YA > Nyheter

Saturday, 23 March, 22:34

Liknande nyheter

Taggar: Barnens, skadegörelsekan , stå, föräldrarna, dyrt
Skånskan - 02 nov 18 kl. 05:00

Skadegörelse kan stå föräldrarna dyrt

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun beslöt nyligen ansöka om att få lägga vite för föräldrar till barn med stor skolfrånvaro.
Nu tydliggör man också rutiner för hantering och krav på ersättning av barns skadegörelse i skolor och förskolor.Uppsåtlig skadegörelse, liksom skador till följd av brott, ska ersättas.

YLE - 05 sep 14 kl. 05:00

Hur mycket kostar skadegörelse i din kommun?

Skadegörelse kan bli en mycket dyr affär. För kommunerna är det ett slitsamt och otacksamt jobb att reparera samma saker om och om igen. Radar har utrett hur mycket de finlandssvenska kommunerna lägger på reparation av skadegörelse av allmän egendom.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 11:00

Krafttag mot dyr skadegörelse på skola

Blentarp Storskolan har haft problem med skadegörelse i flera år, och på senare tid har den ökat igen. Nu tar skola, polis och kommun till krafttag för att vända den negativa trenden.Under de senaste åren har skadegörelsen på Storkskolan i Blentarp kostat kommuninvånarna mycket pengar.

YLE - 15 sep 17 kl. 11:54

Möte om skadegörelse i Sundom i Vasa lockade få föräldrar

Ingen stor uppslutning till mötet, men bra diskussioner. Så kan man sammanfatta det möte som man hade på torsdag kväll om skadegörelsen i Sundom i Vasa. Juha Hartvik från Hem och Skola var nöjd även om han önskar att fler föräldrar hade mött upp.

YLE - 07 sep 17 kl. 13:50

Skadegörelse upprör Vasabor - staden vädjar till unga och deras föräldrar

I Vasa pågår för mycket skadegörelse. Egendom skadas, söndras eller blir nerklottrad. Den slutsatsen kan man dra av den säkerhetsenkät som Vasaborna kunnat svara på i år.

YLE - 15 jul 16 kl. 11:06

Skadegörelse och inbrott vanligare i Hangö

I Hangö gymnasium har det förekommit skadegörelse under sommaren. Efter några lugna år har brottsligheten ökat igen, menar överkommissarie Mats Lagerstam. Det var i onsdags som det kom in en brottsanmälan om ett inbrott gymnasiet.

YA - 22 nov 13 kl. 11:10

Skadegörelse vid Mölleskolan

Skadegörelsen vid Mölleskolan fortsätter. De senaste två helgerna har delar på såväl byggnader som skolgård förstörts.
– Det här är ett återkommande problem med ungefär samma typ av skadegörelse vid varje tillfälle.

Skånskan - 19 apr 17 kl. 16:40

Skadegörelse på Skyttebo förskola

ESLÖV Någon eller några tog sig under helgen in på Skyttebo förskola, som håller på att byggas ut och renoveras, och förstörde bland antal ett antal gipsväggar. ERWP.fif(0)Det var mellan lördag kl 15 och måndag morgon som okända tog sig in på byggarbetsplatsen.

YA - 23 jan 18 kl. 13:59

Brott: Barn misstänkta för skadegörelse på skola

Sex barn i åldrarna 11 till 13 år misstänks för skadegörelse på Slimminge skola. Vandaliseringen ska ha skett i lördags. Barnen blev iakttagna..

Kristianstadsbladet - 08 apr 18 kl. 11:27

Ny skadegörelse i folkpark – general vädjar till föräldrarna i byn

Ungdomar har brutit upp låsen till två containrar som används av Helgeåfestivalen i Knislinge Folkets park. Skadegörelsen är bara den senaste i en lång rad liknande händelser. Nu hoppas festivalgeneralen att föräldrarna i byn ska agera..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Terrorgruppen IS uppgång och fall

Terrorrörelsen IS har förlorat sitt sista fäste i östra Syrien, efter att för några år sedan ha lagt en tredjedel av Irak och Syrien under sig. Här är en tidslinje över IS uppgång, grymma styre och gradvisa fall.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Stor ladugårdsbrand i Mönsterås - hus utryms

Vid halv tio på lördagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en brand i en ladugård i Mönsterås i Kalmar län. - Släckningsarbetet förväntas ta många timmar. Prognosen är att det kommer att pågå till morgonen, säger Peter Kjellkvist, presstalesperson vid polisen.

YA - 30 minuter sedan

Liam Gallagher har ny musik på gång

Oasis före detta frontman Liam Gallagher kan snart vara klar med inspelningen av musiken till sin nästa soloplatta, uppföljaren till "As you were" från 2017, skriver NME.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Rosenqvist femma i kvalet - Ericsson 16:e

Felix Rosenqvist har ett nytt fint läge inför söndagens Indycar-tävling i Texas. Svensken hade den femte bästa tiden i kvalet. Tyngre för Marcus Ericsson som får starta från 16:e plats.

YA - 30 minuter sedan

Nu vet alla att han heter Quaison

Förra gången Robin spelade från start i landslaget var hans efternamn felstavat på matchtröjan. Nu lär vi oss: Quaison. - Jag är här för att stanna, självklart.

YA - 45 minuter sedan

Forskare: Drönare bra verktyg för fågelräkning

Att räkna fåglar med drönare är billigare och ger bättre resultat än traditionella metoder. Det har forskare vid universitetet i danska Århus kommit fram till. De ser stora fördelar med drönare när det gäller att inventera bestånden av fågelarter som skedstork, måsar och tärnor.

YA - 1 timme sedan

Lugnare protestdag i Frankrike efter krafttag

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd.(TT).

YA - 1 timme sedan

Tuff pollensäsong - så minskar du besvären

Årets pollensäsong har spåtts bli den värsta på flera år, och hittills verkar prognosen stämma. I framförallt södra halvan av landet ser pollenhalterna av björk, al och hassel ut att bli mycket höga. För den som är allergisk finns det flera saker att tänka på för att minska besvären.

YA - 1 timme sedan

Williams drar sig ur Miami Open

Rebecca Peterson pressade överraskande Serena Williams i tre set i andra omgången av Miami Open, men fick till slut se sig slagen av den 23-faldiga grand slam-vinnaren. På lördagskvällen, bara ett dygn efter matchen, meddelade Williams att hon drar sig ur turneringen.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.