Skånskan > Opinion

Saturday, 23 March, 21:30

Skånskan - 15 mar 19 kl. 19:00

Fritidshemmen har blivit mycket lugnareESLÖV Det har blivit mycket lugnare på Eslövs kommuns fritidshem.
Numera tycker 92 procent av barnen att de har möjlighet att få lugn och studiero där – mot endast 64 procent året innan.Skillnaderna brukar varar små i den årliga enkät som görs med fritidshemsbarnen, men i år var det en kraftig förbättring.
– De har jobbat mycket med frågan och satt den i fokus, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S).
Han ser förbättringen på att förvaltningen numera har en struktur som kan leverera bra resultat.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Det, Eslövs, David Westlund, Nämndens, Tony Ekblad, Ekblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritidshemmenhar blivit mycket , lugnare
Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Lugnare protestdag i Frankrike efter krafttag

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd. För den nittonde helgen i rad samlades proteströrelsen Gula västarna i Paris och flera andra franska städer för att.

BT - 13 jan 15 kl. 14:10

Fritidshemmen får tydligare mål

Verksamheten i fritidshemmen behöver förbättras med både mer personal och tydligare mål. Därför ger regeringen Skolverket i uppdrag att ge fritidshemmen ett eget avsnitt i läroplanen. Bakgrunden är att fritidshemmen på många håll varit en lågprioriterad del av skolan.

Kristianstadsbladet - 31 maj 14 kl. 07:30

Fritidshemmen ska klassas upp

Fritidshemmen har blivit alltför styvmoderligt behandlade. Det framgår av en konsultrapport. Fram-över ska rektorerna styra upp verksamheten och S vill att tre fritidspedagoger till anställs.

SvD - 13 jan 15 kl. 14:10

Fritidshemmen får tydligare mål

Verksamheten i fritidshemmen behöver förbättras med både mer personal och tydligare mål. Därför ger regeringen Skolverket i uppdrag att ge fritidshemmen ett eget avsnitt i läroplanen..

Regeringen - 12 maj 16 kl. 10:21

Läroplanen får nya avsnitt om förskoleklassen och fritidshemmen

Tidiga och väl utformade insatser lägger en stabil grund för framtiden. Verksamheten i förskoleklassen ska fungera som en bro från förskola till grundskola och fritidshemmen ska vara en del av skoldagen och den pedagogiska verksamheten. För att höja den pedagogiska kvaliteten och öka likvärdigheten i skolan införs nu två särskilda avsnitt om förskoleklassen och fritidshemmen i respektive läroplan.

Nya Wermlands Tidningen - 12 apr 11 kl. 07:30

Personaltätheten på fritidshemmen minskar

Det blir glesare med personal på fritidshemmen. Det visar ny statistik från Skolverket. Även i Filipstad har antalet barn per anställd ökat de senaste åren..

Kristianstadsbladet - 08 maj 12 kl. 21:20

Fritidshemmen firade för fulla halsar

Foto: Annica Jönsson
Nej, barnen på Öllsjö fritidshem har inte fått tomtar på loftet. Vi har klätt ut oss för att fira fritidshemmens dag, berättar Linnéa Andersson.
Sångerna var kraftfulla och tonsäkra.

BT - 02 apr 14 kl. 09:43

Allvarlig utveckling i fritidshemmen

Skolverket lyfter fram kritik mot fritidshemmen. Ny statistik visar på sämre tillgång till personal som dessutom har sjunkande utbildningsnivå. Dessutom blir barngrupperna allt större.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 09:43

Allvarlig utveckling i fritidshemmen


Skolverket lyfter fram kritik mot fritidshemmen. Ny statistik visar på sämre tillgång till personal som dessutom har sjunkande utbildningsnivå. Dessutom blir barngrupperna allt större.

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 14 kl. 09:51

Allvarlig utveckling i fritidshemmen

Skolverket lyfter fram kritik mot fritidshemmen. Ny statistik visar på sämre tillgång till personal som dessutom har sjunkande utbildningsnivå. Dessutom blir barngrupperna allt större.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Cheerleading-lagen möttes i Baltiska

Malmö Från Skövde och neråt kom de 58 lag som gjorde upp om distriktsmästartitlarna i Cheerleading i Baltiska hallen under lördagen.
Det var fart, färg och glädje men även en hel del nervositet när de mer än tusen tjejerna (sporten har inte många manliga utövare än så länge) möttes och slogs om medaljerna.– Det är över tusen aktiva här i dag.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till hus i Tjörnarp

Tjörnarp Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Karlarp Aspvägen 5 i Tjörnarp av Gertrud och Sven Åke Andersson. Nya ägare är Andreas Svensson, 32, och Patricia Nilsson, 24. Priset blev 1 325 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Förlust för Redhawks i första SM-kvarten

En riktigt svag första period blev Malmö Redhawks fall i den första SM-kvartsfinalen borta mot Frölunda. 0-4 hämtade sig rödhökarna aldrig ifrån.Frölunda körde över Malmölaget fullständigt i den första perioden i Scandinavium.

Skånskan - 6 timmar sedan

Efterlängtad handlare tillbaka

Sjöbo På torsdagen var torghandlaren Twana Hama och hans medhjälpare äntligen tillbaka på Gamla torg med grönsaker, frukt och blommor.Sedan november har Gamla torg varit öde. Men på självaste vårdagjämningen slogs de randiga baldakinerna upp.

Skånskan - 6 timmar sedan

Styret vill bygga ny skola i Rydsgård

Rydsgård Det borgerliga styret presenterar nu ett förslag om att bygga en helt ny skola i Rydsgård.
– Kostnaderna för att åtgärda skolan har visat sig bli ungefär desamma som vid renovering, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är känt sedan länge att det är trångbott på Hallenborgsskolan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya i Centerpartiets Skånestyrelse

HÖÖR Vid Centerpartiet Skånes distriktsstämma i Höör valdes på lördagen Leif Sandberg, Tomelilla, till ny distriktsordförande.
Även de två vice ordföranden är nyvalda: Britt-Marie Jobacker från Staffanstorp samt riksdagsledamoten Jonny Cato Hansson från Helsingborg.Drygt 200 centerpartistiska skåneombud samlades på Backagården i Höör.

Skånskan - 7 timmar sedan

EBK vände och vann

FOTBOLL Eslövs BK vände 0-1-underläge till 3-1-seger i lördagens träningsmatch på bortaplan mot Staffanstorps United.– Skönt med seger och några mål. Bra att alla i truppen nu har fått göra 90 minuter i en och samma match, tycker Peter Olsson, EBK-tränaren.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ojämn fars om sex

Recension Kaniner
Intiman, Malmö stadsteater.
Av: Joe Hampson. Översättning: Kerstin Gustafsson.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skurupbor tågade mot intolerans

Skurup En manifestation anordnades på lördagen mot att den politiska ledningen i kommunen polisanmält 17 ensamkommande barn för bidragsbrott.Det är oppositionspartierna Liberalerna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kommunens väl som anordnar manifestationen mot intolerans i kommunen, uppger SVT. Skånskan har tidigare berättat att Lena Axelsson (S) har polisanmält Jimmy Nilsson (SD), Mats Björkman (M) och Bianka Mårtensson (M) i myndighetsnämnden för individ- och familjeomsorg för falsk tillvitelse.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nu kollar han att allt fungerar

FLITIG. Som företagare har Bengt Almquist har skapat arbetstillfällen i Skurup, genom Johannamuseet har han lockat dit turister och att tätorten fick ett landmärke vid motorvägen är också mycket hans förtjänst.Namn: Bengt Almquist
Yrke: Pensionär, driver Johannamuseet i Skurup.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.