Expressen > Opinion

Tuesday, 26 March, 07:12

Expressen - 16 mar 19 kl. 07:15

Ordet ”biobränsle” får många att sluta tänkaPrefixet ”bio” har fått många att sluta tänka. För att nå de, för enbart inrikesflyget, nödvändiga mängderna av biobränsle skulle man troligen först behöva hugga ner landets alla skogar under en mycket kort tid. Maria Wetterstrand borde veta bättre, skriver Stig-Olof Holm från Skydda skogen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wetterstrand, Stig-Olof Holm, Skydda

Dela artikeln

4267 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordet, biobränslefår många att , sluta, tänka
DN - 28 apr 16 kl. 00:01

Billigare biobränsle i C-budgeten

En grön skatteväxling på totalt 340 miljoner kronor är en av nyheterna i Centerns skuggbudget som presenteras på torsdagen. Biobränslen ska bli billigare och fossil fordonsgas dyrare. – Det ger också utrymme för att ytterligare sänka skatten på jobb och företagande, säger Emil Källström (C)..

Nyteknik - 08 feb 17 kl. 13:30

Flygbolaget: ”Vi vill uppmuntra till produktion av biobränsle”

Flygbolaget Bra:s två nya flygplanstyper ska sänka utsläppen från flygtrafiken rejält. Men för att nå sina miljömål krävs en övergång till bioflygbränsle..

Cornucopia - 15 jul 15 kl. 13:45

Svensk beredskapslagring av olja och bränsle bättre än uppenbart

Den svenska beredskapslagringen av olja och raffinerade bränslen är bättre än vad det ser ut vid en första anblick, då den strategiska oljereserven vi lagrar på uppdrag av IEA bara är en del av beredskapen. Däremot finns det problem med lagringsbeständigheten hos de raffinerade bränslena i beredskap, vilket behöver hanteras med olika strategier.
Den svenska invasionsförsvarets ekonomiska försvar är som bekant nedlagt, och det mesta av de svenska beredskapsreserverna är avvecklade.

Sydsvenskan - 04 maj 15 kl. 04:00

Att tänka om med omtanke

Om Stefan Löfven hade gått till talmannen efter att ha förlorat budgetomröstningen den 3 december i fjol, så hade Urban Ahlin antagligen bett Anna Kinberg Batra att bilda regering. Eftersom SD lovat att rösta mot varje regering som accepterade ökad invandring skulle hon också ha misslyckats med att hitta en konstellation som kunde få igenom sin budget. Då skulle Ahlin ha kunnat vända sig till Löfven igen – men då skulle alliansens partier också med gott samvete ha kunnat säga att de nu försökt uppfylla väljarnas mandat, att de misslyckats och nu måste pröva nya vägar.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 16:07

Tyvärr, det är fortfarande ohållbart att flyga

Arlanda slår rekord i antal flygningar år efter år – men hur blir det med flygets klimatpåverkan? Varken biobränslen eller klimatkompensering är en bra lösning, så det enda hållbara är att flyga mindre eller göra som klimatforskaren Kevin Andersson och sluta flyga helt. När klimatavtalet i Paris skrevs under i höstas var det något viktigt som fattades – nämligen regleringar för utsläpp från internationella flyg.

YLE - 01 apr 15 kl. 05:28

Låga elpriser stängde Alholmens kraft

Sedan i fredags står Alholmens Krafts stora kraftverk AK2. Elpriset på elbörsen Nordpool föll i mars till under 30 euro per megawatt och då lönar sig inte elproduktion i Jakobstad. Man får gå tillbaka till 2007 för att hitta ett lika lågt månadsmedelpris på el.

YLE - 15 maj 16 kl. 14:48

Destination: Ingå hamn
Destination: Ingå hamn Hamnen som inte för något väsen av sig Text och bilder: Marica Hildén, video: Tove Virta Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo. Intill de grå högarna finns stora svarta berg av petrokoks som motsvarar kol.

Nyan - 24 dec 15 kl. 12:47

Julfrid över hela Åland

I dag klockan 13.00 utlystes julfriden på torget i Mariehamn av stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson (MSÅ). Traditionsenligt delades stipendier ut till studerande.

Cornucopia - 07 mar 19 kl. 08:50

Flygbiodrivmedelutredningen

Regeringens utredning med uppdrag att utreda hur Sverige kan skapa en storskalig produktion av biodrivmedel för det svenska flyget är en utmärkt och relevant utredning. Klantigheten i att utse och behålla en utredare som kan anklagas för jäv, har dock gjort att fossillobbyn helt lyckats få bort fokus från utredningen till att handla om utredaren.
Gripen på svenskt biobränsle om utredningen får bestämma.

Supermiljöbloggen - 26 apr 17 kl. 10:28

Koldioxidlagring från bioenergi – här är världens första storskaliga anläggning

I april invigdes världens första storskaliga anläggning där koldioxid från biobränsle infångas och lagras. Anläggningen är en fabrik som producerar etanol av majs. Under omvandlingsprocessen från majs till etanol frigörs över en miljon ton koldioxid per år i fabriken, som ligger i Illinois i USA.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Bisarrt experiment pågår med våra förskolebarn

Det hela ter sig som ett märkligt ”Grotesco”-skämt. En digitalisering av genomförd av människor som på allvar fått för sig att den som inte får en Ipad i handen som ettåring kommer att hamna i ett ”digitalt utanförskap”. Sanningen är att små barn behöver kottar och kramar på förskolan, inte källkritik och teknik, skriver Malin Lernfelt..

Expressen - Igår: 06:10

Stäng källarmoskéerna som rekryterade till IS

Vi har båda varit nere i Syrien och upplevt vad IS är för någonting. Sverige måste bli bättre på att motarbeta utanförskapet som är extremismens moder – och vi måste bli tydligare med vad som gäller här.Religionsfriheten i Sverige behöver kontrolleras, skriver Cyril Hellman och Dorpec Kobane..

Expressen - I förrgår: 07:10

Brottsligheten i dag är som hämtad från en krigszon

Kriminologer och vänsterdebattörer kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte speciellt mycket om, då jag i första hand tänker på brottsoffren – och mindre på vad som är bäst för gärningsmännen.Nu krävs rejäla förändringar i lagstiftningen, skriver polisen Fredrik Marklund..

Expressen - 23 mar 19 kl. 07:10

S borde sno klimatfrågan från storstadselitens MP

Hur rimliga Januariavtalets höjda klimatavgifter än må framstå för köpstarka storstadsbor så går det inte längre att vifta bort missnöjda röster från andra delar av landet.S behöver ta över ledartröjan i miljöfrågan från MP. Först med minskade klyftor kommer fler att ta ansvar för klimatet, skriver Kalle Sundin från tankesmedjan Katalys..

Expressen - 22 mar 19 kl. 06:45

Ni har verkligen gått för långt, djurrättsaktivister

Det traditionella kosläppet har tidigare varit ett härligt sätt att hälsa både våren och allmänheten välkomna.Många gårdar får numera räkna med militanta djurrättsaktivister som skränar med plakat med vidriga budskap – svåra för små barn att hantera. Det är mycket märkligt att de kan luta sig mot demonstrationsrätten, skriver mjölkbonden Anette Gustawson..

Expressen - 21 mar 19 kl. 18:06

Kommunernas slarv göder fuskbyggarna

Lycksökare och klåpare och ett system som inbjuder till fusk. Riksdag och regering måste se över lagstiftningen, tvinga kommunerna att täppa till kryphålen och ta ett större ansvar för vem som får bygga, vem som får kontrollera och att den som godkänner alltihop har kunskap nog, skriver tv-snickaren Anders Öfvergård..

Expressen - 21 mar 19 kl. 06:05

Så skyddar vi unga från muslimhatet

Det är inte bara obskyra hatpublikationer på nätet som bidragit till svartmålningen av muslimer. Vuxenvärlden måste höja sin medvetenhet om de antimuslimska strömningar som florerar även i respekterade delar av samhället, skriver Lovisa Fhager Havdelin, imamen Kashif Virk och Lisa Bjurwald på Internationella dagen mot rasism..

Expressen - 20 mar 19 kl. 16:59

Vad är det som pågår med KD:s politiska inriktning?

Jag satte verkligen kaffet i vrångstrupen när jag läste intervjun med Sara Skyttedal. Ställer sig partiet verkligen bakom den direkta likställningen av Orbán och Macron? Har även Ebba Busch Thor svårt att välja mellan dessa två?

Expressen - 20 mar 19 kl. 12:28

Timbros arbetsmarknad minner om mörkare tider

Otrygga anställningar är ett problem för både individen och samhällsekonomin. Timbro och Siri Steijer utgör en god illustration på hur ointresserade och oinsatta många högerdebattörer är när det gäller förhållandena på arbetsmarknaden, skriver Ali Esbati (V)..

Expressen - 20 mar 19 kl. 06:05

Arbetare dör på jobbet utan att någon straffas

Det finns i dag stora brister i arbetsmiljöarbetet och lagarna som reglerar det. Arbetare dör på jobbet men ingen döms, skyddsombud förhindras i sitt uppdrag och myndigheter saknar resurser. Därför ställer vi nu sex konkreta krav för att få stopp på jobbdöden, skriver Byggnads ordförande Johan Lindholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.