YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:44

YLE - 16 mar 19 kl. 15:10

Ingen ny djurskyddslag - djurrättsorganisationer jublarDjurskyddsorganisationer jublar, medan jord- och skogsbruksutskottet hänger läpp. Djurskyddslagen från 1996 uppdateras inte under denna regeringsperiod..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ny djurskyddslag, djurrättsorganisationer, jublar
SVT - 25 feb 16 kl. 19:57

Nöjespark erkänner spioneri på djurrättsorganisationer

Nöjesparken SeaWorld erkänner att de har haft anställda som infiltrerat djurrättsorganisationer. Företaget lovar nu att inte längre nästla sig in i föreningar..

BT - 28 dec 17 kl. 03:48

Djurrättsaktivister hotar i sociala medier

Det är beklämmande med de organiserade hot som så kallade djurrättsorganisationer står bakom, påpekar skribenterna..

Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 21:29

Isländskt valkött återsänt


Sex containrar fyllda med valkött är på väg tillbaka till Island. Tyska myndigheter stoppade försändelsen, på väg till Japan, i Hamburg och skickade tillbaka containrarna via Rotterdam.Djurrättsorganisationer jublar över det tyska beslutet.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 13 kl. 21:36

Isländskt valkött återsänt

Sex containrar fyllda med valkött är på väg tillbaka till Island. Tyska myndigheter stoppade försändelsen, på väg till Japan, i Hamburg och skickade tillbaka containrarna via Rotterdam. Djurrättsorganisationer jublar över det tyska beslutet.

SVT - 12 jul 13 kl. 21:36

Isländskt valkött återsänt

Sex containrar fyllda med valkött är på väg tillbaka till Island. Tyska myndigheter stoppade försändelsen, på väg till Japan, i Hamburg och skickade tillbaka containrarna via Rotterdam. Djurrättsorganisationer jublar över det tyska beslutet..

BT - 12 jul 13 kl. 21:31

Isländskt valkött återsänt

Sex containrar fyllda med valkött är på väg tillbaka till Island. Tyska myndigheter stoppade försändelsen, på väg till Japan, i Hamburg och skickade tillbaka containrarna via Rotterdam. Djurrättsorganisationer jublar över det tyska beslutet.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 06:00

Skygglappar hindrar oss från att se sanningen om djurindustrin

DJURPLÅGERI Skandalerna följer på varandra. Nyligen har det rapporterats om både angorakaniner som plågas för sin päls och grisar som lever under fruktansvärda förhållanden. Men efter en kort stunds uppmärksamhet väljer många att återigen blunda, trots att djurplågeriet sker även här, i Sverige.

Skånskan - 31 jul 16 kl. 14:00

Huliganism är detsamma som aktivism

Opinion Ytterligare ett fall av hot mot lantbrukare från djurrättsrörelsen påminner om att vi inte får glömma vem som gömmer sig i leden.
Den våldsbejakande djurrättsrörelsen har flyttat ut i våra nya digitala medier. Aggressiva motståndare till lantbruk och djurhållning har fått ytterligare ett forum att sprida hat i.

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 00:22

Kattvideo gav ett års fängelse


En fransman som har orsakat omfattande protester genom att lägga ut videobilder på sig själv när han kastar en kattunge i luften har dömts till ett års fängelse för djurplågeri.Farid Ghilas, 24, greps i Marseille i fredags efter att ha lagt ut videon på internet som visar hur han kastar den vit-rödhåriga kattungen Oscar så långt han kan i ett bostadsområde.Fem månader gamla Oscar syns jamande och traumatiserad på videon.

BT - 04 feb 14 kl. 00:23

Kattvideo gav ett års fängelse

En fransman som har orsakat omfattande protester genom att lägga ut videobilder på sig själv när han kastar en kattunge i luften har dömts till ett års fängelse för djurplågeri. Farid Ghilas, 24, greps i Marseille i fredags efter att ha lagt ut videon på internet som visar hur han kastar den vit-rödhåriga kattungen Oscar så långt han kan i ett bostadsområde.Fem månader gamla Oscar syns jamande och traumatiserad på videon.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.