Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 March, 00:18

Skånskan - 15 mar 19 kl. 17:48

Vill arbeta med öppna dörrarDet är Malmö symfoniorkesters nye chefsdirigent Robert Trevinos bakhuvud som finns på omslaget till Malmö Symfoniorkesters nya program.
– Jag ville blicka framåt, mot ljuset, säger han om den okonventionella bildsättningen.Beethovenfestival, 10-19/10 2019.
10/10 spelas symfoni 1 till 3, 12/10 spelas symfoni 4 och 5, 17/10 spelas symfoni 6 och 7 och 19/10 spelas symfoni 8 och 9.
Ludwig van Beethoven (1770- 1827) skrev nio symfonier, som senare ofta fått tillnamn av typen ”ödessymfonin” och ”pastoral”.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Robert Trevinos, Malmö Symfoniorkesters, Beethoven, Fidelio, Heinrich Schiller, EU, Våroffer, Rex, Eldfågeln, Stravinskij, Sergej Djagilev, Pablo Picasso, USA, Hollywood, Robert Trevino, Mahler, Igor Stravinskij, Trevino, Stravinskijstyckena, Les Noces, Salome, Richard Strauss, Oscar Wildes, Johannes Döparens, Lulu, Wozzeck, Malmö Live

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill arbetamed , öppna, dörrar
YLE - 06 apr 17 kl. 14:48

Johaug vill ha öppna dörrar i Cas: "Blir inga spekulationer då"

Therese Johaug vill att Cas-behandlingen av hennes dopningsdom ska hållas offentlig. ”Det vore idealiskt att förhandlingarna är öppna”, säger Johaugs advokat. Just nu förbereder sig Therese Johaugs team för den kommande rättsprocessen i Cas, idrottens skiljedomstol.

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 14:30

Viktigare att hitta likheter än att slå in öppna dörrar

Läser Göran Perssons inlägg om religion på Åsikter 13/4. Jag håller fullständigt med om att texter i Bibeln eller Koranen genom alla tider tolkats av maktlystna ledare till sin egen fördel. Det står också klart att religionen ofta använts av fundamentalister för att utnyttja fattiga människor med begränsad frihet.

DN - 05 nov 12 kl. 18:18

?ICHOM slår in öppna dörrar?

Tre företrädare för den nya organisationen ICHOM skriver på DN-debatt (4/11-2012) att amerikanska erfarenheter visar att öppna kvalitetsjämförelser kan förbättra vårdkvaliteten. Lite känns det som om författarna slår in öppna dörrar eftersom vi i Sverige för länge sedan dragit denna slutsats. Om ett par veckor, 27 november, publiceras för sjunde gången öppna jämförelser av den svenska hälso- och sjukvårdens kvalitet, skriver företrädare för Socialstyrelsen..

SmålandsPosten - 15 nov 13 kl. 07:00

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Suzanne Frank (M), Lena Karlsson (C), Yngve Filipsson (Fp) och Eva Johnsson (Kd) skriver på dagens debatt en kommentar till Mer personal ger bättre kvalitet av Anna Fransson (S) publicerad den 29 oktober. Anna Fransson (S) hävdar i sin debattartikel att Stefan Löfvens politik skulle säkra 40 miljoner extra till Landstinget Kronoberg. Det är en spännande retorik men frånvaron av logik är påtaglig och de påstådda intäkterna är svåra att leda i bevis.

GöteborgsPosten - 17 jun 14 kl. 20:26

Buss 50 körde med öppna dörrar

En buss får absolut inte köra med öppna dörrar. Men det gjorde buss 50 genom Göteborgs centrum på tisdagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 18:19

Miljoner till hemtjänsten låter luren öppna dörrar

Nyckelproblemen i hemtjänsten ska upphöra.
Malmös politiska ledning vill satsa 10 miljoner kronor på ett system som gör att hemtjänstpersonalen kan öppna dörrar till stadens 9 000 hemtjänstkunder med mobiltelefonen..

UNT - 01 maj 15 kl. 13:43

Öppna dörrar förvärrade asylbrand

Öppna branddörrar förvärrade rökskadorna vid branden i morse på ett asylboende i Filipstad..

SvD - 01 maj 15 kl. 13:43

Öppna dörrar förvärrade asylbrand

Öppna branddörrar förvärrade rökskadorna vid branden i morse på ett asylboende i Filipstad..

UNT - 01 maj 15 kl. 17:09

Öppna dörrar förvärrade asylbrand

Öppna branddörrar förvärrade rökskadorna vid branden på ett asylboende i Filipstad..

DI - 01 jul 15 kl. 19:31

Aida Hadzialic: M slår in öppna dörrar

Moderaterna slår in öppna dörrar med sina nya krav på en bättre svenskundervisning för invandrare. Det säger Aida Hadzialic (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister, till Di..

Expressen - 13 nov 15 kl. 16:09

Åklagare: Hör honom inför öppna dörrar

Inför åtalet och den kommande rättegången efter mordet på Ida Johansson, 21, i joggingspåret – nu vädjar kammaråklagare Robert Näppi till rätten: Att den mordmisstänkte 19-åringen hörs – inför öppna dörrar: – Förhöret med honom bör vara helt offentligt med tanke på den oro hans agerade skapade under en ganska ansenlig tid. Annars kommer man att börja spekulera..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Brand i villa i Vallåkra

Vallkärra Räddningstjänsten har larmats till en villabrand i Vallåkra, norr om Lund.Larmet kom in till SOS 20.15.

Skånskan - 4 timmar sedan

Busslinje byter namn – spårväg får ettan

lund Spårvägslinjen blir flaggskeppet i Lunds kollektivtrafik.
Den ska därför ges siffran ett, har Skånetrafiken beslutat.
Det innebär att nuvarande stadsbusslinje ett, som går till Klostergården, får byta till nummer sju.

Skånskan - 4 timmar sedan

24-åring fälls för skidolycka

lund Tingsrätten i Lund har dömt en 24-årig Lundabo till vållande till kroppsskada. Han ska ha agerat oaktsamt när han körde på en annan svensk man i skidbacken i Cervinia, Italien.24-åringen döms också till att betala 10 039 kronor i skadestånd till mannen som blev påkörd.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fängelse för olovlig körning

STAFFANSTORP En 31-årig man döms till 14 dagars fängelse för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Mannen stoppades i oktober på Vesumsvägen i Staffanstorp och vid ett annat tillfälle även i Lund. Den åtalade mannen uteblev från huvudförhandlingen i tingsrätten som beslöt avgöra målet utan hans närvaro.

Skånskan - 4 timmar sedan

Inbrott på Vikhem

STAFFANSTORP Vid 21-tiden i tisdags kväll utlöstes larmet från en byggnad på en byggarbetsplats på Vikhems bygata i Staffanstorp.
Polispatrull liksom väktare åkte dit men då var gärningsmännen borta. Okända personer hade brutit upp dörren till ett hus och tagit gods, oklart exakt vad..

Skånskan - 4 timmar sedan

Polisen varnar för cykeltjuvar

STAFFANSTORP Hittills under mars månad har det varit tio fler cykelstölder än under samma tid förra året.
Därför vill polisen tipsa cyklister att ha lite extra koll på sina cyklar.
– Lås cyklarna med godkända lås och tipsa polisen om ni ser något som verkar konstigt och som kan ha samband med cykelstölder, säger kommunpolis Christer Stålhandske som även kommunicerat ut detta till Staffanstorps säkerhetsenhet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nytt bygglov för Grundström

YSTAD Ystadbostäder har åter beviljats bygglov för Grundström vid Syrenvägen. Flerbostadshuset med 36 lägenheter får vara högst åtta våningar högt med översta våningen indragen. Huset ska i huvudsak utföras med putsade fasader och garage och förråd ska ha sedum som takmaterial.

Skånskan - 5 timmar sedan

E-tjänst för snabbare bygglov

SIMRISHAMN Nu satsar Simrishamns kommun på smarta digitala bygglov genom en e-tjänst där exempelvis fastighetsägaren själv kan såväl söka bygglov som följa processen på nätet.
– När man ska skicka in ett ärende känner e-tjänsten av vad man väljer för projekt och anpassar sig efter det för att kunna ge så relevant information och hjälp som möjligt, säger Henrik Olsson, bygglovschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Det finns fortfarande möjlighet att söka bygglov på det traditionella sättet, men genom att använda självservicetjänsten lovar kommunen att det kommer att gå fortare att få beslut..

Skånskan - 5 timmar sedan

Kvinna till sjukhus efter lägenhetsbrand

En kvinna har förts till sjukhus efter brand i en lägenhet på Rosengård.Larmet kom in till polisen 17.18 om rökutveckling från en lägenhet på Thomsons väg.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mindre bidrag ger högre Venpriser

Landskrona/VEN Det blir höjningar av priserna på båtbiljetterna mellan Landskrona och Ven.
I första handlar det om turister, de som gör en utflykt som får betala mer sedan Region Skåne dragit in delar av det ekonomiska stödet till Ventrafiken.Den kategori som inte kommer att känna av höjningarna blir de som ofta nyttjar Venbåtarna och som använder sig av månadskort.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.