DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 12:27

DI - 15 mar 19 kl. 18:02

I Swedbank är det acceptabelt att vara oärligI ett normalt välskött börsbolag, med professionella och kompetenta ägare, skulle både Swedbanks vd och ordförande få sparken på grund av att de har misslett aktiemarknaden. Men Swedbanks ägare har styrt bolaget så katastrofalt dåligt att det är svårt att hitta ersättare till Birgitte Bonnesen eller Lars Idermark..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank, Swedbanks, Birgitte Bonnesen, Lars Idermark

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Swedbankär det , acceptabeltatt vara , oärlig
Cornucopia - 14 apr 15 kl. 20:00

Swedbank: All your högre inkomst are belongs to us!

Swedbank har släppt en boindexrapport, som visar på dyrare boende. Men man menar att stockholmarnas hela högre medelinkomster ska gå till Swedbank i form av räntor på dyrare boende. All your högre inkomst are belongs to us!

Cornucopia - 22 jun 15 kl. 20:02

Rörlig bolåneränta var lägre 2009 - 2010 - ändå var priserna lägre

Den rörliga bolåneräntan, Swedbanks 3-månadersränta, var lägre under 2009 - 2010 än nu. Ändå är BLT idag beredda att betala (=skuldsätta sig) det dubbla priset för en lägenhet idag och förnekar existensen av en bostadsbubbla. Slutsatsen är att bostadspriserna kan halveras trots ännu lägre räntor än idag.

SmålandsPosten - 04 apr 14 kl. 06:58

Åtgärda osakliga löneskillnader med årlig lönekartläggning

Diskrimineringslagen ändrades 2008 med förhoppningen att lönekartläggningen skulle genomföras frivilligt varje år. Detta har inte infriats. Orsaken till ändringen av lagen var att många arbetsgivare tyckte att arbetet med att se över de anställdas löner var för krångligt och tog för mycket tid.

Cornucopia - 15 nov 13 kl. 12:41

FLASH: Swedbank höjer alla bolåneräntor 0.25%

På grund av Finansinspektionens besked under gårdagen, att riskvikterna för bolån ska höjas, höjde nu Swedbank samtliga sina bolåneräntor inklusive 3-månaders rörlig bolåneränta, med 0.25 procentenheter.
Finansinspektionen räknade med att de höjda riktvikterna skulle innebära 0.

Expressen - 15 nov 13 kl. 16:37

Swedbank höjer sina boräntor kraftigt

Swedbank höjde i dag, som enda bank, sina boräntor kraftigt. För kunder med rörlig ränta innebär det att 2 500 kronor om året går upp i rök per lånad miljon. – Vi höjer med 25 punkter på alla löptider som en direkt effekt av Finansinspektionens höjning av riskvikterna, säger Swedbanks kommunikationsdirektör Peter Borsos..

Expressen - 25 jul 13 kl. 22:09

Härlig målfest för MFF: "Det är en kross"

Malmö möter Hibernian i Edinburg nu. Och det ser minst sagt lovande ut. Redan i halvtid leder skåningarna med 4-0.

Cornucopia - 07 jul 14 kl. 20:06

Rörlig bolåneränta nu 2.42% - bostadspriserna kan stiga ytterligare 10%

Den rörliga 3-månaders bolåneräntan ligger nu så lågt som 2.42% hos åtminstone en storbank, bolånetorskbanken SEB. Hos Swedbank är nu räntan 2.

SvD - 30 jun 16 kl. 16:51

Rekordliten skillnad mellan bunden och rörlig sparränta

Högre sparränta om du binder pengarna? Inte nödvändigtvis. Hos Swedbank får den som nu binder på längre tid till och med en lägre ränta.

Affärsvärlden - 27 okt 16 kl. 10:13

Bomarknaden bromsar in uppger Swedbank

Bostadsköpkraften sjönk marginellt under tredje kvartalet, och har därmed minskat fyra kvartal i rad drivet av ökade amorteringar. Försämringen är helt hänförlig till bostadsrätter där priserna dessutom steg med 4 procent. På småhusmarknaden kompenserades de ökade amorteringarna av en prisnedgång på 4 procent..

Dagens PS - 28 dec 18 kl. 12:04

Plötsligt blev bolånet 6.000 kronor dyrare

Så mycket ökar kostnaden per år för ett lån på 3 miljoner kronor med rörlig ränta efter Swedbanks höjning i dag. Det skriver Svenska Dagbladet, som konstaterar att andra banker fortsätter ligga lågt samtidigt som alltså Swedbank nu höjer boräntorna efter Riksbankens höjning av reporäntan från minus 0,50 till minus 0,25 procent förra veckan. Förutom Swedbank har statliga SBAB höjt räntorna på bolån med rörlig ränta samt med bindningstider på ett och två år med 0,15–0,25 procentenheter.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 1 timme sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 2 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 3 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 4 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 5 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

DI - 5 timmar sedan

Stjärninvesterare åker på kurssmäll

Forskningsbolaget Bioarctic rasade i veckan efter konkurrentens bakslag – trots att grundaren bedyrar att nyheten är positiv. På centralbanksfronten verkar Fed ha mjuknat rejält. Missade du något i veckan?

DI - 13 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.