Skånskan > Nyheter

Wednesday, 20 March, 16:25

Skånskan - 15 mar 19 kl. 20:00

Skurupshem ger inga svar om försäljningSKURUP Politikerna i fullmäktige krävde ett bättre underlag i frågan om Skurupshems beslut att sälja en femtedel av sitt fastighetsbestånd.
Men bolagets styrelse svarar nu att det politikerna vill veta inte går att svara på – eller är hemligt.Skurupshems beslut och önskemål att sälja en femtedel av sitt fastighetsbestånd och få in runt 250 miljoner kronor skickades till kommunfullmäktige för yttrande.
Men på det senaste fullmäktigemötet fick politiker från S, KV, MP och V igenom en minoritetsåterremiss och ärendet skickades tillbaka för komplettering. Politikerna ville bland annat ha en tydligare konsekvensbeskrivning och ett ekonomiskt underlag om hur stor andel av beståndet som bolaget beräknar att sälja, hur mycket pengar som i så fall ska anvä
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKURUP Politikerna, Skurupshems, Skurupshem ABs, Staffan Andersson, Pierre Esbjörnsson, Andersson, Esbjörnsson, Skurupshem AB

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skurupshemger , inga, svarom , försäljning
Supermiljöbloggen - 10 mar 15 kl. 08:40

Bolund 2009: ”Det är att kapitulera” Bolund 2015: inga kommentarer

För sex år sedan såg riksdagsledamoten Per Bolund (MP) en försäljning av Vattenfall som ett bevis på att en regering inte klarar av att styra bolaget. Nu när han själv är ansvarig för styrningen av Vattenfall vill han inte svara på frågor om sin tidigare kritik. I går skrev Supermiljöbloggen en längre artikel om hur Per Bolund på våren 2008 gick till hårt angrepp mot alliansregeringen.

Skånskan - 03 dec 16 kl. 06:00

Skurupshem brister i upphandlingsrutiner

Skurup Otillåtna direktupphandlingar, dålig kontroll av leverantörerna och brist på dokumentation. Det visar revisorernas granskning av Skurupshems rutiner vid inköp och kontroll av anlitade leverantörer. ERWP.

Skånskan - 25 feb 19 kl. 21:30

Demonstrerar mot utförsäljning

Skurup Hyresgästföreningen demonstrerade utanför fullmäktige i går.
Med 504 namnunderskrifter försökte de få politikerna att rösta emot en utförsäljning av Skurupshem.Med plakat med texten: ”Vallöfte från SD, S, V.

Skånskan - 02 sep 14 kl. 22:51

Två ja till utförsäljning av Skurupshem


Två partier räckte upp handen på frågan om de vill sälja ut hela, eller delar, av Skurupshem – Moderaterna och Folkpartiet..

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 09:20

Försäljning av fryst färdigmat minskar

Foto: Scanpix
Hästköttsskandalen har förändrat kundernas köpvanor. Försäljningen av fryst färdigmat sjunker, medan Maxi Kristianstad nu anställer en tredje kock i butikens varmkök.
?

Skånskan - 25 feb 19 kl. 21:30

Skuruphems planer på försäljning på paus

Skurup Skurupshems begäran från fullmäktige att få sälja ut lägenheter för 250 miljoner kronor har skickats på återremiss.
Gamla S-styret vill se ett underlag till försäljningen.– Det är en försäljning som påverkar så många invånare så vi kräver att få se ett bättre underlag än det vi ser i handlingarna, sade Lena Axelsson (S).

Supermiljöbloggen - 26 feb 15 kl. 09:23

Vänsterpartiet kräver svar om Vattenfallförsäljning

Riksdagsledamoten Jens Holm (V) har begärt en interpellationsdebatt med närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S). Jens Holm, miljöpolitisk talesperson för Vänsterpartiet, vill ha svar från regeringen om vad som egentligen gäller då det kommer till en försäljning av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland. I går lämnade han in en interpellation till närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) där han skriver: Vattenfall (förbereder) en försäljning av de tyska kolkraftverken, något som tycks ha regeringens stöd.

Supermiljöbloggen - 22 okt 15 kl. 17:03

Regeringen håller med om kritiken: ”En försäljning av Vattenfalls brunkol leder inte till några utsläppsminskningar”

I dag kom svaret på Riksrevisionens granskningsrapport. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Riksrevisionen kritiserat regeringen för dess styrning av Vattenfall, inte minst då det gäller planerna som bolaget har på en försäljningen av hela den tyska brunkolsverksamhet. I sin granskningsrapport som kom i våras skriver Riksrevisionen bland annat: En försäljning innebär att Vattenfall inte bidrar till att uppnå EU:s klimat- och energimål eftersom problemet med att reducera koldioxidutsläpp från befintliga anläggningar skjuts över till ett annat bolag inom EU.

Sydsvenskan - 02 jan 15 kl. 21:09

"Gårdsförsäljning av alkohol är visst förenligt med ett alkoholmonopol."

Sveriges vinodlare och mikrobryggerier fick nyligen en ovälkommen ”julklapp” av landets folkhälsominister, Gabriel Wikström (S).I ett debattinlägg i Aftonbladet förklarade Gabriel Wikström och IOGT-NTO:s ordförande Anna Carlstedt, att de ”stänger dörren för gårdsförsäljning av alkohol”.De skriver att gårdsförsäljning är oförenlig med Systembolagets ensamrätt enligt EU-rätten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ännu ett snabbmatsinbrott

löddeköpinge Vid lunch i måndags stod en danskregistrerad bil utanför Burger King på Center syd. När föraren kom tillbaka hade någon brutit sig in i bilen. En datorväska och en pekdator var borta..

Skånskan - 15 minuter sedan

Tävling igång om Almelund

kävlinge I veckan har kommunen ut med en markanvisningstävling för byggherrar gällande Almelund. Tre byggherrar ska utses. Anbuden ska vara inlämnade senast 15 maj.

Skånskan - 15 minuter sedan

Inbrott på Nordanväg

Kävlinge I måndags morse upptäcktes att inbrott gjorts i en butik på Nordanväg. Mynt för 120 kronor var stulna. Polisen har även fått in två anmälningar om försök till inbrott i två lägenheter på samma gata..

Skånskan - 15 minuter sedan

Höstvete för 70 000 borta

Kävlinge I måndags skulle en lastbil hämta höstvete hos en lantbrukare i Kävlinge. Lantbrukaren såg lastbilen på förmiddagen, men vid kontakt med Lantmännen hade de inte fått någon leverans. Lantbrukaren har nu polisanmält händelsen som en stöld.

Skånskan - 10 minuter sedan

Eldade avfall – anmäls

MARIEHOLM Eslövs kommun har polisanmält en boende utanför Marieholm för att olovligen ha eldat avfall och sedan grävt ner askan.
Det är Eslövs kommun som anmält saken. Askprov togs av en utskickad miljöinspektör i februari.

Skånskan - 10 minuter sedan

Elever slagna på skola

ESLÖV En högstadieelev på en skola i Eslövs kommun har blivit anmäld för att ha slagit två andra elever.
Vid 15.10-tiden anklagas en 15-åring för att ha slagit en 16-åring med öppen hand ute på skolans bilparkering.

Skånskan - 10 minuter sedan

Misshandel och olaga hot

ESLÖV Eslövspolisen har fått in en anmälan från en 32-årig man i Eslöv som anklagar en 30-åring från Malmö för att ha knuffat och hotat honom på Greve Duckers väg vid 13-tiden på måndagen..

Skånskan - 10 minuter sedan

Tolvåring stal sedlar

ESLÖV Biografen Bian på Köpmansgatan fick under måndagskvällen besök av tre unga pojkar. Det slutade, enligt en polisanmälan som Bian lämnat in, med att en pojke i tolvårsåldern rafsade åt sig en hög kontanter från kassan.
Enligt anmälan var trion därinne flera gånger för att köpa godis men ångrade sig hela tiden.

Skånskan - 1 timme sedan

Ex-ambassadör utreds för brott

Det har inletts en förundersökning mot Sveriges före detta ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, för brott mot rikets säkerhet. Lindstedts namn står inte utskrivet i dokumenten, men diarienumret motsvarar Lindstedtfallet och både Dagens Nyheter och Sveriges Television säger sig ha tillförlitliga källor som bekräftar att det är Lindstedt som utreds. På grund av förundersökningssekretessen är det svårare än normalt att få fram information om ärendet.

Skånskan - 1 timme sedan

Påverkad granne jagade efter barn

limhamn På väg hem från badet blev två pojkar plötsligt jagade av en påverkad man. När barnen, 12 och 14 år gamla, försökte springa därifrån följde han efter.
När de kom hem slog mannen in en ruta och tog sig in i den ene pojkens hem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.