YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:33

YLE - 16 mar 19 kl. 13:33

Vildmarksguider samarbetar med Ekenäs Naturum: "Vi hoppas att ett så fantastiskt ställe inte behöver stänga"Ett gäng vildmarksguider i Raseborg vill visa upp stadens fina natur för turister. Samtidigt hoppas de kunna hjälpa Ekenäs Naturum att komma på fötter igen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ekenäs Naturum, Raseborg

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vildmarksguider, samarbetarmed , Ekenäs, NaturumVi , hoppasatt ett , så fantastiskt ställe inte behöver stänga
YLE - 02 sep 18 kl. 07:53

”Stängning är inget alternativ” - Raseborgs turistchef tror på en framtid för Ekenäs Naturum

För Raseborg skulle det vara en stor förlust om Naturum i Ekenäs stänger. Staden för nu aktiva diskussioner för att hitta en lösning så att informationscentret kan fortsätta i någon form, säger turistchefen..

YLE - 29 okt 18 kl. 14:57

Över 700 namn samlades in för Ekenäs Naturum - Forststyrelsen tror på fortsättning men i ny tappning

Hundratals människor har engagerat sig i frågan om Ekenäs Naturums framtid. Namninsamlingen kommer att tas i beaktande när informationscentrets verksamhet ses över, lovar Forststyrelsen..

YLE - 26 apr 16 kl. 20:34

”Ur Havet” i Naturum i Ekenäs beskriver världen i miniatyr

Då Naturum i Ekenäs öppnas för allmänheten i början av maj öppnar också årets utställning ”Ur Havet”. Utställningen beskriver världen i miniatyr. Naturums basutställning berättar hur naturen har förändrats under hundra år.

YLE - 10 maj 17 kl. 17:23

Studieorten Ekenäs bara krymper

För 30 år sedan var Ekenäs en viktig studiestad med flera självständiga yrkesskolor, mycket fritidsverksamhet och ett pulserande nattliv. I dag är situationen en annan. Yrkesutbildaren Axxell planerar att i framtiden centralisera all verksamhet i Raseborg till Karis.

YLE - 21 jan 19 kl. 20:43

Förslag: Naturum i Ekenäs får ett år till

I och med att turistbyrån tillfälligt kommer att fungera i samma lokal som Naturum, det vill säga byggnaden vid Strandallén 5 i Ekenäs, så föreslår stadsutvecklingssektionen Fortstyrelsen slipper den höjda hyran..

YLE - 08 jul 16 kl. 14:38

Militärflygplan över Stadsfjärden i Ekenäs

Marinens årsdag ordnades i Stallörsparken i Ekenäs på fredagen (8.7.2016).

YLE - 31 mar 17 kl. 04:28

Simmis i Ekenäs behöver fräschas upp

Lokalerna i Stallörsparkens siminrättning Simmis i Ekenäs är i dåligt skick. Nu ska basturna, duscharna och omklädningsrummen fräschas upp för vinterbadare, badgäster och båtturister. Redan år 2013 lämnades en motion in som lyfte fram Simmis behov av renovering.

YLE - 05 feb 17 kl. 13:48

Trädhotell och naturcentrum - Hangöborna visionerade om Tulluddens strand

Ett femtontal personer med anknytning till Hangö hade mött upp i torsdags (2.2) då staden för första gången höll en öppen workshop om Tulluddens strand. Tvättäkta Hangöbor och de som bor i Hangö på fritiden, politiker och tjänstemän bänkade sig runt planritningar för att fundera på vad som ska finnas längs med stranden.

YLE - 23 jul 15 kl. 12:34

Mr Gnägget minns metersöl, hetta och Hesabor

Han har sålt öl per meter tills han blev förbjuden att göra det och öppnat Finlands första kommersiella disko i Ekenäs utan att ens veta vad ett diskotek var var. Trots det blev Gnägget vida känt. Mr Gnägget heter Nalle Lindqvist och han samlat sina minnen i ett eget museum.

YLE - 30 maj 14 kl. 15:00

Stjärnjakt alla sommarens dagar

Raseborgs stad ordnar i år en stjärnjakt i Ekenäs centrum, där man får bekanta sig med Finlands första vetenskapsman Sigfrid Aronius Forsius. Det är åttonde sommaren i rad som staden ordnar skattjakt och nytt för i år är att den är öppen alla dagar. Stjärnjakt i Ekenäs2 min 28 sSpela upp klipp på Arenan: Stjärnjakt i EkenäsOlivia Pettersson, Rebecka Skog, Ellen Hyvönen, Emilia Fast och Malin Skreslett går i fjärde klassen i Seminarieskolan i Ekenäs och de agerar testgrupp för den här stjärnjakten, som öppnar på allvar den andra juni.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 5 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.