Expressen > Nyheter

Thursday, 21 March, 22:46

Expressen - 15 mar 19 kl. 18:43

Akademiens svar om hyran: ”Måste prövas i domstol”Stockholms stad ska omförhandla Svenska Akademiens hyresavtal i Börshuset i Stockholm.Enligt staden är det inte längre rimligt att Akademien hyr gratis – och att notan hamnar hos skattebetalarna, rapporterar TT.– Det här måste prövas i domstol om de vill gå vidare med det, kommer svaret från den ständige sekreteraren Anders Olsson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademiens, Börshuset, Stockholm, Akademien, TT, Anders Olsson

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akademiens, svarom , hyranMåste , prövasi , domstol
Sydsvenskan - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: "Måste prövas i domstol"

Vi ses i rätten! Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset. – Det här är ingångna avtal.

GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: "Måste prövas i domstol"

Vi ses i rätten!Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset..

DN - 15 mar 19 kl. 13:30

Svenska Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol”

Vi ses i rätten! Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset..

SVT - 15 mar 19 kl. 14:34

Svenska Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol”

Stockholms stad ställer krav på omförhandling av det Svenska Akademiens kostsamma hyresavtalet för Börshuset. Nu uppger Akademien att de är beredda att ta ärendet vidare till domstol. – Det här är ingångna avtal.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol”

”Det här är ingångna avtal. Dem kan man inte bryta hur som helst”, säger Anders Olsson..

UT - 14 aug 14 kl. 20:50

Svar på tal om avtal med Ica

Kommunens avtal med Ica är korrekt, och synpunkterna från den person som överklagat avtalet kan inte prövas nu. Det svaret väntas kommunen nu skicka in till förvaltningsrätten. Ulricehamns kommun är inne i en större process med syfte att få till ny handel vid Ubbarp där den nya motorvägen ska gå förbi.

Sydsvenskan - 11 aug 13 kl. 06:30

Radikal bekämpning kan behövas

Fråga: Vad gör jag åt klövern i gräsmattan?Inger HanssonSvar: Det är ofta först när gräsmattan blivit äldre som man lättare reagerar på ogräsproblem då ogräsen brett ut sig och blivit för iögonfallande. Då är de också mer svårbekämpade.

Cornucopia - 18 maj 16 kl. 09:15

Svar från folkhälsoministern angående profylax mot prostatacancer

Efter en och en halv månad har jag nu fått svar på min fråga till folkhälsominister Gabriel Wikström, angående profylaktisk behandling mot prostatacancer. Jag är inte helt säker på att de uppfattade frågan korrekt, men förutsatt det finns det några intressanta citat, som dock lämnar fler frågetecken öppna.
Folkhälsominister Gabriel Wikström.

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 17:39

Besked från Kinberg Batra ger fler frågor än svar.

Anna Kinberg Batras första månader som partiledare präglades av oklarheter och tvetydiga svar. Det medger hon delvis själv i en stor intervju i DN."Jag kanske var lite försiktig i början", säger Moderatledaren och urskuldar sig med att det tar tid att komma in i rollen.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 17:39

Besked från Kinberg Batra ger fler frågor än svar.

Anna Kinberg Batras första månader som partiledare präglades av oklarheter och tvetydiga svar. Det medger hon delvis själv i en stor intervju i DN."Jag kanske var lite försiktig i början", säger Moderatledaren och urskuldar sig med att det tar tid att komma in i rollen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Polisen: ”DNA-bild” kan lösa spädbarnsmord

Fallet med spädbarnet som kvävdes till döds i en gångtunnel i Kungsängen 2002 är fortfarande inte löst.Nu går polisen ut med en genetisk fantombild skapad av ett amerikanskt företag för att få in tips.– Vi hoppas kunna lösa det här, men det finns ju inga garantier, säger polisen Mats Pettersson..

Expressen - 3 timmar sedan

TV: Se kvällens avsnitt av Dina pengar

Mäklare spår fallande priser i bostadsmarknaden.

Expressen - 1 timme sedan

Statsvetare: KD:s SD-flört är strategi inför nästa val

Kristdemokraternas drag att öppna för samtal med Sverigedemokraterna är en del av en strategi inför valet 2022, säger statsvetaren Jenny Madestam till Expressen TV.– Vi får se vad Moderaterna säger om det här, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Emma förstorade brösten – då började mardrömmen

Emma Pettersson, 33, från Borås hade precis fött sitt första barn och längtade efter att få sin kropp tillbaka. Men efter att ha genomgått en bröstoperation började en åtta år lång period av håravfall, hjärndimma och tryck över bröstet. – Jag kommer tvingas leva med det här i hela mitt liv.

Expressen - 1 timme sedan

Stora förseningar på Arlanda – igen

Flygtrafiken på Arlanda och Bromma flygplats dras med många förseningar på upp till en timme på grund av problem med strömförsörjningen.– Man kan räkna med förseningar fram till midnatt, säger Lovisa Ernestam på Swedavia..

Expressen - 2 timmar sedan

Kristerssons tystnad om Ebba Busch Thor och SD

Samtliga riksdagspartier har under torsdagen uttalat sig om Kristdemokraternas öppning mot SD – utom Moderaterna. Hur M-ledaren Ulf Kristersson reagerade när KD-ledaren Ebba Busch Thor gav honom beskedet är fortfarande en gåta. – Ulf Kristersson får själv redogöra för vad han tycker och tänker i den här situationen, säger Busch Thor.

Expressen - 2 timmar sedan

Sossarna utklassas av Mattias Karlsson

Socialdemokraternas valanalys är klar och stödet rasade bland arbetarväljare på landsbygden och i mindre kommuner.Torbjörn Nilsson ser dokumentären om Sverigedemokraternas Mattias Karlsson där dräneringen av arbetarrörelsens stöd blir tydlig..

Expressen - 2 timmar sedan

Dömd pedofil avslöjas på dejt med ”Anni, 14”

Någon vill bli hennes ”dominanta daddy.”Någon undrar om hon vill ”bli av med oskulden.”En tredje föreslår Kama Sutra-experiment.

Expressen - 3 timmar sedan

Finansman rev 1700-talshus – bygget stoppas: ”Skandal”

Finansmannen Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna köpte en av få kvarvarande 1700-talshus i Falsterbo. Paret fick bygglov för att renovera huset – men nu är det rivet. – Det här är en skandal.

Expressen - 3 timmar sedan

Bråk i lägenhet – man hittad skadad

Polisen fick på torsdagen larm om ett lägenhetsbråk i Trollhättan.När polis kom till platsen hittades en person skadad, möjligen med knivskador.Bostaden har spärrats av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.