - 28 jul 15 kl. 16:37

Efterfrågan bör styra – inte stat och kommun

Joakim Ivarsson visar den 26 juli att Svensk mat- och miljöinformation förstår att min debattartikel från den 20 juli fokuserar på frihet för individen. Din och min rätt att få styra över vårt eget liv. En demokratisk rättighet.

Newsmill - 08 jun 11 kl. 00:44

Vi behöver en debatt om att pensionen kan bli mycket mindre än väntat

Det är nödvändigt att redan idag öppna upp för diskussion av vilka förväntningar morgondagens pensionärer har om de framtida pensionerna och på vad samhället ska leverera i form av trygghet. Men också kring vad samhället kommer att kunna leverera och vilka krav som ställs på den enskilda individen. Om vi inte lyckas skapa medvetenhet i denna fråga riskerar vi få ett framtida pensionärskollektiv vars förväntningar inte infrias, skriver Tomas Flodén, chef Trygghetsekonomi och stabschef på AMF..

YA - 30 nov 12 kl. 09:21

Se individen som den är

En film om åldrande, lidande och död ? måste den vara deprimerande? Michael Hanekes mästerliga Amour lyckas både skaka om och stimulera tankarna.

YLE - 27 dec 16 kl. 13:12

Drömmer du redan om pensionen? Kolla när du får pensionera dig

Vid årsskiftet förändras pensionssystemet. För de flesta av oss höjs pensionsåldern. Målet är att förhållandet mellan den tid man tillbringar i arbetslivet och tiden som pensionär ska bibehållas från generation till generation.

Sydsvenskan - 12 jul 11 kl. 00:05

Säkert som pensionen

Statsfinansiellt har Sverige ett föredömligt pensionssystem. Men privatekonomiskt kan det vara snårigt. Det måste bli enklare att förutse sin framtida pension.

TA - 21 maj 13 kl. 09:46

Allmänna pensionen fyller 100 år

För exakt 100 år sedan, den 21 maj 1913, infördes den allmänna pensionen i Sverige.Men pensionsåldern var hög samtidigt som medellivslängden var låg.
Den allmänna pensionen i Sverige var den första socialförsäkring i världen som i stort sett omfattade hela befolkningen.

News55 - 27 okt 17 kl. 15:37

Varannan svensk oroar sig för pensionen

Allra störst oro inför livet som pensionär upplever låginkomsttagare, ensamstående, kvinnor och personer mellan 18 och 34 år. Däremot verkar de som snart ska gå i pension vara mindre oroliga för hur de ska få ekonomin att gå ihop, Det framkommer i Lindorffs undersökning Betalningsindikatorn. – Undersökningen visar att en högre andel av dagens pensionärer är ekonomiskt trygga än otrygga, men också att det är en polariserad grupp där en något högre andel än övriga också upplever en ekonomisk otrygghet.

TA - 11 jul 11 kl. 13:34

Få säkra på att pensionen räcker

Sifo frågade på uppdrag av sjunde AP-fonden 1 105 förvärvsarbetande om pensionen.
Mindre än en femtedel har räknat efter och känner sig säkra på att pensionen kommer att räcka. Bland kvinnor 30?

YLE - 23 okt 13 kl. 11:42

"Glöm inte bort individen"

Det kan vara en tung börda att ta hand om sina föräldrar. Speciellt när de blir gamla och sjuka. Det finns anhöriga som föredrar att ta hand om vården själva, medan andra efterlyser en mera skräddarsydd hemvård som passar individens behov.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hundratusentals i nya algeriska protester

Protesterna fortsätter i Algeriet. Hundratusentals människor demonstrerade på fredagen på landets gator med krav om att landets president Abdelaziz Bouteflika ska avgå. Demonstranterna trotsade det dåliga vädret och marscherade flera kilometer genom en.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Peterson pressade Williams men förlorade

Rebecca Peterson imponerade i sitt första möte med Serena Williams och fick legendaren tydligt frustrerad. Men den 23-faldiga grand slam-segraren hittade spelet i tredje set och vann mötet i den andra omgången av Miami Open med setsiffrorna 6–3, 1–6, 6–.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kaspersen charmade både juryn och tittarna

Kristin Kaspersen vann över både "Let's dance"-juryn, publiken och tv-tittarna. Programledaren fick hela 18 jurypoäng för sin quickstep med Calle Sterner. – Du sprakar som tomtebloss där ute på golvet, sade jurymedlemmen Cecilia Lazar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Misstänkt avel av varghybrider i Mellansverige

Flera personer i Dalarna och Värmland misstänks för att ha importerat och fött upp varghybrider, vilket NWT var först att rapportera om. En polisanmälan kom in från länsstyrelsen i Dalarna förra året och polisen utreder nu om personerna har gjort sig sk.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

ÅF anklagas för inblandning i mutbrottshärva

Den svenska teknikkonsulten ÅF Pöyry, tidigare bara ÅF, anklagas för inblandning i en omfattande korruptionshärva i Brasilien. Utredningen gäller mutbrott vid byggandet av kärnkraftverket Angra 3 där företagets brasilianska dotterbolag ska ha erhållit b.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Adlerteg visar EM-form – fyra i Doha

Gymnasten Jonna Adlerteg blev fyra i barr vid världscuptävlingarna i Doha, Qatar. 23-åringen, som tagit två EM-silver i grenen varav det senaste förra året, noterade poängen 14,216 i den högklassiga finalen som vanns av Nina Derwael, Belgien. "Jonna är.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Matchboll Leksand i kvalrysaren

Det satt hårt inne. Men Leksand vann första mötet med AIK med 2–1 efter storspel av målvakten Axel Brage och har nu matchboll i playoff-spelet om en plats i direktkvalet till SHL. – Vi gjorde det bra, en skön match, säger Brage till C More.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Dystra signaler sänkte Wall Street

Dystra inköpschefsindex från både Tyskland och USA satte press neråt på kurserna på New Yorkbörsen på fredagen. Oron för en inbromsning i tillverkningsindustrin fick ledande index att backa, i likhet med de europeiska börserna. Ränteskillnaden mellan tr.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Karlsson före Johaug i sprintdebuten

Skid-VM i Seefeld handlade mycket om duellen mellan norska storstjärnan Therese Johaug och svenska junioren Frida Karlsson. Johaug vann, som väntat, samtliga distanslopp på damsidan men utmanades flera gånger av Karlsson som fick sitt stora genombrott i.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Utsläppen måste ner snabbare.

Enbart stora ord räddar inte klimatet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.