YLE > Finland

Saturday, 23 March, 02:16

YLE - 16 mar 19 kl. 18:49

Bebis skadades allvarligt av felaktig dos cancermedicin - två läkare åtalasUniversitetssjukhuset i Kuopio har ändrat sitt regelverk efter att två läkare åtalats för brott. Enligt åtalen ska en specialläkare ha skrivit ut en tiofaldig dos cellgifter till ett under ett år gammalt barn vilket ledde till att barnet skadades allvarligt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kuopio

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bebisskadades , allvarligtav , felaktig, dos, cancermedicin, två, läkareåtalas
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Felaktig dos medicin anmäldes

På ett vårdhem i Söderköpings kommun var en anställd på väg att ge en av vårdtagarna en fyra gånger så hög dos insulin som personen egentligen skulle ha, uppger SR Östergötland.Det var en sommarvikarie som var på väg att begå misstaget, som kunde ha skadat personen som skulle ha insulinet. Kvinnan som var på väg att ge dosen har inte heller rätt att injicera den.

DalaDemokraten - 28 sep 13 kl. 16:15

Bebis allvarligt skadad i trafikolycka

FURUDAL Ett barn på endast 11 månader skadades allvarligt när en bil åkte av vägen utanför Furudal vid 14-tiden på lördagen. ....

BT - 07 jan 18 kl. 07:05

Bebis fick dubbel vaccindos - sköterska kritiseras

Av misstag fick en bebis en extra dos vaccin mot rota-virus. Sjuksköterskan kritiseras av IVO..

Jönköpingsnytt - 03 feb 12 kl. 11:08

Patient fick felaktig medicindos från apoteket

En äldre man fick felaktig dos medicin från apoteket Ryhov. Mannen drabbades av ökad trötthet, oro och rastlöshet. Biverkningarna höll i sig i flera veckor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bebis svårt misshandlad

I Borås har en man och en kvinna i 20-årsåldern häktats misstänkta för att ha misshandlat sin bebis allvarligt. Barnet, som är under ett år, har svåra skador men mår enligt Södra Älvsborgs sjukhus bra efter omständigheterna.Föräldrarna greps i torsdags och häktades under helgen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grov misshandel, skriver Borås Tidning..

Barometern - 09 maj 17 kl. 14:54

Bebis fick fel dos penicillin

Sydsvenskan - 09 maj 18 kl. 15:18

Bebis allvarligt skadad efter trafikolycka i Kristianstad

Flickan blev påkörd tillsammans med sin mamma..

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 18 kl. 15:18

Bebis allvarligt skadad efter trafikolycka i Kristianstad

Flickan blev påkörd tillsammans med sin mamma..

Jmini.se - 20 apr 16 kl. 12:40

Bebis ordinerades tio gånger för hög dos av läkemedel

Bebisen hade en hjärtsjukdom och skulle på grund av den behandlas med vätskedrivande läkemedel. Dock gick något snett och barnet fick av misstag tio gånger för hög dos.– Barnet ordinerades felaktigt och fick för hög dos, berättar Axel Ros, cheflä.....

BT - 08 dec 11 kl. 08:04

140 gånger för hög dos dödade hans far

Stress och den mänskliga faktorn gjorde att en undersköterska på Byttorpsklint förväxlade mängden läkemedel som en äldre man skulle ha, och gav honom en mer än 140 gånger för hög dos lugnande medel i stället för antibiotika. ? Pappa vaknade inte upp mer, säger sonen Peder Backlund, och skyller även han felbehandlingen på stress samt underbemanning vid det Caremadrivna äldreboendet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 10 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 11 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 11 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 13 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 13 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.