Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 March, 18:20

Skånskan - 15 mar 19 kl. 19:00

Första trygghetsboendet på gångESLÖV Eslöv öppnar nu för en ny form av trygghetsboende för äldre som inte finns i kommunen idag. Fastighetsbolag som vill vara med kan få kommunalt driftsbidrag.
– Det ska bli mer som servicebostäder, säger kommunalrådet Johan Andersson (S).Vård- och omsorgsförvaltningen har under flera år diskuterat saken med olika fastighetsägare i kommunen, och får nu huvudansvaret för att administrera bidraget och ansökningarna till boendet.
Kärnan i förslaget till trygghetsboende i Eslöv är att utöver det statliga investeringsstödet för byggnation erbjuds fastighetsägarna kommunalt stöd för drift av gemensamhetslokal och trygghetsvärd.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Eslöv, Johan Andersson, Eslöv, Eslövs Bostads AB, Kvarngatan, Gåsen, Ebo, Inflyttning, Catharina Malmborg, Eslövs, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första trygghetsboendet, gång
YA - 12 jul 13 kl. 06:30

Otrygghet för äldre i trygghetsboendet

Foto: Johanna Wallin
Ytterdörren går inte att öppna, varken telefonen eller larmet fungerar och utanför arbetar fortfarande grävmaskinerna. ? Det här trygghetsboendet känns allt annat än tryggt, säger Arne Hallquist.

Kristianstadsbladet - 21 sep 11 kl. 06:30

Stopp i entrén till trygghetsboendet

Foto: Jörgen Johansson
Det nya trygghetsboendet på Hantverkargatan får kritik för dålig tillgänglighet för rörelsehindrade. Redan i entrén sätter en hög tröskel stopp. "Det kan väl vara en mänsklig rättighet att komma in i huset där man bor", säger en kvinna.

Kristianstadsbladet - 08 okt 12 kl. 06:30

Trygghetsboendet lockar: "Det ser verkligen bra ut"

Foto: Johanna Wallin
Huset i Hanaskog har blivit stort. Kerstin och Börje Johansson hade gärna flyttat in i det nya trygghetsboendet på Fridebo om möjligheten funnits. ?

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 13 kl. 06:00

Adventsfika på trygghetsboendet

På onsdagskvällen hade grannarna i trygghetsboendet på Sparbanksgatan ett festligt adventsfika på boendets samlingslokal Café Eken. Det bjöds även på musikunderhållning och saxofonisten Rajd Thegge, som bor på trygghetsboendet, var gästmusiker i dragspelsklubben som spelade..

Nya Wermlands Tidningen - 27 okt 12 kl. 07:30

Första trygghetsboendet taget i bruk

Nu har det första trygghetsboendet i Grums kommun tagits i bruk..

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 14 kl. 20:08

Många nyfikna på nya trygghetsboendet

Om allt går som planerat ska det nya trygghetsboendet på Klarastrand i Stöllet öppna i september. På onsdagen bjöds blivande boende, och de som bara var nyfikna, in för att se bygget ta form..

NSD - 01 sep 14 kl. 18:42

Snart spaden i jorden för trygghetsboendet

Inom kort är det dags för första spadtaget för trygghetsboendet i centrala Kalix..

Vimmerby Tidning - 04 okt 14 kl. 06:05

Första trygghetsboendet invigt

I fredags invigdes trygghetsboendet Rosavilla i Västervik. I knappt två år har 26 lägenheter byggt på det befintliga särskilda boendet. Över 200 personer har sökt till de nya lägenheterna, men de som blev utan den här gången får fler tillfällen att söka, då fler trygghetsboenden planeras..

Vimmerby Tidning - 31 jan 15 kl. 06:05

Första spadtaget till Trygghetsboendet vid sjön Hulingen

Om ett år lovar Nicke Wainebro, vd i Hultsfreds Bostäder, att det nya trygghetsboendet i Sjögläntan ska vara inflyttningsklart.
I går togs det första spadtaget till 24-miljonersprojektet i Hultsfreds nyaste bostadsområde, Strandlyckan.
Elva lägenheter i tre våningar ska det bli när det blir färdigt, och redan innan första spiken är islagen, är lägenheterna fullbokade..

NSD - 19 mar 15 kl. 07:46

Så blir nya trygghetsboendet

Nu drar bygget av det nya trygghetsboendet på Mjölkudden igång..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Med kabaré som motståndskraft

I Teater Theatrons kabaré Liva och PH – en motståndskabaré får den skånska publiken lära känna den danska designern, arkitekten, revyförfattaren och motståndsmannen Poul Henningsen och hans uttolkare, den danska sångerskan Liva Weel.
– Det var verkligen en glädjechock när regissören Karin Parrot-Jonzon presenterade den här idén för oss, säger Jan Mark, föreställningens dramaturg.Samtal:
Vid tre tillfällen arrangeras samtal i samband med Livia och PH – en motståndskabaré på Bastionen:
28/3: Samtal mellan journalisten och författaren Ulla Hårde och dramaturgen Jan Mark på temat Funktionalismens inträde i Malmö.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjugo fordon blev sönderslagna

VOLLSJÖ Vollsjö har på senare tid drabbats av flera stölder och skadegörelse.
I helgen gav sig någon på och förstörde mer än 20 uppställda fordon.Fordonen stod uppställda på gamla Lantmännenområdet.

Skånskan - 1 timme sedan

181 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Denise Rose Anna och Christian Walther, 40 och 42 år, har tagit över fastigheten på adressen Skålpundsvägen 37 i Eslöv från Monica Iréne och Patrik Persson. Ägarbytet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 3 195 000 kronor. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 181 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilmekar-Sune utsedd till årets Skump

Starrarp Sune Sörensson, som driver bilverkstad hemma på föräldragården i Starrarps Ora sedan 1980-talet, har utsetts till årets Skump 2019. Det meddelade kulturföreningen Frenningeboken på onsdagen.Han har dock vetat om det sedan förra veckan när han blev överraskad i verkstaden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Karadžić döms till livstid för krigsbrott

Den förre bosniens-serbiske ledaren Radovan Karadžić har fått sitt straff för krigsbrott skärpt till livstids fängelse.Radovan Karadžić ledde bosnien-serberna under krivet på Balkan. Nu har han fått straffet för sin roll i massmordet på civila under kriget skärpt av den högre instansen vid Internationella domstolen i Haag, rapporterar The Guardian.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 130 kvadratmeter sålt i Skurup

Skurup Linn Moen, 28, och Ebbe Eriksson, 32, har tagit över fastigheten på adressen Norra Kungsgatan 22 i Skurup från Jacob Leonard och Ebba Romberg. Ägarbytet blev klart i februari 2019 och köpesumman blev 3 000 000 kronor. Huset har en boyta på 130 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dansk talang till Lugidamerna

HANDBOLL Lugidamerna har gjort klart med danska talangen Emma Navne Ejrup, 22.Emma Navne Ejrup kommer närmast från TMS Ringsted. Dessförinnan har hon varit i Nykøping Falster.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dags för MFF:s hemliga match

FOTBOLL På torsdagen är det dags för Malmö FF:s hemliga träningsmatch mot AZ Alkmaar. MFF åker till Holland med två U19-spelare från truppen som vann en stark U21-match i tisdags.Matchen mot Alkmaar är på motståndarnas begäran stängd för publik och kommer inte att sändas.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nu står Rynge och Sjörup-Vallösa på tur

ystad Rynge och Sjörup-Vallösa blir årets byar inom projektet Fokus på byarna 2019.
Dessutom är fokusprogrammet för Kåseberga klart för att godkännas.Syftet med årets by inom projektet Fokus på byarna är att belysa vad som kan utvecklas i byn, framför allt den fysiska miljön.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ny kockduo fixar maten på anrikt hotell

Österlen Två unga kockar vid namn Erik Nihlén och Björn Johnson har rekryterats till Drakamöllan gårdshotell. De vill skapa njutbara måltider med respekt för närområdets råvaror.Efter tre års studier vid Grythyttan restaurang- och hotellhögskola kan Björn Johnson och Erik Nihlén snart titulera sig som ”kulinarisk kock och måltidskreatör”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.