DN > Inrikes

Tuesday, 26 March, 07:02

DN - 15 mar 19 kl. 17:36

Barn världen över strejkade för klimatetUnder fredagen klimatstrejkade tusentals ungdomar världen över i Greta Thunbergs fotspår. På gatorna i över 1.500 städer krävde de att politikerna skulle ta ansvar. DN:s korrespondenter och utsända rapporterade från manifestationerna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Greta Thunbergs

Dela artikeln

211 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnvärlden över , strejkadeför , klimatet
NT - 11 dec 18 kl. 17:00

Julshow ska lära barn om klimatet

Årets julshow ska väcka frågan om vad som händer när klimatet förändras, och hur ska isbjörnarna överleva?.

Alingsås tidning - 01 dec 18 kl. 05:30

Ungdomar strejkade för klimatet

Under fredagen genomförde två elever en klimatstrejk utanför rådhuset – målet är att få politiker att ta klimatfrågan på allvar.
Den strejk som den 15-åriga eleven Greta Thunberg genomfört för klimatets skull i Stockholm under hösten har spridit sig över landet. På fredagen strejkade två elever utanför rådhuset i Alingsås.

UNT - 15 mar 19 kl. 18:00

Clara strejkar för klimatet

På fredagen strejkade hundra tusentals barn och unga över hela världen för miljön – i 1 500 städer och över hundra länder..

NT - 15 mar 19 kl. 12:33

Elever strejkade för klimatet

"Vi har inspirerats av Greta Thunberg och vill göra något för klimatet"..

SVT - 17 mar 19 kl. 20:13

Isabelle, 18, möter politikerna om klimatet: ”Hoppas att de känner allvaret”

I veckan strejkade hundratusentals elever världen över från skolan i en manifestation för klimatet. I kvällens Agenda möter två av strejkarna miljöminister Isabella Lövin (MP) och Liberalernas partiledare Jan Björklund för att ställa dem till svars. – De har inte bevisat att de förstått allvaret med klimatkrisen, säger gymnasieeleven Isabelle Axelsson..

YLE - 15 mar 19 kl. 04:27

Ungdomar världen över demonstrerar för klimatet i 2052 städer

Ungdomar runt om i hela världen strejkade, inspirerade av 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg. Under fredagens gång pågick det demonstrationer i över tvåtusen städer i hundra länder runt världen..

Supermiljöbloggen - 23 sep 18 kl. 12:56

Greta: Om folk skulle förstå på riktigt skulle de göra något åt klimatet

Greta Thunberg beskriver sig på Twitter som en "15-årig klimatradikal med Aspergers".  Hon började skolstrejka för klimatets skull veckorna innan valet och har sedan dess väckt uppmärksamhet över hela världen. SMB har fått äran att intervjua den blivande legenden.

Barometern - 13 dec 17 kl. 07:08

Elever strejkade för nyanlända: ”Varför kan vi inte få stanna?”

Många elever på Högsbys gymnasieskola, HUC, strejkade på tisdagen för de nyanländas rätt att stanna i Sverige. Strejkade gjorde samtidigt ett stort antal andra skolor runt om i landet. – Jag släppte allt för att komma hit och jag vill bara ha ett normalt liv, men politikerna ändrar hela tiden på vad som gäller.

SmålandsPosten - 01 okt 13 kl. 07:25

Vägval för klimatet

Miljöpartiet vill skapa ordning och reda i klimatpolitiken. Vi föreslår att nästa regering lägger fast ett vetenskapligt förankrat mål för klimatpolitiken, hela vägen fram till år 2050.
Naturens krafter imponerar.

SmålandsPosten - 28 nov 14 kl. 06:12

Allt fler barn och unga far illa

Personalen på avdelningen för barn och familj slår nu larm till politikerna i nämnden för arbete och välfärd.
Antalet anmälningar om barn och ungdomar som misstänks fara illa har ökat med hela 42 procent.
Och ingen ljusning kan ses.

Kristianstadsbladet - 12 jan 12 kl. 06:30

Vräkta barn ett växande bekymmer

Foto: Scanpix
Antalet vräkta barn har ökat kraftigt, detta trots regeringens nollvision. I Kristianstads kommun vräktes tre gånger så många barn 2011 som året innan.
KRISTIANSTAD.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Rapport: Utsläppen inom energisektorn på rekordnivå

Trots att sol- och vindkraft blir allt vanligare så räcker det inte till för att möta den globala efterfrågan på energin. Förra året ökade växthusutsläppen i sektorn, enligt IEA..

DN - 10 minuter sedan

Tre tonåringar häktade för överfall

Två tonåringar har häktats för två överfall i Malmö i början av mars, skriver  Sydsvenskan. En tredje tonåring har häktats för ett av överfallen..

DN - 10 minuter sedan

Rapport: Småföretag är kommunernas största inkomstkälla

Bland en överväldigande majoritet av Sveriges kommuner så kommer den enskilt största delen av kommunskatteintäkterna från småföretag. Det visar en ny rapport från branschorganisationen Företagarna, som säger att resultatet är ett tecken på en större förändring av ekonomin..

DN - 30 minuter sedan

Tre gripna efter biljakt i Trollhättan

Tre personer greps efter en biljakt i Trollhättan under måndagskvällen, uppger lokala medier..

DN - 1 timme sedan

Fängelse för att ha anlagt Rydaholmsbrand

En man i 40-årsåldern har dömts till fängelse för att ha anlagt en brand i ett flerfamiljshus i Rydaholm i Värnamo kommun, uppger P4 Jönköping..

DN - 9 timmar sedan

Theresa May ger upp hoppet om tredje omröstning

LONDON. Theresa Mays kamp mot klockan fortsätter – men låsningarna i brittisk politik är värre än på länge.  På måndagen medgav premiärministern att hon ännu inte samlat stöd nog för att våga sig på en tredje omröstning om Brexitavtalet..

DN - 9 timmar sedan

Djurgården höll för trycket – kvitterade kvartsfinalserien

Djurgården förlorade den första kvartsfinalen mot Skellefteå och jagade därför revansch. Stockholmarna lyckades och vann med 6–3 på bortais. – Vi kommer mer samlat med mer fart och är lite starkare än vad vi var senast.

DN - 11 timmar sedan

Metro kan inte betala för tryckning – nu stoppas tidningen

Tisdagens printupplaga av Metro uteblir, meddelar tidningens tryckeri till DN. Orsaken är att Metro inte kunnat förskottsbetala tryckningen av tidningen. .

DN - 12 timmar sedan

Israel attackerar mål i Gaza som svar på raketer

Israeliskt flyg bombade på måndagskvällen Hamasrörelsens baser i hela Gazaremsan. Attackerna är svaret på morgonens palestinska raketattack mot ett samhälle nära Tel Aviv, då åtta personer sårades..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.