Barometern > Nyheter

Monday, 25 March, 04:42

Barometern - 15 mar 19 kl. 19:00

Musikalisk kraft för miljönFredagens musikaliska manifestation i Kalmar domkyrka , Choirs for future, bjöd på en välljudande och kraftfull stund för en fulltalig publik. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musikalisk, kraftför , miljön
SvD - 29 maj 13 kl. 01:00

Hundra år av musikalisk retsamhet

Fortsätter vara en omskakande musikalisk kraft..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 13:26

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

Skånskan - 21 mar 15 kl. 12:57

En Aida med stor musikalisk kraft


Det var nästan 15 år sedan sist men nu uppförs Verdis Aida, av många ansedd som den största juvelen i operalitteraturen, åter på Malmö Opera..

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 10:02

Musikalisk rivstart med riktig smällkaramell

Foto: Malin Arnesson
Malmö Opera rivstartar höstsäsongen med en riktig smällkaramell för alla musikal-fantaster: Claude-Michel Schönbergs, Alain Boublil och Richard Maltbys högdramatiska (och tematiskt aktuella: krig, flykt och nöd) ?Miss Saigon? från 1989.

Cornucopia - 22 apr 15 kl. 09:29

Miljöpartiet inför skatt på solel, vågkraft och vindkraft

Det Miljöpartistyrda miljödepartementet vill införa skatt på solel, vågkraft, vindkraft och övriga förnyelsebar elproduktion. Likt skatt på t ex fossila bränslen är förstås tanken att det ska användas och installeras mindre förnyelsebar energi.

Alla anläggningar större än 32 kW i nominell -  80 kW för vindkraft eller vågkraft och 144 kW för solel - ska betala skatten om 30 öre per kWh, och anläggningarnas storlek ska räknas per organisationsnummer.

BT - 19 okt 12 kl. 00:30

Miljöpartiet behöver ny kraft

Vill partiet göra en bragd och byta position i politiken måste mer till än bara seminarier När oppositionspartiernas budgetalternativ läggs sida vid sida finns det gott om likheter. Inte minst när det gäller att höja bidragen och att öka skattebördan för såväl enskilda individer som för företag. I ett avseende skiljer Miljöpartiet ut sig.

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 10:00

Musikalisk bedrift

Foto: Peter Åklundh
Jazz klubben Blue Bird, Kulturkvarteret Kristianstad den 2 oktober.
Att kalla Danska Radions Big Band för enbart ett storband känns i sammanhanget nästan för-mätet. Med fem decennier av träget turnerande och oräkneliga album i ryggen är orkestern i det närmaste en institution i den europeiska jazzfloran.

YLE - 04 aug 16 kl. 19:04

Miljötänk och talkoarbete formar nya skidskyttearenan i Närpes

När man besöker den nya skidskyttestadion som byggs i Närpes kan man redan se skjutvallen och skidspåret forma sig. Och det bör man, för redan om en dryg månad har man tänkt ordna träningar och tävlingar här. - Det har nog framskridit väldigt bra, precis enligt planerna och ännu ligger vi inom tidsramen, säger Närpes Kraft Biathlons ordförande Mattias Rönn.

BLT - 18 apr 11 kl. 15:12

En hyllning till musikens kraft

Anders Kappel är född och uppvuxen i Blekinge.
Kantorns son ser tillbaka på en musikalisk barndom.
Genom utställningen Tune in i Karlskrona konsthall, ger han sin hyllning till musikens uttrycksmöjligheter - i skulptur och måleri.

BLT - 18 apr 11 kl. 15:12

En hyllning till musikens kraft

Anders Kappel är född och uppvuxen i Blekinge.
Kantorns son ser tillbaka på en musikalisk barndom.
Genom utställningen Tune in i Karlskrona konsthall, ger han sin hyllning till musikens uttrycksmöjligheter - i skulptur och måleri.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

USA-expert: Problemen inte över för Trump

Muellerutredningen kan inte bevisa att Donald Trump begått något brott, men friar honom inte heller. Vad utredningen kommer få för konsekvenser för USA:s president är dock svårt att sia om i nuläget. - Man kan fråga sig om det här betyder att presidentens problem är över.

Barometern - 30 minuter sedan

Flera skadade i militärövning

Fyra personer har under natten skadats i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn, uppger NSD. Polisen bekräftar uppgifterna om en olycka, men vill inte gå in på fler detaljer, inte heller hur många personer det rör sig om.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Villa totalförstörd i brand

En villa utanför Nyköping har totalförstörts i en brand natten till måndagen. VIllaägaren upptäckte branden när han kom hem och larmade vid 01-tiden räddningstjänsten.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Ström och Nordqvist långt efter i Phoenix

Det svenska golflöftet Linnea Ström slutade på 18:e plats i Phoenix LPGA-tävling. Ström, som under veckan har åkt upp och ner i resultatlistorna, avslutande med en i sammanhanget medioker runda på 70 slag, två under par.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Piloter till möte om 737 Max

Flygplanstillverkaren Boeing har bjudit in fler än 200 piloter, tekniska chefer och representanter för tillsynsmyndigheter för ett informellt möte i Renton i amerikanska Washington på onsdag. Boeing hoppas på att återskapa förtroendet för den olycksdrabbade 737 Max-serien.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Sex svar om ryssutredningen

Det har varit en lång väntan på att den så kallade ryssutredningen ska bli färdig. Utredningen har varit en nagel i ögat på president Donald Trump, som nu åtminstone tillfälligt kan andas ut. Här är sex frågor och svar kring utredningen.

Barometern - 1 timme sedan

En gripen efter skottlossning

En person är gripen, misstänkt för mordförsök i Vårby, söder om Stockholm, uppger polisen för TT. Polisen fick strax före klockan 02 larm om ett lägenhetsbråk och att någon avfyrat ett skott. Om skottet avlossats inne i lägenheten eller inte, är oklart, och polisen är vid 02.

Barometern - 1 timme sedan

Trump: Totalt friad av Muellerrapporten

Varken president Donald Trump eller någon i hans kampanjorganisation har medvetet konspirerat med Ryssland för att påverka valet 2016. Den slutsatsen drar USA:s justitiedepartement av den så kallade Muellerrapporten. Ett stort frikännande, anser Trump..

Barometern - 2 timmar sedan

Tokyobörsen dyker i öppningen

Tokyobörsen inleder handelsveckan surt. I samband med öppningen rasar det ledande Nikkei 225 2 procent, ett fall som sedan tilltog till 3,2 procent i den inledande handeln.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Israeliska flyganfall mot Gazaremsan

Israeliskt flyg attackerade Hamas-positioner på Gazaremsan på söndagen, bekräftar israelisk militär. Enligt ett uttalande var attacken mot två observationsposter ett svar på att palestinier ska ha kastat ett antal explosiva föremål mot gränsstängslet mot Israel.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.