YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:30

YLE - 16 mar 19 kl. 08:41

Samarbetsförhandlingar kan innebära en halvering av personalstyrkan för KuntecÅbos eget bolag Kuntec förlorade kontraktet med Åbo stad. Nu varslas personalen. Orsaken är den dåliga ekonomin och man kommer nu att omstrukturera verksamheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kuntec, Åbo

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbetsförhandlingarkan , innebäraen , halveringav , personalstyrkanför , Kuntec
YLE - 23 apr 15 kl. 13:41

Vänsterförbundet inleder samarbetsförhandlingar

Vänsterförbundet miste två mandat i riksdagsvalet. Enligt partisekreteraren innebär det att Vänsterförbundets partistöd minskar med 320-tusen euro på årsbasis. Partiet inleder nu samarbetsförhandlingar.

YLE - 22 sep 15 kl. 06:00

Samarbetsförhandlingar med Mjölbolstapersonal

Alla 80 anställda på vårdavdelningarna på Mjölbolsta kommer inte att ha sina nuvarande jobb kvar när avdelningarna i vår flyttar till Ekenäs och Karis. Raseborgs stad ska nu inleda samarbetsförhandlingar med personalen på Mjölbolsta. Staden hoppas med hjälp av omplaceringar kunna undvika uppsägningar.

YLE - 12 nov 15 kl. 13:55

Sannolikt med samarbetsförhandlingar på Åbo Akademi

Åbo Akademi ska spara 7,7 miljoner euro under de kommande två åren. Åbo Akademis styrelse gav på torsdagen rektor Mikko Hupa fullmakt att inleda samarbetsförhandlingar med personalen. Hupa tar i dag inte ställning till om han kommer att utnyttja sin fullmakt eller inte.

YLE - 12 nov 15 kl. 13:55

Samarbetsförhandlingar vid Åbo Akademi sannolika

Åbo Akademi ska spara 7,7 miljoner euro under de kommande två åren. Åbo Akademis styrelse gav på torsdagen rektor Mikko Hupa fullmakt att inleda samarbetsförhandlingar med personalen. Hupa tar i dag inte ställning till om han kommer att utnyttja sin fullmakt eller inte.

YLE - 15 okt 13 kl. 05:50

Ingå inleder samarbetsförhandlingar

Alla organisationer kommer att ses över då Ingå kommun inleder samarbetsförhandlingar. Det beslöt Ingå kommunstyrelsen under sitt möte i går (14.10).

YLE - 03 nov 14 kl. 11:42

Schildts & Söderströms inleder samarbetsförhandlingar

Det finlandssvenska förlaget Schildts & Söderströms inleder samarbetsförhandlingar. Man vill skära ner personalstyrkan med högst nio personer. I dag har man cirka 40 anställda.

YLE - 16 jun 16 kl. 21:06

Samarbetsförhandlingar väntar i Kaskö

Kaskö stad har kring 90 anställda. Så fort som möjligt inleds nu samarbetsförhandlingar som berör hela den personalstyrkan. Målet med samarbetsförhandlingarna är att minska antalet årsverken med högst fem årsverken.

HBL - 02 sep 13 kl. 08:44

MTV inleder samarbetsförhandlingar

Skärningarna gäller nyhets- och aktualitetsredaktionerna, innehållsanskaffningen och administrationen.  MTV ämnar också permittera personal nästa år. Permitteringshotet gäller hela personalen.

YLE - 11 mar 15 kl. 04:59

Samarbetsförhandlingar inom Katternö koncernen

Inga personalminskningar skulle ske i samband med fusionen av Jakobstads Energiverk och Herrfors Ab. Men nu pågår förhandlingar och pejlingar om minskningar i personalstyrkan. Katternö Groups vd, Stefan Storholm, sade i samband med fusionen i höstas att det finns plats för alla i den nya organisationen som blev verklighet från årsskiftet.

Nyan - 17 dec 15 kl. 13:25

Samarbetsförhandlingar klara på Nya Åland

Samarbetsförhandlingarna mellan arbetsgivaren och de fackliga företrädarna på Nya Åland avslutades i går. Ägarna till Nyan har krävt att kostnaderna minskar, och i förhandlingarna kom man överens om att minska personalstyrkan med två tjänster, en på säljsidan, och en på redaktionen. – Det är ett väldigt jobbigt besked att ge till uppskattade och skickliga medarbetare, men tyvärr så är vår bransch en bransch i kraftig förändring där intäkter och kostnader inte går hand i hand just nu.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 5 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.