Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 23 March, 01:26

Kristianstadsbladet - 16 mar 19 kl. 11:50

Mångmiljonsatsning på ny E22-bro – snart får vi ta del av planenTrafikverket satsar 200 miljoner kronor på att riva och byta ut E22-broarna över Helge å. De ska då höjas med 180 centimeter. Byggstarten är planerad till 2020, och snart ska byggplanen presenteras. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
E22, Helge

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångmiljonsatsningpå ny , E22-brosnart får vi ta , del, av planen
Skånskan - 03 apr 18 kl. 10:25

Nu stängs E22 av i två veckor

LUND Den nya bron över E22 genom Lund sätts på plats med start torsdag. Då stängs vägen av helt till 19 april.På knappa 14 dagar ska en bro rivas och en annan baxas på plats.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 05:00

Jätteprojekt när E6 stängs av

Åkarp Tonvis med betong, tiotusentals kubikmeter schaktmassor och tusentals miljoner i total byggkostnad. Det finns egentligen bara en liten siffra som projektet Lund Arlöv fyra spår omger sig med: Felmarginalen när broarna skjuts på plats är under fem millimeter.Megaprojektet i siffrorVäg E6 stängs 11 oktober och hålls avstängd i två veckor.

Skånskan - 22 jun 18 kl. 14:00

Så ska Höör utvecklas till 2035

Höör Förtätning i framförallt Höörs tätort men också osäkerhet kring den framtida dragningen av riksväg 23 – det var några av de punkter som lyftes när den nya översiktsplanen klubbades igenom på onsdagen.Det var högtidlig stämning på onsdagskvällens kommunfullmäktige när den nya översiktsplanen antogs.
– Det här är mandatperiodens viktigaste fråga.

Skånskan - 03 mar 17 kl. 23:30

Framtiden lockade fram debattglädje

HURVA Det framkom en hel del invändningar när Hurvaborna deltog i kommunens sista samrådsmöte om den kommande översiktsplanen.
Redan under inledningen påpekades det att dokumentet man förväntades ha läst är alltför omfattande och svårtillgängligt.
– Det är en stor brist ur demokratisynpunkt, menade Hurvabon Roland Larsson.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 09:30

Ja till fyra spår på stambanan

Skåne Fyra spår mellan Lund och Hässleholm och dubbelspår mellan Hässleholm och Kristianstad. ERWP.fif(1)Det är huvudprioriterade satsningar på sex sydsvenska regioners priolista till ny plan för utbyggnad av järnvägar och vägar fram till år 2029.

SmålandsPosten - 17 jan 14 kl. 07:29

Infrastrukturen är eftersatt i södra Sverige är eftersatt

Det finns många infrastrukturprojekt att diskutera, men det är viktigt att framhålla betydelsen av de stora stråken i södra Sverige.­ Till exempel Västkustbanan, Södra Stam­banan, Kust till kust-banan och E22 behöver byggas ut och förstärkas. De utgör kroppspulsådrorna och är livsviktiga för transport­systemet inom samt till och från södra Sverige, skriver Anders Gärdsmark, regionchef, Sveriges Byggindus­trier Syd.

Skånskan - 15 jan 19 kl. 20:30

Boende slåss för park

lund Nu räcker det med att förtäta inne i Lunds stadskärna. Det anser ett antal boende i Tuna-området, som kämpar för att en av de sista grönområdena i den delen av staden bevaras.
Ärendet ska nu avgöras av mark- och miljödomstolen i Växjö.

Cornucopia - 20 mar 18 kl. 12:21

Är ett fossilfritt BRA år 2030 realistiskt?

I spåren av flygskatten arbetar branschen i Sverige allt mer mot minskade utsläpp och rent av fossilfrihet. Braathens (BRA) har som ambition att vara helt fossilfria år 2030 och uppger att deras inrikesflyg redan idag är snålare än att åka miljöbil. Är det realistiskt att de kan vara fossilfria till år 2030 eller är det hype?

Skånskan - 17 jan 19 kl. 05:00

Bygger asfaltsverk för 150 miljoner

hurva Statliga vägbyggaren Svevia storsatsar i Skåne och bygger ett eget asfaltsverk i Hurva.
– Det är ett stort steg för oss, säger Tomas Johansson, chef för division beläggning på Svevia.Asfaltsverket beräknas kosta cirka 150 miljoner kronor och ska uppföras på den plats där finska företaget Lemminkäinen 2014 byggde en liknande anläggning, numera nedlagd och bortplockad.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

”Det klagas på ljud och lukt på ett annat sätt än förr”

Frederik Treschow på Karsholms gods menar att verksamheter inte måste vara tysta för att de ligger på landet. ”Landsbygden behöver dessa verksamheter för att leva och utvecklas.”.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Insamlingen gav miljoner – slutade i hot, hat och polisanmälningar

Allt börjar och slutar med ett swishnummer. En privat insamling har startats för en svårt cancersjuk elvaårig flicka, för att mamman ska kunna ta henne till Mexiko för behandling. Responsen är omedelbar.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Skatteverkets expert: Det här gäller för privat insamling

Vad räknas som gåva? Kan man bli skattepliktig för en privat insamling? Frågorna är många.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Expert om privata insamlingar: Måste själv undersöka vem man skänker till

Privata insamlingar blir allt vanligare. Men några saker kan vara bra att tänka på som givare. Det menar Lena Hörnblad, kanslichef på Svensk insamlingskontroll..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Vält bil: En person till sjukhus efter singelolycka

En man i 70-årsåldern fick föras till sjukhus efter en olycka i Sätaröd på fredagseftermiddagen..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Efter inbrotten i Nosabys klubblokal: ”Det är en ren djävulskap och dumhet”

Strax efter klockan 04 på torsdagsmorgonen larmades polisen till ett pågående inbrott i Nosabys klubblokal på Vallbjörkavägen. Tjuven försökte stjäla en gammal mikro. Skadorna efter inbrottet .

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Rådhuset firar fem år: ”Vi är ensamma i Sverige om det här”

Rådhus Skåne har funnits i fem år. Flytten gick i mars 2014 och många överraskas av att kommunen fick lägre hyreskostnader. Att det upplevs som ”stängt” förklaras med läget i världen som ökat säkerhetskraven.

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Dags för bröllopsmässa: ”Konstigt att det inte anordnats här förut”

På söndag ska – vad som kan vara Kristianstads första bröllopsmässa – anordnas. Platsen är Västra Vrams kyrka och församlingshem och besökaren kan förutom lokala utställare få träffa de personer inom pastoratet som jobbar med vigslar. Mäss-koordinatorn heter Emelie H.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

HD skärper straff i barnvåldtäktsmål från Kristianstad

Högsta domstolen skärper straffet i barnvåldtäktsmålet från Kristianstad från nio år till tolv års fängelse. Flickan befann sig i en mycket utsatt och närmast tvångsliknande situation..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Över 200 klagomål om kommunens svåraste miljöärende

Över 200 klagomål har lämnats in. Merparten gäller buller. Vindkraften i Ekestad är ett av kommunens svåraste miljöärenden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.