SVT > Kultur

Friday, 22 March, 16:01

Liknande nyheter

Taggar: Stoppade, böckerom , botemedelför , autism, säljsi , Sverige
BT - 09 jan 14 kl. 08:02

Indragna böcker ? tendens som oroar

Stoppade böcker är inte bara något som har med diktaturer att göra. Affären med den återkallade boken om Guillou visar på ett oroande symptom i svensk förlagsbransch, skriver Niclas Sennerteg. Det är nog vanligt att författare kan ligga sömnlösa inför utgivningen av en fackbok.

Cornucopia - 31 mar 17 kl. 07:36

S+MP stoppade flaggdag för Sveriges veteraner

Socialdemokraterna och Miljöpartiet stoppade flaggdagen för Sveriges veteraner genom att begära att ärendet ska beredas ytterligare. För detta räcker det tydligen med en tredjedel av rösterna i riksdagen Vi ser nu fram emot att alliansen på egen hand med sina 40% av mandaten stoppar allt som regeringen lägger fram och begär ytterligare beredning.Ville inte ha en flaggdag för veteraner.

BT - 05 dec 15 kl. 17:06

Regnet släcker ljusen men inte den varma tanken

Under lördagen skulle Svenska kyrkan och Borås City ha en insamling för att uppmärksamma kampanjen "Låt fler få fylla fem". Men vädret stoppade folk från att ta sig till Stora Torget och Knalletorget. – Tanken är lika varm oavsett om regnet släcker ljusen, säger Mikaela Persson från Borås City..

Skånskan - 16 nov 16 kl. 15:41

Lånebluff med e-böcker växer

STAFFANSTORP, BURLÖV LOMMA Härvan där ett skånsk förlag misstänks ha masslånat sina egna e-böcker och tjänat pengar på det växer.
På onsdagen hörde fler drabbade bibliotek av sig till Axiell Media som driver den portal genom vilken lånen av e-böckerna sker. ERWP.

DI - 16 jun 17 kl. 15:32

Tjeckien lägger in veto mot sänkt moms på e-böcker

Tjeckien stoppade som ensamt land ett beslut av EU:s finansministrar om att tillåta sänkt moms på e-böcker och e-tidningar..

Kristianstadsbladet - 31 maj 12 kl. 18:04

Stoppade bidrag för internatskolor

Efter uppgifterna om eventuellt bidragsfusk vid Lundsbergsskolan stoppar Skolverket utbetalningarna dit och till de två andra riksinternaten i Gränna och Sigtuna.
Sveriges Televisions Uppdrag granskning avslöjade på onsdagen att Lundsbergsskolan under 2008?2011 fått tre miljoner kronor i statsbidrag för utlandssvenska elever på felaktig grund.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 12 kl. 09:15

Sanna Ulfsparre: Kultureliten stoppade fingrarna i öronen

Rasistiska stereotyper i film och i Tintin-böcker har diskuterats men många vill inte förstå problemen, skriver Sanna Ulfsparre. Stina Wirséns film ?Liten Skär och alla [...

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 15:31

Vinden stoppade inte Hanson

Att spela golf när det är vindstilla är svårt.När det blåser 19 sekundmeter då? - Riktigt tufft, säger Peter Hanson efter sin 71:a på PGA National.

Trelleborgs Allehanda - 30 maj 14 kl. 15:31

Vinden stoppade inte Hanson

Att spela golf när det är vindstilla är svårt.När det blåser 19 sekundmeter då? - Riktigt tufft, säger Peter Hanson efter sin 71:a på PGA National.

SR - 09 jul 14 kl. 05:00

Stoppad föreställning väcker debatt

I Polen har en inställd teaterföreställning väckt debatt om religion och yttrandefrihet. Allt började med att festivalen Malta Festival i Poznan stoppade föreställningen "Golgota picnic" av argentinaren Rodrigo García..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Filmprofilernas uppmaning till EU-politikerna: Rösta ja till nya upphovsrättsregler

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet vänder sig 44 av Sveriges främsta filmprofiler till EU-politikerna och ber dem att rösta ja till de nya direktiven om upphovsrätt. ”Det handlar om att försvara upphovsrätten och att konstnärer har rätt till sina verk”, skriver de i artikeln..

SVT - 1 timme sedan

Tate-museerna bojkottar Sacklers donationer

Flera brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej..

SVT - 3 timmar sedan

Sekiro: Shadows die twice hyllas av kritikerna

Efter succén med Bloodborne är de japanska skräckmästarna på From Software tillbaka med Sekiro: Shadows die twice. Det japanska ninjaäventyret har varit hajpat bland studions dedikerade fans – och enligt de första recensionerna lever det upp till förväntningarna. Flera internationella spelsajter delade ut toppbetyg till Sekiro på releasedagen..

SVT - 4 timmar sedan

Josefin Nilssons syster: ”Hon var den som gjorde målet i matchen”

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan, nu skulle hon ha fyllt femtio år. I SVT:s Morgonstudion berättar hennes syster Marie Nilsson Lind om hennes energi och karisma, men också om den svåra tiden i ett våldsamt och destruktivt förhållande. – Det skadade hennes själ och hennes livslust, säger Marie Nilsson Lind..

SVT - 4 timmar sedan

Nattsvart japansk mytologi i Sekiro: Shadows die twice

En kopp mörker, två nävar blod och tre nypor utmaning. Framgångsreceptet har sett likadant ut spelutvecklaren From Software de senaste åren, och med hyllade spel som Dark Souls och Bloodborne har de blivit internationella tungviktare. I Sekiro: Shadows die twice försöker de strössla fram en lite annorlunda smak – men med samma diaboliska svårighetsgrad som tidigare..

SVT - 10 timmar sedan

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..

SVT - 10 timmar sedan

Filmrecension: Underhållande blodbad i Us

Den första akten i Jordan Peeles nya skräckkomedi är lysande, men ju längre filmen rullar desto plattare blir den. Slutet skulle platsa i ett Scooby Doo-äventyr, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin som sett Get out-skaparens nya film..

SVT - 20 timmar sedan

Austism- och Aspergerförbundet: Bra att bokhandlarna ser över vad de säljer

En kontroversiell bok som hävdar att autism går att bota finns tillgänglig för utlån som e-bok i Sverige. Sedan tidigare har Adlibris, Bokus, samt även Malmö stadsbibliotek plockat bort den ur sina kataloger. – Vi tycker att det är bra att seriösa bokhandlare ser över och granskar vad de säljer, säger Ulla Adolfsson, ordförande i Austism- och aspergerförbundet till Kulturnyheterna..

SVT - 20 timmar sedan

Världspoesidagen hyllas med isvakspoesi

Ett gäng kallbadsentusiaster firar världspoesidagen med att läsa dikter i en isvak – eller, i det här fallet, snarare vid ett isflak. – Det är ett ganska nytt koncept, men vi är tre stycken som tävlat i Skellefteå där man börjat med isvakspoesi, berättar isvakspoeten Karin Kebbe Helin.

SVT - 22 timmar sedan

Malmö stadsbibliotek tar bort kontroversiella e-boken

Den kontroversiella bok som hävdar att autism går att bota med klordioxid plockas nu bort ur Malmö stadsbiblioteks e-boksbestånd. Det skriver stadsbibliotekarien i ett meddelande till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.