SVT > Utrikes

Tuesday, 26 March, 03:28

SVT - 15 mar 19 kl. 19:58

Vittne: Plötsligt såg man människor fallaBlod, panik och skrik – det är ord som återkommer när ögonvittnen berättar om attackerna mot två moskéer på Nya Zeeland. Nour Tavis hoppade ut genom ett fönster och sökte hjälp hos en granne, där han möttes av flera skadade..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nya Zeeland, Tavis

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vittne, Plötsligt, sågman människor , falla

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Efter omröstningen: Tre av Theresa Mays ministrar avgår

Tre ministrar som gick emot premiärminister Theresa Mays linje under måndagens brexitomröstning väljer att avgå. Samtidigt har parlamentet röstat ja till att ta tillfällig kontroll över brexitprocessen från regeringen under onsdagen. – Man kan se det som en form av myteri, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick..

SVT - 5 timmar sedan

Amnesty: ”Påtvingade försvinnanden är inte alls ovanligt i Thailand”

I går hölls det första valet i Thailand sedan militärkuppen 2014. Militärjuntans stödparti ser ut att ha segrat men oppositionen anklagar regeringen för valfusk..

SVT - 6 timmar sedan

Konflikten trappas upp på Gazaremsan

Våldet på Gazaremsan trappas upp. Under dagen svarade Israel på morgonens raketattack från Gaza som skadade sju personer i ett område nära Tel Aviv. Det beskrivs som de kraftigaste svaret på fem år – och under kvällen sköts ytterligare raketer mot Israel..

SVT - 6 timmar sedan

Minst arton döda efter översvämningar i Iran

Minst 18 människor har dött och över 70 har skadats i översvämningar som drabbat stora delar av Iran. Myndigheter uppmanar folk att stanna hemma..

SVT - 9 timmar sedan

Dekret om Israels rätt till Golanhöjderna underskrivet av Trump

USA:s president Donald Trump har skrivit under ett dekretet som erkänner Israels rätt till Golanhöjderna, trots att det går emot hur internationella samfundet ser på konflikten..

SVT - 10 timmar sedan

Helikopterpiloten: ”Det var ett skräckscenario”

Helikopterpiloten Karen Segtnan var i luften 12 timmar i sträck under evakueringsarbetet efter att det norska kryssningsfartyget Viking Sky hamnade i sjönöd vid 14-tiden i lördags..

SVT - 10 timmar sedan

May väntas ge besked om fortsättningen av brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May tvekar om vad som ska bli nästa steg i brexitdramat. Det kanske inte ens blir en tredje omröstning om det utträdesavtal som redan röstats ned två gånger. EU-kommissionen säger att alla förberedelser är klara för att möta en avtalslös brexit den 12 april..

SVT - 13 timmar sedan

Förvirring kring valresultatet i Thailand

Det råder förvirring om resultatet av det thailändska parlamentsvalet. På söndagen hävdade valkommissionen att den sittande premiärministerns parti fått flest röster. Men nu vill man inte offentliggöra fördelningen av rösterna förrän den 9 maj..

SVT - 14 timmar sedan

Hjälmkamera fångade den dramatiska räddningen

Flera passagerare fick räddas med helikopter från det norska kryssningsfartyget Viking Sky efter att det hamnade i sjönöd vid 14-tiden i lördags. Runt 470 passagerare lyftes ombord på helikoptrar i en stor räddningsaktion – som delvis fångades på film av räddningspersonalen..

SVT - 18 timmar sedan

Utredning av kryssningsfartyget inleds

En utredning av det kryssningsfartyg som råkade i sjönöd vid Norges kust i helgen inleds i dag. Polisen ska ta ställning till om motorhaveriet ska utredas som ett brottsmål..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.