YLE > Finland

Saturday, 23 March, 02:05

YLE - 16 mar 19 kl. 08:09

I Pargas badar barn och föräldrar både i hantverk och i språk – det nya konceptet testas i staden innan det sprids till andra tvåspråkiga orterProjektet Hantverksbad är Åbolands hantverks nya språkbads- och hantverksprojekt och riktar sig till 2–4-åringar och 4–6-åringar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pargas, Hantverksbad, Åbolands

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Pargas, badar, barnoch , föräldrar, bådei , hantverk, och i språk det nya konceptet testas i staden innan det sprids till andra tvåspråkiga orter
SmålandsPosten - 11 aug 14 kl. 11:07

Underhållande resa för barn i alla åldrar

När Johan Hedin spelar nyckelharpa uppenbarar sig Jan Troells filmatisering av Utvandrarna framför ögonen. Så skulle en instrumental musikalversion kunna låta. Där finns vemodet, de oändliga skogarna och de ljusa vackra sommarkvällarna.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 21:00

Sagostund på tigrinja för barn i alla åldrar

Kävlinge På lördag arrangerar Kävlinge bibliotek en sagostund på tigrinja, ett språk som talas i Eritrea och norra Etiopien, för barn i alla åldrar. Mellan klockan 11 och 12 läses bilderböcker för barnen. Ingen föranmälan krävs..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Läkare: "Föräldrar ser inte problemet med sina överviktiga barn"Föräldrar sätter riktlinjerna

Över 90 procent kunde se att deras barn barn var överviktiga men nästan 30 procent såg inte övervikten som ett problem. Ungefär samma antal föräldrar ansåg sina barns hälsa vara "utmärkt" eller "jättebra" när det fyllde i ett formulär.Detta trots att deras barn alltså fått remiss till fetmakliniken på grund av att deras ordinarie läkare klassat dem som överviktiga.

Sydsvenskan - 27 dec 13 kl. 06:30

Fantasifull opera för barn i alla åldrar

Barn och unga är inte framtidens publik. De är dagens. Det säger Maria Sundqvist, som i elva år har skapat experimentell opera för barn på Operaverkstan i Malmö.

Nerikes Allehanda - 28 jan 14 kl. 09:50

Eget Vasalopp för barn i alla åldrar

På lördag är det dags för Barnens Vasalopp i Laxå. Loppet passar alla åldrar, med distanser mellan 200 meter och 2,5 kilometer..

DN - 04 apr 18 kl. 11:12

Försökte gifta bort sitt barn – föräldrar döms

Enligt åtalet försökte föräldrarna gifta bort den då 14-åriga syriska flickan med en runt tio år äldre man vid en ceremoni i Värmland i slutet av 2015. Tingsrätten dömer nu flickans föräldrar för försök till äktenskapstvång. .

Magazin24 - 05 feb 14 kl. 09:50

Skidskola lockar barn i alla åldrar

Skidor Sedan i september förra året har barn i åldrarna fyra till tretton år tränat på Parkuddens IP i Medåker. Nu när snön äntligen har kommit är Medåker IF:s skidskola i full gång. Träningen är indelad i tre olika åldersgrupper där de yngsta barnen som är mellan cirka fyra till sex år lär sig grunderna [...

Dalarnas tidningar - 05 jan 16 kl. 14:59

Nytt lekland för barn - i alla åldrar

Efter juni 2010 när Charlies Lekland brann i en stor eldsvåda, har Borlänge stått utan ett lekland för små barn..

SmålandsPosten - 02 dec 18 kl. 22:15

Svensk kulturhistoria för glada barn i alla åldrar

Mora Träsk. På söndagen lockade denna svenska kulturinstitutionen barn från tre generationer att leka, klappa takten, jaga tiger, sjunga med eller bara sitta och njuta. Men de som lyckas sitta still är lätträknade..

YLE - 07 nov 15 kl. 09:00

Vill ditt barn träffa BUU-klubbsledarna? BUU-turnén sparkar i gång i Österbotten

Den årliga turnén inleds med en sväng i Österbotten 11–14.11, där det blir elva shower och BUU-dagen i Korsholm innan BUU-gänget styr kosan söderut. Staffan Gräsbeck, Eva Fyrqvist och Jontti Granbacka är alla med på turnén.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 11 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 11 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.