SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 07:24

SR - 15 mar 19 kl. 17:51

Volkswagen stäms i USAI spåren av diesel-skandalen kommer nu ännu ett slag mot Volkswagen. USA:s finansinspektion stämmer den tyska biltillverkaren och dåvarande vd för bedrägeri mot amerikanska investerare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Volkswagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volkswagen, stämsi , USA
DI - 15 jul 14 kl. 10:37

Volkswagen bygger ut USA-fabrik

Volkswagen investerar 900 miljoner dollar i sin tillverkningsfabrik i den amerikanska delstaten Tennessee. Det rapporterar Reuters.VW väljer att investera i fabriken i Chattanooga i Tennessee istället för den i Puebla i Mexico..

Supermiljöbloggen - 09 jan 17 kl. 12:56

Volkswagen-chef gripen av FBI

En högt uppsatt Volkswagen-chef i USA greps i lördags av FBI misstänkt för bedrägeri. Bakgrunden är dieselgate-skandalen där det framkom att Volkswagen fuskat med sina utsläppssiffror. Den tidigare chefen för VW:s kontor för regelefterlevnad i USA är misstänkt för bedrägeri, eller "conspiracy to defraud the United States".

Nyteknik - 09 jan 17 kl. 16:41

Volkswagen-chef gripen i Florida

En högt uppsatt chef på tyska Volkswagen (VW) i USA har gripits av FBI, misstänkt för bedrägeri..

DI - 25 jul 17 kl. 18:02

Volkswagen-chef erkänner bedrägeri

En högt uppsatt chef på tyska Volkswagen (VW) i USA, inblandad i avgasskandalen, erkänner bedrägeri, meddelade en talesperson för domstolen i Detroit på tisdagen..

Sydsvenskan - 07 nov 15 kl. 21:55

USA-oro bland Volkswagens chefer

Volkswagenchefer är oroliga för att resa till USA, rapporterar Suddeutsche Zeitung. Enligt tidningen har amerikanska utredare tagit passet från en av biltillverkarens chefer. Källor inom företaget hävdar att orsaken är att hindra den anställde från att undvika förhör eller åtal.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 15 kl. 21:55

USA-oro bland Volkswagens chefer

Volkswagenchefer är oroliga för att resa till USA, rapporterar Suddeutsche Zeitung. Enligt tidningen har amerikanska utredare tagit passet från en av biltillverkarens chefer. Källor inom företaget hävdar att orsaken är att hindra den anställde från att undvika förhör eller åtal.

DN - 09 jan 17 kl. 10:44

Volkswagenchef gripen i USA

En högt uppsatt chef på tyska Volkswagen (VW) i USA har gripits av FBI, misstänkt för bedrägeri, rapporterar tidningen The New York Times. Den gripne, Oliver Schmidt, var chef för VW:s kontor för regelefterlevnad i USA från 2014 till mars 2015..

YLE - 07 okt 15 kl. 16:42

Volkswagen – en biljätte på drift

Få vet i det här skedet vad som egentligen borde göras. Ingen vet heller med säkerhet hur mycket fusket med dieselbilarna i slutändan kommer att kosta. Företagsledningen lovar att de anställda får behålla sina jobb och talar om investeringsstopp och strukturreformer.

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 07:49

Volkswagen-chef döms till 7 år i fängelse

Volkswagen-chefen Oliver Schmidt har fått sju år i fängelse och böter på 400 000 dollar för utsläppsfusket, skriver Wall Street Journal. Oliver Schmidt är blott den andra anställda på Volkswagen i USA att bli fälld för övertrampet. Han erkände sig i augusti skyldig till konspiration och brott mot miljölagar när han hjälpte Volkswagen med att fuska kring utsläppen.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 08:19

Volkswagen: Återkallar och bygger om 224 746 bilar i Sverige

Volkswagen meddelar nu att man återkallar och bygger om 224 746 bilar med de berörda dieselmotorerna, som alltså släpper ut kväveoxider (NOX) över de tillåtna gränsvärdena även i EU och klarar alltså inte den sk EU 6-normen. VW har alltså även fuskat sig runt EU-reglerna.

Motorn som berörs kallas EA189 och det handlar om 104 227 Volkswagen, 57 367 Audi, 28 430 Skoda, 2 162 SEAT och 32 560 Volkswagen transportbilar.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:41

USA stämmer Volkswagen

USA:s justitiedepartement har lämnat in en civil stämningsansökan mot tyska Volkswagen för att koncernen genom sin olagliga manipulation av utsläppskontrollerna ha brutit mot landets miljölagstiftning.Enligt vice riksåklagare John Cruden kan anklagelserna medföra straffavgifter på miljardbelopp i dollar för biltillverkaren.Ärendet ska behandlas i Kalifornien där en grupptalan redan pågår mot Volkswagen, men det innebär inte att brottsåtal inte också kan väckas mot företaget, enligt Cruden.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Klädkedjor fortsätter stänga butiker

Den senaste veckan har två klädkedjor, MQ och Kappahl, i samband med sina kvartalsrapporter pratat om att stänga butiker. Trenden med allt färre butiker håller i sig..

SR - 45 minuter sedan

Omstritt IS-förbud klubbat i Staffanstorp

Personer som har anslutit sig till terrororganisationen IS ska nekas försörjningsstöd om de återvänder till Staffanstorp. Det beslutade kommunstyrelsen i går kväll..

SR - 1 timme sedan

Beslut i dag om rotavirus-vaccin för alla barn

Vaccin mot den smittsamma mag- och tarminfektionen rotavirus införs i det nationella vaccinationsprogrammet för barn från första september i år..

SR - 1 timme sedan

Handelsavtal ger hopp om förbättringar i Vietnam

EU bör driva på för mänskliga rättigheter i kommunistiskt styrda Vietnam i samband med att ett handelsavtal mellan parterna håller på att mejslas fram, anser organisationer på Sverigebesök..

SR - 1 timme sedan

"Ingen varnade oss för flodvågen"

FN uppskattar att hundratusentals människor förlorat sina hem i Moçambique efter cyklonen Idai. Sveriges Radios Afrikakorrespondent har träffat några av dem..

SR - 1 timme sedan

EU ska ta ställning till om brexit får skjutas upp

Frågan är om EU:s stats- och regeringschefer litar på att Storbritanniens premiärminister kan få det brittiska parlamentet att acceptera utträdesavtalet med EU – annars kommer man inte gå med på att skjuta upp brexit, säger Sveriges EU-ambassadör..

SR - 3 timmar sedan

Mest flygutsläpp från lärosäten

Universitet och högskolor är de statliga myndigheter som står för störst utsläpp av koldioxid från flygresor..

SR - 3 timmar sedan

Nya Zeeland inför omedelbart vapenförbud

Mindre än en vecka efter terrordådet i Christchurch förbjuder nu Nya Zeeland köp av flera vapen med omedelbar verkan..

SR - 4 timmar sedan

Miljögifter troligen inte bakom laxdöd

Det är fortfarande oklart varför det dykt upp döda och sjuka laxar i flera svenska älvar – men miljögifter är troligtvis inte förklaringen, enligt en ny rapport..

SR - 10 timmar sedan

Privata skolaktörer är skyldiga kronofogden 120 miljoner

Mer än var fjärde privat skolaktör som förra året fick bidrag av Skolverket har under de senaste åren haft skulder registrerade hos Kronofogden, skriver Skolvärlden. Skulderna uppgår till drygt 120 miljoner kronor, främst rör det sig om olika typer av skatteskulder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.