Nyteknik > Teknik

Wednesday, 20 March, 20:51

Liknande nyheter

Taggar: Unga, samladesför , klimatetvärlden över
YLE - 02 mar 19 kl. 20:18

500 finländska unga samlades på klimatmöte för att kräva bättre politik och konkreta åtgärder: “Vi orkar inte vänta längre, vi behöver åtgärder nu”

Ungdomar från hela landet samlades under lördagen på Finlandiahuset i Helsingfors för att efterlysa omedelbara, effektivare klimatinsatser av beslutsfattarna. Samtidigt offentliggjordes ett upprop med konkreta förslag på åtgärder – däribland skatt på stenkol och större utsläppsnedskärningar..

Världen Idag - 30 jul 14 kl. 13:02

Unga samlades för lek och bön

– Jag är mest glad över kombinationen av att under mötena få möta Gud personligt och samtidigt få förnyat fokus på det utåtriktade arbetet, säger Ann-Sofi Rosqvist, ungdomspastor i församlingen. Hon höll i ett av tre nattmöten för ungdomar, och är fortfarande tagen av uppslutningen och innerligheten. – Alla nattmöten höll på till långt in på småtimmarna, och lovsången ville aldrig ta slut.

Barometern - 10 aug 18 kl. 09:44

Unga och klimat i fokus på vänortsmöte

Den 27-29 september anordnar Middelfart i Danmark ett vänortsmöte med temat ”unga och klimatet”. Oskarshamns kommun är en av orterna som kommer att delta i mötet. .

YLE - 11 jan 19 kl. 10:45

"Make earth green again" - hundratals unga demonstrerar för klimatsmarta beslut utanför riksdagshuset

Ungdomar i huvudstadsregionen har stått över skolan i dag för att i stället klimatdemonstrera utanför riksdagshuset. Hundratals unga samlades på riksdagshusets trappa för att demonstrera och lämna över en kravlista till riksdagsledamöterna..

YLE - 11 jan 19 kl. 10:45

"Make earth green again" - hundratals unga demonstrerade för klimatsmarta beslut utanför riksdagshuset

Ungdomar i huvudstadsregionen stod över skolan på fredagen för att i stället klimatdemonstrera utanför riksdagshuset. Hundratals unga samlades på riksdagshusets trappa för att demonstrera och lämna över en kravlista till riksdagsledamöterna..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 15 kl. 15:17

Succé för tredje Kullalanet500 unga samlades

Nära 500 ungdomar och lika många datorer i två idrottshallar samt ett hundratal på läktarna... Årets Kullalan har blivit en succe..

Nyan - 21 jan 19 kl. 15:34

Unga ordnar klimatläger

– Alla är viktiga och alla kan påverka klimatförändringen till det bättre. Det, och hur vi kan påverka, är det viktigaste budskapet vi vill förmedla med klimatlägret. Så förklarar Elvira Lobråten, en av ungdomarna i gruppen som planerat klimatlägret som ordnas för unga i åldern 13–18 år i Kumlinge skola den 8–10 februari, bakgrunden till arrangemanget.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

Uppsalanyheter.se - 20 jul 16 kl. 20:32

Unga RS-företagare samlades på Vaksala torg

På onsdagseftermiddagen samlades unga egna företagare på Vaksala torg för marknad med sina RS-företag (RS = Roligaste Sommarjobbet). Stämningen var mycket god trots hårda vindar som blåste in över torget.På onsdagseftermiddagen samlades unga egna företagare på Vaksala torg för marknad med sina RS-företag (RS = Roligaste Sommarjobbet).

EU-Parlamentet - 03 feb 15 kl. 16:03

Artikel - EYE-utfrågningarna – De unga sade sin mening

Allmän information : Vem påstår att unga människor inte vill engagera sig? Förra året samlades 6 000 unga européer i Strasbourg för Europeiska ungdomsevenemanget, EYE 2014, med målsättningen att hitta nya idéer för ett bättre Europa. En grupp unga som deltog vid EYE 2014 fick nyligen möjlighet att presentera några av de mest relevanta idéerna som samlades in under evenemanget för ledamöter i Europaparlamentet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Galaxy S10 har nästa generations mobilkamera

Med Galaxy S10 presenterar Samsung nästa generations mobilkamera. Telefonen kommer med trippelkamera på baksidan som möjliggör fotografi i vidvinkel och ultravidvinkel samt optisk zoom. Kameran filmar i 4K UHD och styrs dessutom av artificiell intelligens som hjälper användaren att ta proffsfoton utan att vara expert..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Volvo Cars monterar kameror för att kunna stoppa rattfylla

Tekniken finns i dag för att stoppa rattfulla och distraherade förare. Frågan Volvo Cars nu ställer är i vilken utsträckning industrin ska börja använda den..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Lista: 5 ai-trender alla måste ha koll på

Artificiell intelligens dominerar när Future Today Institute presenterar sina årliga trendbibel. Har du koll på vad Kina gör? Eller att ai redan skaffat sig kreativa förmågor?

Nyteknik - 6 timmar sedan

Här är den första Iphone-prototypen

”M68” var kodnamnet på en tidig version av Iphone. Nu har sajten The Verge kommit över en prototyp av Apples första mobiltelefon..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nya EU-böter för Google – krävs på 16 miljarder kronor

EU-kommissionen utdelar ett nytt, hårt slag mot den amerikanska it-jätten Google. Efter jätteböter både 2017 och 2018 kräver kommissionen nu Google på ytterligare nästan 16 miljarder kronor..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Rekordmånga vill vara med på 33-listan

33-listan slår rekord. Nästan 400 svenska startupbolag tävlar om en plats..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Blockkedjan förändrar internet

Tekniken bakom kryptovalutorna kan förändra internet – och världen. Ladda ned Ny Teknik Insight om blockkedjan..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Ett rättvist uppladdningsfilter är tekniskt omöjligt”

Artikel 13 kan tvinga internettjänster att filtrera innehåll i jakten på upphovsrättsintrång. Men den artificiella intelligens som kan skilja satir från en piratkopia finns inte, skriver Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Robot hanterar analoga maskiner hos Trangia

Se filmen: kollaborativ robot sköter spakarna på en ombyggd pelarborrmaskin hos anrika spritkökstillverkaren..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Airbus först i världen med shore-to-ship drönare

Snabba bud till uppankrade skepp. Airbus har nu påbörjat tester av sina skepp-leveransdrönare. Enligt tillverkaren kan tekniken ge enorma vinster..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.