Expressen > Nyheter

Monday, 25 March, 18:52

Expressen - 15 mar 19 kl. 19:36

De kan prisas – för sitt starka berättandeTvå reportageteam från Expressen har utsetts till finalister i prestigefyllda Röda korsets journalistpris.– Få saker är viktigare att berätta om än barnens situation i ett krig, säger Kassem Hamadé, som uppmärksammas för sin journalistik från Syrien.– Självklart kan journalistik förändra, säger Magda Gad som tillsammans med fotografen Niclas Hammarström nominerats för reportageserien ”Under burkan”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Expressen, Röda, Kassem Hamadé, Syrien, Magda Gad, Niclas Hammarström, Under

Dela artikeln

885 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De kan prisasför , sitt, starka, berättande
Helsingborgs Dagblad - 10 okt 15 kl. 06:00

INGENTING ÄR FÖR SENT. Inte för den berättande människa som Henning Mankell in i döden trodde på. Peter Fällmar Andersson ringer Mankells vän i Vallåkra, regissören Eyvind Andersen.

De skulle ha träffats i måndags.De skulle ha pratat om hur Nikolaj Gogols "Revisorn" kan återuppstå i Maputo, hur den ska kunna tala till dagens Moçambique.Istället ringde telefonen i måndags morse.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 08:18

Debutroman som fastnar i sitt berättande

Kriget är fienden och förhoppningarna om att det ska ta slut när det tar slut infrias inte. En reporter på följe med plutonen frågar hur det känns.
Roman
De gula fåglarna
Kevin Powers
Översättning: Niclas Nilsson
Albert Bonniers förlag
Far åt helvete, svarar soldaterna.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 08:18

Debutroman fastnar i sitt berättande

Kriget är fienden och förhoppningarna om att det ska ta slut när det tar slut infrias inte. En reporter på följe med plutonen frågar hur det känns. Far åt helvete, svarar soldaterna.

Sydsvenskan - 18 feb 14 kl. 05:30

Nödvändigt berättande

Jag har ingen siffra på hur många nya förlag som startas varje år i Sverige men man kan konstatera att de är många och blir fler. Och i takt med att de stora förlagen kommersialiseras och satsar allt mer på kokböcker och deckare, hamnar kvalitetslitteraturen hos de seriösa småförlagen. Som kanske inte har de ekonomiska musklerna att marknadsföra den, men väl att ta sig an och odla ett författarskap.

Skånskan - 27 mar 16 kl. 14:00

Utvidgat berättande i ny scenfestival

Kultur och Nöje Torsdag 31 mars går startskottet för en ny scenkonstfestival i Malmö. Transistor ska under en månads tid bjuda på minst tio olika premiärer där ett utvidgat berättande för scenrummet är grunden och hörspelen dominerar.
– Det känns att det här är startskottet för något nytt och det är så roligt att vi går ut så stort och hårt, säger regissören och dramatikern Carina Ehrenholm, som varit konstnärlig ledare för Turteatern i Stockholm och nu är en av initiativtagarna till Transistor.

SR - 10 jun 14 kl. 13:02

18 länder samlas kring berättande

Just nu pågår i Västerbotten en konferens kring berättande. FEST - Federation for European Storytelling samlar berättare och arrangörer från 18 länder, som gör en tredagarsresa runt i "Berättarnas län"..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 13 kl. 20:58

Vem blir svensk mästare i berättande?

Under Jubeldagarna i september kommer Landskrona berättarklubb att bjuda på två dagar som går starkt i den muntliga traditionens tecken. Det blir bland annat SM i berättande och seminarium..

Sydsvenskan - 26 sep 13 kl. 06:30

Ett platt berättande

Jag vet inte varifrån Erik Holmström hämtat sin bild av förväntningarna på barnteater. Men om vi pratar om dramatik för målgruppen 11?13 år ser vi sällan vare sig godhet eller några goda förebilder.

LV - 05 feb 14 kl. 11:40

Vimmerby, den berättande kommunen

Vi socialdemokrater vill i arbetet med att ta fram en kulturstrategi lyfta det berättande Vimmerby. Som en del av det vill vi att det på kommunens skolor införs daglig läsning av litteratur. Vi ser i bland annat Pisa- undersökningen hur svenska ungdomar tappar i läsförståelse och regeringen har i budgeten avsatt medel för läsfrämjande..

Expressen - 05 jan 19 kl. 09:00

”Black mirror: Bandersnatch” är fin inblick i interaktivt berättande

Intressant och tekniskt imponerade. Men ”Black mirror: Bandersnatch” på Netflix är inte tillfredsställande nog, även om det är fin inblick i interaktivt berättande. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Skatteverket kan stoppa företagsrekonstruktion

Metros ägare Christen Ager-Hanssen vill rädda gratistidningen med en företagsrekonstruktion. Den förutsätter att fordringsägarna går med på att skriva ner skulderna. Men enligt statistiken slutar mer än hälften av alla rekonstruktioner med att företaget går i konkurs.

Expressen - 30 minuter sedan

Roger räddade uggla ur kamin

När husägarna kom hem hade de fått en uggla i kaminen.Tack vare ett rådigt ingripande av räddningstjänsten klarade sig både husägare och ugglan helskinnade ur situationen.– De har rejäla klor, säger Roger Sällberg på Älmhults räddningstjänst..

Expressen - 45 minuter sedan

Fem månaders bebis död efter omskärelse

En fem månader gammal pojke dog efter att hans föräldrar genomförde en omskärelse på honom i hemmet.Pojken ska ha skyndats till sjukhus då han fick ett hjärtstopp, men hans liv gick inte att rädda, rapporterar The Mirror..

Expressen - 1 timme sedan

Svensk polis skickar tekniker till Etiopien

Efter flygplansolyckan i Etiopien – nu ska Sverige skicka fyra kriminaltekniker dit. Detta för att vara en del i identifieringsarbetet av de omkomna i olyckan. I ett pressmeddelande skriver polisen att svensk polis åker ihop med fyra poliser från Norge..

Expressen - 1 timme sedan

Trump om Mueller: Agerade hederligt

Robert Muellers Rysslands-utredning friar Donald Trump från anklagelserna om att hans kampanj ska ha konspirerat med Ryssland. Nu säger Donald Trump att Robert Mueller har ”agerat hederligt” i arbetet med utredningen. Det rapporterar AFP.

Expressen - 1 timme sedan

Kronprinsparets hovchef får kritik: ”Osmart beslut”

Det danska kungahuset är i blåsväder. Kronprinsparets hovchef Christian Schønau anklagas för att sitta på dubbla stolar. – Det är ett osmart beslut.

Expressen - 2 timmar sedan

Israel slår mot Hamas

Israels militär har börjat attackera mot Hamas i Gaza.Det rapporterar Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

May: Inte tillräckligt stöd för tredje omröstning

Turbulensen kring brexit fortsätter i Storbritannien. På måndagen kommer parlamentet debattera nästa steg i processen och omröstningar om alternativ till regeringens förslag väntas. Theresa May säger i ett uttalande att hon inte har tillräckligt stöd för att vinna en tredje omröstning, enligt The Guardian.

Expressen - 2 timmar sedan

FN:s rapportör om bostads- frågor på besök i Malmö

Malmö blir först i Sverige med att ansluta sig till The Shift – en sammanslutning för städer som vill se bostäder som en social rättighet.– Vi måste hålla regeringar och städer ansvariga, säger initiativtagaren Leilani Farha..

Expressen - 2 timmar sedan

Åklagaren: Duniyo, 17, höggs ihjäl efter bråk om mobiltelefon

Utredningen kring det misstänkta mordet på 17-åriga Duniyo Faisal Hassan på HVB-hemmet i Trollhättan är avslutad.Åklagaren Robert Beckard anser det bevisat att en 14-årig flicka högg henne till döds – men det kommer inte bli någon bevistalan i domstol.”Det finns bland annat uppgifter om att 17-åringen på något sätt ska ha gjort sönder 14-åringens mobiltelefon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.