SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 26 March, 03:17

SmålandsPosten - 15 mar 19 kl. 19:36

Naturskyddsföreningen bjuder in till restfestMed matprodukter som annars skulle ha slängt ska Naturskyddsföreningen laga en riktig festmåltid. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Naturskyddsföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturskyddsföreningen, bjuderin till , restfest
SmålandsPosten - 23 jan 19 kl. 05:00

Naturskyddsföreningen bjuder på sakfel

I Smålandsposten den 16 januari uttrycker Naturskyddsföreningens mångfaldsgrupp i Kronoberg sin indignation över en tendensiös debattartikel den 31 december 2018. Repliken ger mig anledning att upprepa författarnas omdöme om den tidigare artikeln, även för denna: ”Utöver ett antal betydande sakfel ger den uttryck för perspektivlöshet.”.

Supermiljöbloggen - 13 maj 14 kl. 14:07

Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningen: En del GMO-produkter kan få grönt ljus och andra rött.

 SMB har pratat med Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson om deras syn på GMO. För närvarande håller föreningen på att revidera sin policy kring GMO, men vad kommer det innebära? Förra veckan skrev Supermiljöbloggen om att Naturskyddsföreningen håller på att arbeta med  om vad de anser om GMO.

Supermiljöbloggen - 31 jul 14 kl. 15:01

Naturskyddsföreningen totalsågar alliansen

Blockpolitiken är ett miljöproblem. Det menar Naturskyddsföreningen som har granskat den senaste mandatperioden. Allianspartierna har brutit sina löften i 13 av 18 miljöfrågor- och föreningen kallar rapporten " Fyra förlorade år för miljön".

Supermiljöbloggen - 08 maj 14 kl. 17:50

Naturskyddsföreningen på väg att ändra sig om GMO

Är inte kritiska till GMO som teknik, utan hur tekniken används. Naturskyddsföreningen har nu en kampanj om att man ska miljörösta i EU-valet. Som en del i den kampanjen så har de betygsatt de svenska EU-parlamentarikernas miljöarbete.

Supermiljöbloggen - 26 sep 14 kl. 08:15

Naturskyddsföreningen: Statliga Sveaskog brister i transparens

Ett statligt bolag som skulle kunna gå i bräschen för Sveriges hållbarhetsarbete men som ändå inte gör det, känns det igen? Det är inte bara Vattenfall som ständigt är i blåsväder, även Sveaskog har kritiserats flera gånger de gångna åren, som 2010 då riksrevisionen kritiserade bolaget för att inte aktivt nog sälja av sina skogsindustrier eller 2006 då de sålde mark till en privatperson som jakt- och fiskevårdsföreningen arrenderade.
Nu går Naturskyddsföreningen ut i ett öppet brev till styrelsen för Sveaskog och kritiserar deras bristande öppenhet och transparens.

Supermiljöbloggen - 22 okt 13 kl. 10:05

Eko-bråk mellan Centerpartiet och Naturskyddsföreningen

Riksdagsledamoten Staffan Danielsson varnar för att en omställning till ekologiskt jordbruk globalt skulle leda till kaos. Naturskyddsföreningen driver just nu en kampanj för att få svenskarna att äta mer ekologisk mat. I dagsläget är endast fyra procent av de livsmedel som svenskarna köper ekologiska.

Supermiljöbloggen - 20 jul 15 kl. 10:21

Naturskyddsföreningen om Rockströms förslag: ”Gillar det verkligen”

Svante Axelsson, föreningens generalsekreterare, stödjer idén om att Sverige ska bli första fossilfria nationen i världen. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp i förra veckan, där han skriver att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Cornucopia - 04 mar 16 kl. 16:45

Naturskyddsföreningen uppmärksammar lögnerna i Cowspiracy

Svenska Naturskyddsföreningen har granskat lögnerna i den hypade "dokumentären" Cowspiracy. Man skriver om en del av felaktigheterna i sin tidning Sveriges Natur.
Svensk köttindustri.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 01:30

Naturskyddsföreningen vann arvstvist


Växjö tingsrätt ger Naturskyddsföreningen rätt till ett arv på 5,7 miljoner kronor, skriver Smålandsposten. Det handlar om ett testamente från 1965 skrivet av en man som dog för några år sedan. Enligt de anhöriga hade mannen själv glömt bort testamentet och delat ut lappar, som inte var underskrivna, där det stod hur arvet skulle fördelas.

Dalarnas tidningar - 25 okt 13 kl. 20:39

Naturskyddsföreningen kritiska till skogsavverkning

Lungsjöån hotas av utbyggnad och skogen i trakten av Marnäs skövlas utan hänsyn till den biologiska mångfalden anser Naturskyddsföreningen. ? Politiker och myndigheter är helt uddlösa i det här, säger Karin Åström, vice ordförande nationella Naturskyddsföreningen..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Rekordhöga utsläpp i energisektorn

Energisektorns utsläpp av växthusgaser ökade förra året, enligt Internationella energirådet (IEA). Energiefterfrågan ökade med 2,3 procent, och 70 procent av ökningen kom från fossila bränslen.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Pentagon överväger Ericsson-köp

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har börjat lägga grunden för hur man vill använda sig av nästa generations mobilnät, 5G. - Jag är inte säker på att vi kommer att ha en helamerikansk lösning. Vi pratar med Ericsson, vi pratar med Nokia ganska mycket, säger Ellen Lord, chef för vapeninköp.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tre gripna efter biljakt

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier. Polisen hade tipsats om en stillastående bil med tre personer i som betedde sig mystiskt, när polisen kom fram till platsen upptäcker de att bilen var anmäld stulen. Bilen körde därifrån och polisen följde efter.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lönnmördare får kollega i "Hitman"-expansion

Att vara lönnmördare kan vara ensamt. Men inte så länge till, i alla fall inte i danska IO Interactives kommande "Hantu port", som är en expansion till "Hitman 2".(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

McDonalds köper teknikbolag

Snabbmatskedjan McDonalds köper israeliska Dynamic Yield, som hjälper bland annat nätbutiker att ge riktad reklam till sina kunder. Enligt Wall Street Journal är köpesumman mer än 300 miljoner dollar.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Tre av Mays ministrar avgår

Tre brittiska ministrar har valt att gå emot premiärminister Theresa May i en omröstning i parlamentet, och därmed avgå. Det rör sig om Alistair Burt, ansvarig för Mellanöstern vid utrikesdepartementet, biträdande hälsominister Steve Brine och näringsminister Richard Harrington.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hotade köpare efter avbruten Blocket-affär

En man som skulle säja bildäck på Blocket blev i november arg när köparen drog sig tillbaka, trots att han erbjöds däcken gratis. Säljaren blev så upprörd att han började skicka en rad förolämpande sms till den inte längre presumtive köparen, skriver Corren.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Flera spelnyheter i Sonys State of play

En ny dungeon crawler med titeln "Readyset heroes" kommer till Playstation 4 senare i år. Dessutom får vr-spelarna snart möjlighet att flyga runt likt Tony Stark i ett nytt Iron man-spel.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

”Frida-Hedvig är så lovande att det nästan gör ont.”

Efter en fin vårhelg behölls känslan på måndagskvällen med hjälp av föreningen Jazz i Växjö, restaurang PM och gästande Gustav Lundgren Trio, som i sin tur gästades av Frida-Hedvig Roth Sandberg..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Dan Magnusson: Domarens miss Vipers öde

I en matchserie som avgörs i bäst av sju matcher brukar det sägas att match tre är den minst viktiga. Men det verkar inte gälla Växjö Vipers – och i går bidrog ett uppenbart domarmisstag till att Vipers förlorade match tre i SM-kvartsfinalen mot Mullsjö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.