Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 22 March, 15:05

Västerbottens Folkblad - 15 mar 19 kl. 20:00

”EU måste höja sin klimatambition”En klimatomställning är inte bara nödvändig, det är också ekonomiskt lönsamt. Inte minst genom de två miljoner nya jobb det skulle innebära, skriver Jytte Guteland (S), europaparlamentariker. Arbetet för ett klimatneutralt EU måste intensifieras. I veckan röstar Europaparlamentet om mitt förslag till hur EU ska uppnå målet om 0-utsläpp år 2050. Det blir en viktig [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Jytte Guteland, EU, Europaparlamentet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU måste höjasin , klimatambition
E24 - 11 okt 15 kl. 14:00

Trafikverket kritiseras för sänkt klimatambition

Stockholm stads trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) kritiserar Trafikverket för sänkta klimatambitioner. Skälet är att myndigheten ändrat målet för privat trafik från 20 procents minskning till 12 procents minskning..

DalaDemokraten - 22 dec 15 kl. 06:10

Parisavtalet måste bli ett minimumavtal - inte taket för vår klimatambition

Den 12 december kunde det franska ordförandeskapet för FN:s klimattoppmöte COP21 meddela att världen hade fått ett nytt globalt klimatavtal. Det har nu gått ungefär en vecka sedan vi kom hem från Paris. Vi som har varit på plats och följt två veckors intensiva förhandlingar kan vittna om att det inte var en enkel resa; till och med de juridiskt lagda har haft svårt att hänga med i förhandlingsspåren och avtalsutkasten.

Regeringen - 15 feb 18 kl. 12:11

Regeringen driver på för högre klimatambition i EU

Regeringen har förankrat hos riksdagen att Sverige, tillsammans med likasinnade medlemsstater, ska kunna driva på för ett mer ambitiöst långsiktigt klimatmål för EU. Det innebär att regeringen nu har riksdagens stöd att förhandla om både högre energi- och klimatmål..

Regeringen - 25 apr 18 kl. 15:20

Klimatminister Lövin vill se höjd klimatambition i EU

- EU måste påskynda arbetet i riktning mot ett fossilfritt samhälle. Senast år 2050 bör EU ha netto-noll-utsläpp. Om vetenskapen visar att det är nödvändigt bör ett sådant mål sättas tidigare än så..

Supermiljöbloggen - 28 aug 14 kl. 16:48

Jimmie Åkesson om klimathotet

Sverigedemokraternas miljöpolitik har sällan granskats i media. I en intervju i P4 Kristianstad blev Jimmie Åkesson tillfrågad om klimathotet är en överdrift, vilket han inte tyckte. Men samtidigt rankas Sverigedemokraternas miljöpolitik som i särklass sämst av Naturskyddsföreningen.

Supermiljöbloggen - 16 feb 15 kl. 08:38

ICA når sina klimatmål – 6 år tidigare än beräknat

Ica har lyckats nå sitt mål med minskade koldioxidutsläpp - 6 år före utsatt tid. Förnybar energi och ändrade transporter har varit de främsta framgångsfaktorerna. ICA Gruppen, det företag som bland annat äger ICA Sverige, satte 2006 upp som mål att minska sina direkta utsläpp av växthusgaser med 31 procent innan 2020.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

[PLUS] Nilsson: Välkomna tramset in i finrummet

Folkbladets krönikör skriver om vikten av att bygga broar mellan sociala medier och gammelmedia som....

Västerbottens Folkblad - 30 minuter sedan

Fler snötippar väntas i Umeå

För att minimera påverkan på miljön och effektivisera snöröjningen väljer Umeå kommun att anlägga två nya snötippar. Det är tekniska nämnden som har beslutat att dra ner på antalet transporter under snöröjningen. Under vinterhalvåret transporteras mängder av snö från Umeås vägar, inte minst när staden förtätas och  och kommunen vill minska antalet transporter för att […].

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Bonus till vårdvikarier i Umeå

Sommarvikarierar inom vård och omsorg i Umeå kommun får en bonus på 6000 till 8000 kronor om de jobbar hela sommaren. Erbjudandet gäller undersköterskor, boendehandledare och vårdbiträden. Bonusen innebär att en erfaren undersköterska som anställs som sommarvikarie och jobbar hela sommarperioden får en bonus på 6 000 till 8 000 kr.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Dalen ska säkra slutspelsplatsen

Allt avgörs i den sista omgången. IBK Dalen behöver besegra tabelltvåan Mora för att helt säkert säkra slutspelsplatsen – men man kan också få hjälp från annat håll. – Men vi ska försöka säkra slutspelsplats för egen maskin, säger Dalentränaren Henrik Vilhelmsson.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

De ska stötta kvinnor inom sportnäringen

Framstående entreprenörer kliver nu fram för att stötta kvinnor inom sportnäringen. Detta gör de tillsammans med affärsutvecklare i projektet Sportup North. Nu ska några entreprenörer och Sportup North stötta fler kvinnor inom sportnäringen, och i mars och april arrangerar de eventet Mentors-boosten på tre orter i Västerbotten: Umeå, Skellefteå och Tärnaby.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Männen som anhölls för skjutning på Ålidhem och mord på Ersboda har släppts

Tre män som anhölls för att ha skjutit en person på Ålidhem har försatts på fri fot, meddelar....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Christer Rönnlund tror att fler företag kommer följa efter ”Bara att hålla i kepsen”

När SMÅA förklarade anledningen till att de flyttar från Klarakyrkogatan i Stockholm till Lycksele....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Fiskare samlas för 57:e gången till Åselenappet

En av Åseles stora begivenheter under vintermarknaden är för många Åselenappet. På lördagen är det....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Inviger ny butik norr om Umeå

Företaget Malin i Ratan öppnar snart en ny butik norr om Umeå. Om ett par veckor blir det invigning. – Det är framförallt vår webbshop som växer, säger Malin Lindmark som driver företaget Malin i Ratan som tillverkar handgjord ekotvål.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”Därför är det helt rätt att flytta till Lycksele”

Det är inte bara för att kostnadsläget är bättre i Lycksele än Stockholm som Småföretagarnas a-kassa gör helt rätt beslut att flytta till Lycksele. Det är också helt rätt i tiden och fler borde ta efter. Det känns allmänt som att fler och fler ifrågasätter vikten av storstadens ”godkännande”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.