GT > Nyheter

Saturday, 23 March, 21:28

GT - 15 mar 19 kl. 17:39

MP-ledamoten: Kartlägg människor efter deras rasKampen mot strukturell rasism är en hjärtefråga för riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP).Hon anser att det krävs radikala åtgärder för att förbättra situationen i Sverige – och stöder Vänsterpartiets linje:– Jag är positiv till att införa jämlikhetsdata där man registrerar människor efter deras ras, säger hon till tidningen Dagens Etc..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Leila Ali Elmi, Sverige, Vänsterpartiets, Dagens Etc

Dela artikeln

12921 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-ledamoten, Kartläggmänniskor efter deras , ras
YLE - 05 dec 14 kl. 10:18

Gymnasierna kartläggs i Västnyland

Hangö, Raseborg och Lojo planerar att göra en gemensam gymnasiekartläggning. I bakgrunden finns regeringens reform för andra stadiets utbildning.
Fre 5.

Cornucopia - 09 feb 18 kl. 14:56

BREAKING: Aftonbladet kartlägger kommunernas åtgärder mot terrorattacker - svaren blir offentlig handling

Aftonbladet har skickat ut en rad frågor till samtliga kommun i Sverige kring säkerhetsläget i kommunerna avseende risken för terrorattacker. Inte bara omfattas förstås Aftonbladets frågor av offentlighetsprincipen och kan begäras ut från kommunerna, utan även svaren kommer bli offentliga och ger potentiella terrorister en öppen redovisning av kommunernas svagheter och lämpliga mål. Lämpligen håller Sveriges kommuner truten och svarar inte på Aftonbladets enkät.

YLE - 22 aug 17 kl. 05:20

Vaccinationsgraden kartläggs bland småbarn i Korsholm

Vaccinationsgraden bland barnen i Korsholm verkar stiga, menar en ledande skötare. Under en veckas tid kommer man att kolla upp vaccinationsgraden bland barn i Korsholm som är under ett och ett halvt år gamla. Kartläggningen gäller alltså barn som är födda fram till mars i år och under förra året.

Dalarnas tidningar - 09 jan 14 kl. 08:30

Kartläggning efter ras i älv klar

Kartläggningarna av botten efter det stora raset i älven vid Grönalid är klara. Det som nu återstår är att de ska analyseras och därefter ska det tas ett beslut om vad som ska göras. – Det är ungefär ett 50 meter långt område som rört sig vid raset, säger Thomas Isaksson, Vansbro kommun..

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:00

Sjukdagar kartläggs med profiler

Foto: Tommy Svensson
Antalet sjukdagar bland personalen på förskolorna har skjutit i höjden de senaste åren. En kartläggning med hälsoprofiler ska ge svar på varför.
Det görs en bred satsning inom förskolan för att identifiera åtgärder och arbetssätt som kan främja personalens hälsa.

Nyan - 03 dec 18 kl. 19:00

Demenssjukdomar ska kartläggas

En kartläggning av demensjukdomarnas utbredning och utveckling i Mariehamn behöver göras. Det slår stadsstyrelsen fast och föreslår att en kommitté tillsätts med uppdraget att göra kartläggningen och den förutsedda utvecklingen i minst ett tioårsperspektiv i samråd med till exempel närståendevårdarna, Demensföreningen, ÅHS, äldrerådet och förvaltningen. Vidare ska kommittén bereda en åtgärdsplan inkluderande ekonomiska insatser inom hemtjänsten, närståendestödet och boendereformerna.

Expressen - 15 mar 19 kl. 17:39

MP-ledamoten: Registrera människor efter deras ras

Kampen mot strukturell rasism är en hjärtefråga för riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP).Hon anser att det krävs radikala åtgärder för att förbättra situationen i Sverige – och stöder Vänsterpartiets linje:– Jag är positiv till att införa jämlikhetsdata där man registrerar människor efter deras ras, säger hon till tidningen Dagens Etc..

YLE - 11 okt 12 kl. 07:07

Vasaregionens attraktionskraft kartläggs

Snart kan attraktionskraften i Vasaregionen och Seinäjokiregionen jämföras svart på vitt. I en enkät, som skickas ut i dagarna, får över 4 000 personer svara på varför de har flyttat till eller från regionerna. Dessutom kommer man att kartlägga flyttningsströmmarna i regionerna.

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 16:44

Arbetspendling i norr kartläggs


Villkoren för arbetspendling i Norrbottens län och Västerbottens län ska kartläggas av myndigheten Trafikanalys på uppdrag av regeringen. - Det händer mycket ju längre norrut man kommer. Därför vill vi se på hur förutsättningarna för arbetspendling ser ut, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Dalarnas tidningar - 17 aug 13 kl. 09:55

Rasområdet ska kartläggas

Tanken är att området i Västerdalälven där ett större landområde rasade ut i älven i slutet av juni ska kartläggas. Dels för att ta reda på hur mycket som rasat och dels för att få reda på om det kan bli fler ras. ?

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

JUST NU: Tar första guldet – efter kross

Villa Lidköping har misslyckats fyra gånger med att vinna SM-guld i bandy. Fram tills i dag. Under lördagen tog man hem sitt första SM-guld någonsin när man vann med hela 8-4 mot Västerås.

GT - 1 timme sedan

Barn har fallit från sjunde våningen

Ett barn har fallit från sjunde våningen från ett flerfamiljshus i Göteborg, skriver Aftonbladet. Barnet tas nu om hand av ambulanspersonal på plats. Skadeläget är oklart..

GT - 2 timmar sedan

Polis jagar Porsche – har kört ifrån dem två gånger

Polisen jagar en Porsche i Västsverige.Vid två tillfällen har polisen varit den på spåren – men blivit frånkörda i höga hastigheter.– När polisbilen blir frånåkt på motorvägen, då går det undan, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen..

GT - 2 timmar sedan

Örgrytes tunga förlust i genrepet

GÖTEBORG. Öis tryckte stundtals tillbaka Blåvitt.Men det var det allsvenska laget som gjorde matchens enda mål.

GT - 2 timmar sedan

”Han sade att han skulle göra mig illa”

GÖTEBORG. Frölunda tog hem den första kvartsfinalen mot Malmö efter 4–0 i Scandinavium.Men under matchen uppstod heta känslor mellan Emil Sylvegård och Frölundas målvakt Johan Mattsson.

GT - 4 timmar sedan

Gren bakom Tokos kontrakt med Blåvitt

GÖTEBORG. Nzuzi Toko, 28, debuterade i derbyt mot Öis.Han skrev på för IFK Göteborg efter att ha träffat sin tidigare tränare i schweiziska Grasshoppers – Blåvitts sparkade sportchef Mats Gren.

GT - 6 timmar sedan

Frölunda mosar Malmö – 4-0 (!) efter första

Frölunda har rivstartat slutspelet.Efter första perioden har Frölunda 4-0 hemma mot Malmö.– Frölunda är helt klart det bättre laget, säger C Mores expert Petter Rönnqvist..

GT - 6 timmar sedan

Söder avgjorde det allsvenska genrepet

GÖTEBORG. IFK Göteborg kom från två svaga matcher.Men i genrepet inför den allsvenska starten nästa helg besegrade Blåvitt Öis med 1–0.

GT - 8 timmar sedan

Olycka på E6 – vägen helt avstängd

Två bilar har krockat på E6 i Kungälv i norrgående riktning.Totalt sex personer är inblandade.E6 har stängts av helt i samband med räddningsarbetet..

GT - 10 timmar sedan

Bussförare anklagas för tre barns död – kör skolskjuts

Busschauffören i 65-årsåldern anklagas för att ha orsakat tre 14-åringars död vid bussolyckan i Sveg för två år sedan.Nu avslöjar Borås Tidning att föraren kör skolskjuts i Varberg – mitt under pågående rättsprocess om vållande till annans död. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.