Expressen > Nyheter

Tuesday, 26 March, 15:32

Expressen - 15 mar 19 kl. 17:39

MP-ledamoten: Registrera människor efter deras rasKampen mot strukturell rasism är en hjärtefråga för riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP).Hon anser att det krävs radikala åtgärder för att förbättra situationen i Sverige – och stöder Vänsterpartiets linje:– Jag är positiv till att införa jämlikhetsdata där man registrerar människor efter deras ras, säger hon till tidningen Dagens Etc..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Leila Ali Elmi, Sverige, Vänsterpartiets, Dagens Etc

Dela artikeln

22144 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-ledamoten, Registreramänniskor efter deras , ras
YA - 29 sep 17 kl. 00:01

Olagligt registrera etnicitet

Att registrera ras och etnisk bakgrund är förbjudet enligt personuppgiftslagen. – En hyresvärd borde inte ha anledning att registrera sådana uppgifter, säger Hans Kärnlund, jurist på Datainspektionen..

BT - 12 dec 14 kl. 21:45

SD vill registrera fångars ursprung

I en motion till riksdagen vill Kent Ekroth, Sverigedemokraterna (SD), att lagen ändras och att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller båda föräldrarna födda utomlands. I dag, säger Ekroth, förbjuder lagen behandling av "ras eller etniskt ursprung". Där finns en lucka, tycker han, för det innefattar inte "nationalitet" på föräldrarna.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 14 kl. 21:47

SD vill registrera fångars ursprung

I en motion till riksdagen vill Kent Ekroth, Sverigedemokraterna (SD), att lagen ändras och att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller båda föräldrarna födda utomlands. I dag, säger Ekroth, förbjuder lagen behandling av "ras eller etniskt ursprung". Där finns en lucka, tycker han, för det innefattar inte "nationalitet" på föräldrarna..

Expressen - 12 dec 14 kl. 23:41

Så vill SD registrera fångarnas föräldrar

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth, SD, vill att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller båda föräldrarna födda utomlands. Informationen skall också vara tillgänglig för andra myndigheter. I en motion till riksdagen hävdar han att det bör göras för att "förstå samhällsutvecklingen eftersom kultur och värderingar inte försvinner bara för att någon erhållit ett medborgarskap"..

YLE - 03 jan 17 kl. 18:50

Många vill registrera båten i Estland: "E-posten är stockad, servern har kraschat"

Den planerade båtskatten har väckt en hel del ont blod bland båtfolket. Nu går ett finländskt företag båtägarna till mötes genom att erbjuda möjligheten att registrera sin båt i Estland för att undvika skatten. Företagets talesperson Sami Parviainen berättar att intresset för tjänsten har överträffat alla förväntningar.

GT - 15 mar 19 kl. 17:39

MP-ledamoten: Kartlägg människor efter deras ras

Kampen mot strukturell rasism är en hjärtefråga för riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP).Hon anser att det krävs radikala åtgärder för att förbättra situationen i Sverige – och stöder Vänsterpartiets linje:– Jag är positiv till att införa jämlikhetsdata där man registrerar människor efter deras ras, säger hon till tidningen Dagens Etc..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Fi-ledamoten: "Ebba Busch är på min nackskottslista"

"Ebba Busch tycker att SD är ett mittenparti…och däääär hamnade hon på min nackskottslista. Jävla KD-kärring…"Så uttryckte sig en styrelseledamot i en av Feministiskt initiativs länsföreningar på sitt privata Twitter-konto om Kristdemokraternas blivande partiledare Ebba Busch Thor. Tweeten skrevs efter att Expressen publicerat en intervju med Busch Thor där hon bland annat kallar Sverigedemokraterna för ett mittenparti.

Världen Idag - 26 mar 15 kl. 11:18

Dags att registrera Sverigebön

Väntar ni er rusning från start?– Ja, bland de orter som varit med tidigare brukar man vilja registrera sig fortast möjligt. De vet att ju tidigare man registrerar sig, desto fler kommer till samlingarna.

Kristianstadsbladet - 01 maj 13 kl. 02:35

Rysk MR-grupp måste registrera sig


Rysslands äldsta människorättsgrupp Memorial måste registrera sig som "utländsk agent", i enlighet med den nya lagen som kritiker säger är president Vladimir Putins väg att tysta oliktänkande.Lagen gäller alla rörelser som bedöms utöva politisk verksamhet och får ekonomiskt stöd från utlandet. De måste registrera sig hos justitiedepartementet.

YLE - 03 jan 14 kl. 10:23

Cannabisföreningen får registrera sig

Cannabisföreningen - kannabisyhdistys - har rätt att ansöka om registrering av föreningen. Det slår Högsta Förvaltningsdomstolen fast, som ett svar på Patent- och registerstyrelsens tidigare negativa beslut i frågan. Enligt domstolen kan cannabisföreningens ansökan om att få registrera sin förening inte avslås med motiveringen att föreningens verksamhet strider mot god sed.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Flera inbrott på kort tid – polisen jagar svartklädda misstänkta

Polisen har larmats till fyra villainbrott i Malmöområdet på kort tid.Två misstänka gärningsmän söks nu av bland annat hundpatrull..

Expressen - 5 minuter sedan

Larm om brand i kök i flerfamiljshus

Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till ett flerfamiljshus i Staffanstorp.Enligt de första uppgifterna ska det brinna i ett kök.Det är okänt om någon person skadats i samband med branden..

Expressen - 5 minuter sedan

Skjutning på flygplats i Turkiet – minst två skadade

Skottlossning har rapporterats på en flygplats i Turkiet, skriver flera internationella medier.Minst två personer ska ha skadats och förts till sjukhus..

Expressen - 3 minuter sedan

Han föreslås ta över efter Anna Johansson

Socialdemokraterna i Göteborgs valberedning föreslår Mattias Jonsson som ny ordförande efter Anna Johansson som har valt att avgå.Distriktskongressen väljer ny ordförande i början av april.  – Det är klart att jag är jätteglad över att valberedningen har landat i mitt namn, jag ser ödmjukt på det här.

Expressen - 15 minuter sedan

Efter kritiken – nu hoppar kronprinsens hovchef av

Christian Schønau är hovchef för det danska kronprinsparet – men har också en viktig post i näringslivet.Lösningen har fått hård kritik och nu lämnar Schønau sitt uppdrag. – Det är inte hållbart att det finns minsta tvivel om konflikt mellan olika intressen, säger Christian Schønau till Børsen.

Expressen - 1 timme sedan

Experternas dom: Så är Huaweis nya telefoner

Under tisdagen släpper den kinesiska mobiljätten Huawei sina nya modeller – P 30 och P 30 Pro. Mobilmodellerna har en kamera som ska ge upp till fem gånger optisk zoom – och mycket fokus på presentationen ligger på hur bra bilder telefonen kan ta i mörker. – Huawei är vassa när det gäller kameran, säger Simon Campanello, reporter på Ny teknik..

Expressen - 1 timme sedan

Se upp Apple och Samsung – här är Huaweis nya mobiler

Under tisdagen släpper den kinesiska mobiljätten Huawei sina nya modeller – P 30 och P 30 Pro. Mobilmodellerna kommer i fem olika färger. – De är antagligen lite snabbare, lite snyggare och med lite bättre kamera än tidigare, säger Simon Campanello, reporter på Ny teknik..

Expressen - 1 timme sedan

Nytt steg mot slopad sommar- och vintertid

Europaparlamentet har röstat för förslaget att sluta ställa om tiden till sommar- och vintertid. Det rapporterar Aftonbladet.Det kan leda till att länderna måste bestämma sig för om det är vinter- eller sommartid som ska gälla..

Expressen - 1 timme sedan

Bonniers och norska Amedias köp av Mittmedia klart

Konkurrensverket godkänner Bonniers och norska Amedias köp av Mittmedia.Förvärvet innefattar totalt 28 lokaltidningar runtom i Sverige.– Vi hoppas och tror att Bonnier News med stabilitet, kunskap och långsiktighet kan bidra till en stark framtid för Mittmedia, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News..

Expressen - 1 timme sedan

Niklas har miljonskuld – kan inte sluta låna till raggarbilar

Han har ägt över 50 fordon och köpte bilar och båtar utan tanke på kostnaderna.Med över en miljon kronor i blancolån tvingas tvåbarnspappan Niklas, 42, ta hjälp av sin tidigare svärmor för att undvika Kronofogden.– Den största fasan är att förlora huset, säger han i ”Lyxfällan”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.