DN > Utrikes

Tuesday, 26 March, 03:27

DN - 15 mar 19 kl. 19:58

Systemet VAR används i damernas VMVideodomarsystemet VAR kommer att användas i sommarens fotbolls-VM i Frankrike. Det beslutade Internationella fotbollsförbundet Fifa vid sitt sammanträdde i Miami..
Läs mer på DN
Läs mer om:
VAR, VM, Frankrike, Internationella, Fifa, Miami

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SystemetVAR , användsi , damernasVM
SVT - 14 okt 16 kl. 06:28

Kan förhindra läkemedelsskador – men systemet används knappt

På alla apotek i Sverige finns ett datorprogram som snabbt kan kontrollera om kunden har mediciner som kan ge skadliga biverkningar. Men trots det används systemet knappt..

Nyheter 24 - 08 aug 13 kl. 15:48

Slut på missade mål ? nu används Hawk-Eye i Premier League

Såtillvida att Premier Leagues domare inte är analfabeter så kommer alla diskussioner om bollen var över mållinjen eller inte vara lönlösa i framtiden. Nu har nämligen målkameror, eller snarare Hawk-Eye-systemet som används inom tennis, införts på den brittiska ön. 14 sensorer ska tillsammans försäkra domaren om att ständigt ta rätt beslut.

YLE - 15 sep 13 kl. 06:39

"Mobilen används allt mer med ögat - inte med örat"

Antalet textmeddelanden som sänds via mobiler i Finland minskade i fjol. I stället för traditionella textmeddelanden skickas det numera andra former av snabbmeddelanden. Enligt Trafikministeriet sändes det 2 795 miljoner textmeddelanden under den första hälften av år 2012 vilket är rekordmånga.

YLE - 04 aug 17 kl. 09:52

Evira: Insektgiftet fipronil används inte i Finland

Enligt livsmedelsverket Evira är det omöjligt att med säkerhet säga om nederländska giftägg kommit in på den finländska marknaden. Att en liknande äggskandal som i Nederländerna skulle ske här är ändå mycket liten, enligt Evira. I Tyskland, Nederländerna och Belgien har miljontals ägg dragits tillbaka från försäljning efter att man hittat insektgiftet fipronil i nederländska ägg.

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Hur används dina pengar?

Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Antalet döda stiger efter massaker i Mali

Malis president Ibrahim Boubacar Keita lovade att säkerheten i landet ska förbättras, vid ett besök i byn Ogossagou där antalet döda i helgens massaker har stigit till 160. I den delvis nedbrända byn ligger kvarlevor utspridda på marken, enligt vittnesmål..

DN - 5 timmar sedan

Myndighet om norska fartygsdramat: För tidigt att dra slutsatser

Det är för tidigt att dra några slutsatser om varför motorerna på kryssningsfartyget Viking Sky slogs ut. Det konstaterar den norska myndigheten Sjøfartsdirektoratet efter en första undersökning av fartyget..

DN - 5 timmar sedan

Minst 18 döda efter kraftiga översvämningar i Iran

Minst 18 personer har omkommit och fler än 70 skadats efter kraftiga regn som har orsakat stora översvämningar i Iran..

DN - 6 timmar sedan

Man brännskadades på toalett – kvinna gripen

En man brännskadades svårt efter att hans kläder fattat eld på en toalett vid Brommaplan i Stockholm, rapporterar tidningen Mitt i..

DN - 6 timmar sedan

Dödade sin unga fru – kan dömas till fängelse

En 41-årig man som åtalats för mordet på en ung kvinna i Hökarängen 2016 kan dömas till fängelse. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen inte begick gärningen under påverkan av någon allvarlig psykisk störning..

DN - 6 timmar sedan

Högerpopulister hotar med gatukravaller

Det liberala Reformpartiet fick flest röster i parlamentsvalet i Estland. Men det regerande Centerpartiet valde bort en bred koalition och satte sig i stället i koalitionsförhandlingar med det konservativa partiet Fäderneslandet och det högerpopulistiska och nationalkonservativa partiet Ekre..

DN - 6 timmar sedan

Kina köper Airbusflyg för 30 miljarder euro

Den kinesiska staten köper 290 flygplan av modellen Airbus A320 samt tio plan i samma märke fast av den nyare A350. Samtidigt offentliggörs omkring 15 andra avtal mellan Kina och Frankrike värda flera miljarder euro..

DN - 7 timmar sedan

Forskare: Att utnyttja mensen kan göra träningen mer effektiv

Menscykeln går att utnyttja för att få större effekt av sin styrketräning, menar svenska forskare. Mensen kan också störas av träning – om man äter för lite. – Fördelen med att vara kvinna är att man kan utnyttja sina hormoner, säger forskaren Lisbeth Wikström-Frisén..

DN - 7 timmar sedan

Ledning byts ut på misskött äldreboende i Värmdö

Värmdö kommun byter ut ledningen för Gustavsgården, ett så kallat särskilt boende för äldre, då man sett brister i patientsäkerheten. Vid en kritiserad incident avled en man som bodde på boendet..

DN - 8 timmar sedan

Åtal väcks mot polis som läckte video på bloddopning

Åklagare i Österrike väcker åtal mot den polis som läckte en video på en längdskidåkare som togs på bar gärning med en nål i armen. Polisen riskerar upp mot tre år i fängelse, skriver AP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.