Expressen > Nyheter

Monday, 25 March, 04:23

Expressen - 15 mar 19 kl. 19:48

Pilotens sista ord: ”Avbryt, avbryt”Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8-plan störtade efter bara några minuter i luften. Enligt New York Times ska kaptenen efter tre minuter ha bett om att få återvända till flygplatsen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Airlines Boeing, Max, New York Times

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilotenssista , ord, Avbryt, avbryt
NSD - 02 sep 14 kl. 11:10

Pilotens misstag orsakade kraschen

Pilotens felbedömning orsakade haveriet när en helikopter från Luleå kraschade nära Byske älven..

Barometern - 12 jun 13 kl. 07:41

Ord står mot ord om Linnéuniversitetet

Intressegruppen för Linnéuniversitetet i Kalmar har under de senaste veckorna fått möta kommunledningen, vi har läst lokaltidningarna och vi har lyssnat till debatten i kommunfullmäktige. Efter det känner man sig förvirrad av alla motstridiga budskap.
Ord står mot ord 1: Vi har en kommunledning som egentligen inte vill genomföra alternativet Ölandshamnen.

Kristianstadsbladet - 17 sep 14 kl. 06:15

Gener styr barnets första ord

Det finns ett direkt samband mellan antalet ord vid 15-18 månaders ålder och variationen av en viss gen. Fyndet ger nya insikter i hur vi människor erövrar det talade språket.
Barn börjar normalt prata vid 10 till 15 månaders ålder.

BT - 17 sep 14 kl. 06:15

Gener styr barnets första ord

Det finns ett direkt samband mellan antalet ord vid 15-18 månaders ålder och variationen av en viss gen. Fyndet ger nya insikter i hur vi människor erövrar det talade språket. Barn börjar normalt prata vid 10 till 15 månaders ålder.

Nyheter 24 - 20 aug 11 kl. 12:48

Mankini, Chillax och retweet - nya ord i brittiska ordboken


En hater iklädd LBD som jobbar som coolhunter och ständigt retweetar. Oxford English Dictionarys nya ord är starkt influerade av mode och teknik. ?

YA - 13 maj 14 kl. 04:00

Fina ord är bara skal

Vissa ord har en dålig klang. Andra ord har en bra klang.
Den som väljer ett bra ord för att beskriva sin verksamhet eller sig själv har vunnit halva slaget redan innan det börjat.

YLE - 27 dec 13 kl. 13:42

Carpa och 5:2-diet nya ord i svenskan

Selfie, embrejsa, funktionell dumhet, hämndporr, hästlasagne och utsmarta är några av årets nyord som etablerat sig i svenskan via nyhetshändelser, trender och engelska språket. - Vi skapar och lånar ständigt in nya ord till svenskan. Det är nödvändigt att kontinuerligt fylla på ordförrådet, eftersom omvärlden hela tiden förändras och vi måste kunna prata om nya fenomen, kommenterar nyordsansvariga Per-Anders Jande på Språkrådets webbplats.

Dagen - 01 feb 11 kl. 17:59

Livets ord: Vi ger inga pengar till KD eller M

Livets ord sponsrar Moderaterna och Kristdemokraterna. Detta påstås i en krönika i Aftonbladet där "högerkristna fundamentalister" inom KD pekas ut som "djävulsjägare".
De utpekade är bland andra riksdagsledamöterna Tuve Skånberg, Annelie Enochson och Roland Utbult, som enligt krönikören personkryssats in i riksdagen med Livets ords ekonomiska stöd.

Dagen - 02 jul 11 kl. 13:09

Livets ord startar församling i Norge

Livets ord i Uppsala startar församlingen Troens ord i Sarpsborg i Norge. Första mötet hålls den 19 juli med Ulf Ekman som huvudtalare.

Föreståndaren för den nya församlingen blir Remi Höidahl, skriver Vårt Land.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

En gripen efter skottlossning

En person är gripen, misstänkt för mordförsök i Vårby, söder om Stockholm, uppger polisen för TT..

Expressen - 2 timmar sedan

Villa övertänd – utom räddning

En villa utanför Stavsjö är helt utom räddning och räddningstjänsten tvingas låta den brinna ner.– Vi jobbar nu med att förhindra spridning, säger Henry Linnsen på räddningstjänsten..

Expressen - 4 timmar sedan

TV: ”Demokraterna kommer inte att nöja sig”

CNN talade med Expressen TV om rapporten.

Expressen - 4 timmar sedan

Man slagen med kedja i huvudet – en gripen

Två män råkade i slagsmål på en parkering vid ett köpcentrum i Karlstad.Då ska den ene mannen ha slagit en kedja i huvudet på den andre.– En person är gripen.

Expressen - 6 timmar sedan

Tre tonåringar anhållna för brutala knivrånet i parken

Den 61-åriga kvinnan utsattes för att brutalt knivrån under en promenad i Beijers park i Malmö i början av mars.Nu har tre unga män anhållits misstänkta för mordförsök och rån, rapporterar SVT Nyheter Skåne.Männen misstänks även ha knivrånat en taxichaufför ett halvt dygn senare..

Expressen - 6 timmar sedan

Fartyget säkerhetssystem undersöks efter skräckresan

Jubel och applåder mötte passagerarna ombord Viking Sky när de lade till vid Moldes hamn. Besättningsmedlemmarna och räddningsarbetarna har hyllats av norska regeringen för sina insatser.Nu ska fartygets säkerhetssystem undersökas, skriver Bergens Tidende.

Expressen - 6 timmar sedan

Man gängrånad och misshandlad

En man har rånats och misshandlats av ett gäng på sex personer vid Komettorget i Bergsjön.– De slog honom och tillgrep hans telefon och avvek från platsen i bilar. Vi har lite uppslag att gå efter, men det svalnar mer och mer, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Expressen - 6 timmar sedan

15-årig mopedist till sjukhus efter krock

Två mopedister och en personbil har varit inblandade i en trafikolycka i Ronneby på söndagskvällen.En 15-åring har förts med ambulans till sjukhus – men uppges inte vara allvarligt skadad.– Det är skrivet en anmälan om trafikbrott, säger Peter Kjällkvist vid polisen i region syd..

Expressen - 6 timmar sedan

Metros tidning ska ges ut färre dagar

I kväll kommer nya besked om Metros kris:• Gratistidningen tvingas dra ner på utgivningen.• Metro ska ges ut färre dagar – och minska personalen. • Redan kommande vecka ska Metro vända sig till tingsrätten i hopp om att rädda tidningen.

Expressen - 7 timmar sedan

Falsk hemtjänst härjar – våldsam stöld hos kvinna

Bara i mars har ett tiotal åldringsbrott anmälts i Borås.Under lördagskvällen drabbades två äldre – där den ena med våld kastades ned i sin säng.Nu går polisen ut med en varning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.