YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:50

YLE - 16 mar 19 kl. 10:33

Ex-statsministern Paavo Lipponen: Mer gemensamt ansvar mellan euroländernaEU är tvungen att rycka upp sig, sluta jämra sig över alla motgångar och i stället börja utveckla sig, anser före detta statsministern Paavo Lipponen. Han öppnar bland annat för utökad solidaritet mellan euroländerna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Paavo Lipponen

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-statsministern, Paavo, Lipponen, Mer, gemensamt, ansvarmellan , euroländerna
YLE - 27 jun 16 kl. 10:24

Paavo Lipponen: Europa integreras trots brexit

Tidigare statsministern Paavo Lipponen som har lång erfarenhet av EU-frågor säger att Storbritanniens utträde påverkar hela unionen. Det värsta nu är osäkerheten säger Lipponen som intervjuades i Yles morgon-tv. - Storbritannien är uppochner, där saknas ledarskap, och situationen i relation tilll Skottland och Nordirland är allvarlig säger Lipponen.

YLE - 02 feb 17 kl. 12:14

ESM: Paavo Lipponen har hjärtopererats

Förre statsministern Paavo Lipponen (SDP) har genomgått en hjärtoperation. Den 75-årige Lipponen genomgick en bypass-operation på ett sjukhus i Helsingfors. Operationen gick bra och Lipponen håller på att repa sig.

HBL - 20 dec 13 kl. 14:36

Paavo Lipponen startar konsultfirma

Tidigare statsministern Paavo Lipponen (SPD) har tillsammans med två partners startat en konsultbyrå, uppger Yles finska nyheter. Byrån ger råd till företag och organisationer när det gäller offentlig förvaltning, regleringar och media. Lipponen är styrelseordförande och hans partners är socialdemokraterna Sebastian Sass och Tapio Pekkola.

VBL - 24 sep 12 kl. 15:31

Paavo Lipponen talar för Åland i Bryssel

Ett Ålandsseminarium med tidigare statsministern Paavo Lipponen som huvudtalare ordnas på tisdag nästa vecka i Bryssel..

VBL - 06 sep 12 kl. 15:55

Paavo Lipponen har lämnat rampljuset

Före detta statsministern och presidentkandidaten Paavo Lipponen (SDP) har dragit sig tillbaka från de finländska medierna, verkar det som..

HBL - 12 nov 12 kl. 16:50

Paavo Lipponen fick jämställdhetspris

Socialdemokraternas kvinnoorganisation har tilldelat förre statsministern och talmannen Paavo Lipponen jämställdhetspriset Risto Rohkea. I prismotiveringarna nämns särskilt det som regeringarna han ledde gjorde för jämställdheten och den pappaledighet han tog under tiden som statsminister. Pappaledigheten väckte mycket debatt om pappornas rättigheter och skyldigheter gentemot barnen.

YLE - 06 nov 13 kl. 19:11

Lipponen: Populisterna vilseleder folk

Den största koncentrationen av svenskspråkiga i Finland finns i Österbotten - en livskraftig region med lysande framtidsutsikter, konstaterar den förra statsministern Paavo Lipponen. Lipponen talade i dag vid Svenska dagens huvudfest i Korsholm. Han berättade om sina djupa rötter i Österbotten och om sina långvariga och starka band till Sverige och svenskheten.

YLE - 08 maj 14 kl. 13:05

Lipponen sablar ner Niinistö och Katainen

Tidigare SDP-ordföranden och statsministern Paavo Lipponen undrar var president Sauli Niinistö har hållit hus då regeringen kämpat för att få fason på ekonomin och fattat svåra beslut om strukturella reformer. Han anklagar också Samlingspartiet för att köra på två spår i Natofrågan. Paavo Lipponen deltar som bäst i Socialdemokraternas partikongress i Seinäjoki.

YLE - 31 mar 15 kl. 07:04

Lipponen: Finland lider av attitydproblem

Veteranpolitikern och före detta statsministern Paavo Lipponen från socialdemokraterna är oroad för samhällsklimatet och inställningen i Finland. Lipponen säger i socialdemokraternas språkrör Demokraatti att Finland har vänt sig inåt och att varken företag eller studerande vågar satsa på att åka utomlands. - Problemet är inte brist på visioner, problemet är attityden, säger Lipponen.

YLE - 31 maj 13 kl. 14:25

Lipponen: Politiker tafatta inför hatpratet

Den förra statsministern Paavo Lipponen riktar besk kritik mot landets nuvarande politiska ledning för sättet att hantera hatpratet och hotelserna mot finlandssvenskar. Lipponen beskyller politikerna för tafatthet och han säger sig vara besviken på att partierna inte ingriper. Han berömmer i alla fall statsminister Jyrki Katainen för att han fördömde de senaste mordhoten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.