DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 12:34

DI - 15 mar 19 kl. 19:27

Statens nettoförmögenhet uppgick till 5 miljarder vid utgången av 2018Den svenska statens nettoförmögenhet uppgick till 5 miljarder kronor vid utgången av 2018. Det var första gången som statens nettoförmögenhet var positiv sedan staten började ta fram en balansräkning i nuvarande form. Det skriver Ekonomistyrningsverket i ett pressmeddelande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ekonomistyrningsverket

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statens, nettoförmögenhet, uppgicktill 5 , miljardervid , utgångenav , 2018
Helsingborgs Dagblad - 18 mar 13 kl. 11:38

Hushållen nettoförmögenhet ökar

De svenska hushållens nettoförmögenhet ökade med 68 miljarder kronor till 7 854 miljarder kronor under fjärde kvartalet 2012. Under helåret ökade nettoförmögenheten med 8 procent, enligt SEB:s sparbarometer. Skuldkvoten, hushållens skulder i förhållande till tillgångarna, ligger kvar på cirka 27 procent..

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 12 kl. 11:46

Hushållens nettoförmögenhet ökar

De svenska hushållens nettoförmögenhet ökade med 217 miljarder kronor till 7 731 miljarder kronor under det tredje kvartalet i år. Skuldkvoten, det vill säga hushållens skulder i förhållande till tillgångarna, ligger kvar på cirka 27,5 procent, enligt SEB:s sparbarometer. Börsuppgång och något högre bostadspriser är den främsta förklaringen till förmögenhetslyftet..

Ekonomistas - 03 feb 15 kl. 12:13

Är nettoförmögenhet rikedom?

På DNs ledarsida i förra veckan påminner Erik Helmerson i en kommentar till Oxfams omdiskuterade rapport om vikten av att kunna hålla mer än ett begrepp i huvudet när man pratar om ”rikedom”. Hans poäng är (tror jag) att personer med arbete, utbildning och fast inkomst mycket väl kan hamna i en situation där deras nettoförmögenhet är negativ utan att det betyder att de är ”fattiga”. Dock är det svårt att förstå hur han kommer fram till att Oxfam använder ett ”orättvist” förmögenhetsbegrepp.

PrivataAffärer - 05 okt 16 kl. 08:16

Svenskarnas nettoförmögenhet ökar

De svenska hushållens nettoförmögenhet ökade med 224 miljarder kr under andra kvartalet, till 13 391 miljarder kr. Det visar SEB:s Sparbarometer som presenterades på onsdagen....

Cornucopia - 03 jan 18 kl. 13:53

Hur stor är din personliga nettoförmögenhet?

Med anledning av förra inlägget om att svenskarna är näst fattigast i Västeuropa med en mediannettoförmögenhet inklusive bostaden på runt 400 000:- SEK, så kan du svara nedan hur din egen nettoförmögenhet ser ut.
Tag alltså din finansiella förmögenhet, exklusive statliga pensionsfordringar och exklusive PPM, men inklusive aktuell skattad värdering på din andel eventuella bostadsrätt och andra klubbmedlemskap. Lägg till värdet på dina icke-finansiella tillgångar, t ex villa, hyresfastigheter, skog etc.

Affärsvärlden - 26 aug 16 kl. 14:33

Var är statens 4 000 försvunna miljarder?

Ingen verkar veta vart svenska statens sparande på 4 000 miljarder har tagit vägen – och få verkar bry sig..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 15 kl. 11:40

Lundbergs förmögenhet växte

Finansmannen Fredrik Lundbergs investeringsföretag Lundbergs redovisar en vinst före skatt på 1 551 miljoner kronor för första kvartalet 2015. Det kan jämföras med vinsten på 1 261 miljoner kronor motsvarande period i fjol.Substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, uppgick den 31 mars till 56 miljarder kronor, eller 451 kronor per aktie.

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 11:40

Lundbergs förmögenhet växte

Finansmannen Fredrik Lundbergs investeringsföretag Lundbergs redovisar en vinst före skatt på 1 551 miljoner kronor för första kvartalet 2015. Det kan jämföras med vinsten på 1 261 miljoner kronor motsvarande period i fjol.Substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, uppgick den 31 mars till 56 miljarder kronor, eller 451 kronor per aktie.

NT - 09 feb 14 kl. 13:51

Jacksons dödsbo krävs på miljarder

Michael Jacksons dödsbo riskerar att mista allt det dragit in sedan stjärnan avled för fem år sedan. Enligt rättsdokument som Los Angeles Times tagit del av, och som refereras av Aftonbladet, uppgav dödsboet strax efter Jacksons död att hans nettoförmögenhet uppgick till omkring 45 miljoner kronor. Men amerikanska skattemyndigheter har räknat upp den siffran till 7,3 miljarder och kräver nu dödsboet på 4,5 miljarder kronor i obetalda skatter samt straffavgifter..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 13:51

Jacksons dödsbo krävs på miljarder


Michael Jacksons dödsbo riskerar att mista allt det dragit in sedan stjärnan avled för fem år sedan. Enligt rättsdokument som Los Angeles Times tagit del av, och som refereras av Aftonbladet, uppgav dödsboet strax efter Jacksons död att hans nettoförmögenhet uppgick till omkring 45 miljoner kronor. Men amerikanska skattemyndigheter har räknat upp den siffran till 7,3 miljarder och kräver nu dödsboet på 4,5 miljarder kronor i obetalda skatter samt straffavgifter.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 1 timme sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 2 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 3 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 4 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 5 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

DI - 5 timmar sedan

Stjärninvesterare åker på kurssmäll

Forskningsbolaget Bioarctic rasade i veckan efter konkurrentens bakslag – trots att grundaren bedyrar att nyheten är positiv. På centralbanksfronten verkar Fed ha mjuknat rejält. Missade du något i veckan?

DI - 13 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.