YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:40

YLE - 16 mar 19 kl. 11:03

Sveriges Radio: Dioxinhalten i lax som fångats i Bottniska viken på väg nerLax som fångas i Bottniska viken innehåller mindre dioxin än tidigare, rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg. Samma trend har noterats i dansk Östersjölax..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Radio, Bottniska, Sveriges Radio P4 Gävleborg, Östersjölax

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges Radio, Dioxinhalteni , laxsom , fångatsi , Bottniska, viken på väg ner
Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 13 kl. 07:30

Drygt fem kilo lax på ovanlig plats

I slutet av juli bärgade Fredrik Olsson en 81 centimeter lång och 5 375 gram tung lax ur Klarälven strax norr om Klarabro i Sysslebäck. Det är i och för sig ingen jätte men det unika i kråksången är fångstplatsen. ?

Expressen - 22 okt 14 kl. 11:48

"Känd" ubåt har fångats på bild

Marcus Olofsson observerade på tisdagseftermiddagen en ubåt på svenskt vatten utanför Gotland, rapporterar Sveriges Radio Gotland. Det är oklart om ubåten är svensk eller utländsk. – Vi vet vad det är för något, Marie Tisäter, informatör vid Försvarsmakten, till Expressen.

SmålandsPosten - 10 nov 17 kl. 17:40

Länet: Varg har fångats på bild

Det rör sig varg i Uppvidingeskogarna. En viltkamera fångade en varg på bild öster om Åseda. Det rapporterar P4 Kronoberg Sveriges Radio.

YLE - 03 maj 16 kl. 12:35

Betydande förändringar i fiskguiden: Laxen mår bättre - gösen sämre

Östersjölax som fångas i Bottniska viken har flyttats från den röda listan till den gula i Världsnaturfonden WWF:s Fiskguide. Ändringen är bland annat en följd av minskat kommersiellt fiske. Ett större antal lekande fiskar har kommit upp i älvarna vilket har lett till en ökad yngelproduktion.

HBL - 26 jul 12 kl. 09:47

Allt fler laxar går upp i Torne älv

Laxsituationen i Torne älv har förbättrats klart denna sommar. Samtidigt har också debatten om laxstammen i Östersjön blivit allt livligare. FNB har tidigare rapporterat om tvisten mellan miljöorganisation WWF och Finlands yrkesfiskarförbund.

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 16 kl. 10:49

Bästa laxfisket i Forshaga på 75 år

Inte sedan 1940-talet har det fångats lika mycket lax och öring i Klarälven i Forshaga som i år. Totalt har det fångats cirka fem ton, och än återstår ett par veckors fiske..

YLE - 04 feb 14 kl. 14:41

WWF rödlistar räkan

Svenska fiskare upprörs av att världsnaturfonden WWF:s Sverigeavdelning satt nordhavsräkan på sin lista över fisk och skaldjur konsumenten bör undvika. Rekommendationer för Finland kommer nästa månad. Enligt svenska WWF bör man undvika att köpa räka som fångats i Nordsjön, Skagerack, Kattegatt och hela Atlanten.

YLE - 16 mar 17 kl. 14:06

Hav, insjöar och vattendrag blir starkt varumärke - nu ska turismen börja blomstra på allvar

Skärgårds-, kust- och insjöturismen ska aktiveras, och vattendragen ska lyftas fram som huvudtema för Finlands internationella marknadsföring. Förslaget ingår i ett projekt som har genomförts av Skärgårdsdelegationen samt jord- och skogsbruksministeriet. Utredningen gjordes i samarbete med aktörer inom turistbranschen.

YLE - 19 apr 17 kl. 17:00

Matfusket ökar med globaliseringen

Livsmedelsförfalskning är en business i miljardklassen och med en global världsmarknad ökar det stadigt. Matfusket är en viktig inkomstkälla för organiserad kriminalitet, men det är du som drabbas när falsk olivolja, bönor, honung, mozzarella eller ruttet kött hamnar på restauranger eller i affärer. Våren 2017 avslöjar Sveriges Televisions grävredaktion att en av landets största importörer av asiatisk mat, Hung Fat Trading Asien Livs AB, låter anställda sila bort döda insekter från kidneybönor som sedan packas om i nya påsar.

Nyan - 12 jun 17 kl. 16:00

Laxkungarna i Kungsö

En bjässe till lax fångades på Åland under självstyrelsedagen.
Fiskeguide Ulf Rundberg på Rundbergs stugor i Kungsö fick fira självstyrelsedagen med att dra upp en jättelax med sina gäster. Laxen vägde 23 kilogram och fångades av Rundberg och hans gäster Akseli Lehmusvuori, Esa Lehmusvuori, Hannu Salomaa och Arvi Lehtovaara när de var på fisketur.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 5 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.