Skånskan > Opinion

Friday, 22 March, 04:56

Skånskan - 15 mar 19 kl. 17:14

Ja till fler cykelpumparESLÖV Liberalerna har fått igenom sitt förslag om att kommunen ska placera ut fler offentliga cykelpumpar på ett antal lämpliga platser i Eslövs tätort och i byarna.
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden gör nu tummen upp för motionen.
Redan idag finns tre offentliga pumpar – två vid stationsområdet i Eslöv och en i Marieholm.
Nu ska ytterligare pumpar sättas upp, vid kollektivtrafikpunkter på olika håll i kommunen. Förvaltningen har bedömt att pumparna bör placeras vid Stehags station, vid Örtofta Station, vid torget i Löberöd och vid Stora torg i Eslöv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Liberalerna, Eslövs, Eslöv, Marieholm, Stehags, Örtofta Station, Löberöd, Stora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till fler, cykelpumpar
Trelleborgs Allehanda - 04 okt 12 kl. 09:37

Vill ha fler cykelpumpar

För en grönare och mer hälsosam stad! Så avslutar en trelleborgare ett medborgarförslag som hon lämnat in till Trelleborgs kommun.
Förslaget är att kommunen ska sätta upp fler cykelpumpar på de platser i staden där människor samlas, till exempel vid Söderslättshallen, Albäckskogen och fotbollsplanerna vid Köpingeskolan.

YA - 25 jul 14 kl. 06:30

Cykelpumpar är på gång

Foto: Cecilia Uddenfeldt
Tomelillas kommuninvånare är inte ett särskilt cyklande folk – knappt 6 procent använder cykel som färdmedel enligt en ny undersökning. Men ”cykelambassadörer” och utplacerade pumpar ska förbättra läget för både turism och vardagscyklande, hoppas kommunen.
För en tid sedan fick ett antal kiosker, butiker, bensinstationer och liknande runtom i kommunen brev från samhällsbyggnadsavdelningen på Tomelilla kommun.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 09:00

Svedala och Bara får allmänna cykelpumpar

SVEDALA/bara Snart finns de på plats. Två cykelpumpar i Svedala och en i Bara.Svedala kommun har köpt in tre stycken och de kommer att monteras upp inom kort.

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 18 kl. 12:00

Förslag på att Båstad ska satsa på offentliga cykelpumpar

I ett medborgarförslag till kommunen föreslås att det ska finnas fler offentliga cykelpumpar..

UNT - 15 aug 12 kl. 09:50

Miljöministern inviger stans nya cykelpumpar

Miljöminister Lena Ek (C) besöker Uppsala under onsdagen, för att tala om luftkvalitén i Uppsala - och inviga stans nya cykelpumpar..

UNT - 15 aug 12 kl. 09:50

Miljöminister inviger cykelpumpar

Miljöminister Lena Ek (C) besöker Uppsala under onsdagen, för att tala om luftkvalitén i Uppsala - och inviga stans nya cykelpumpar..

UNT - 09 sep 14 kl. 07:52

Uppsala får nya cykelpumpar

Under det närmsta året kommer Uppsala kommun at placera ut tio nya cykelpumpar..

UNT - 09 sep 14 kl. 07:52

Uppsala får nya cykelpumpar

Under det närmsta året kommer Uppsala kommun at placera ut tio nya cykelpumpar..

Nerikes Allehanda - 22 feb 16 kl. 22:04

Sätt upp cykelpumpar!

Mikael Andersson tycker att Hallsbergs ska ta lärdom av Örebro. I ett förslag till fullmäktige uppmanar han politikerna att investera i allmänna cykelpumpar..

Skånskan - 01 apr 16 kl. 16:29

Cykelpumpar på plats

BARA Baras nya cykelpump lyser röd i vårsolen och väntar på att få bli använd. En av de första som provade den var förmodligen Malin Girke som pumpade luft i sitt cykeldäck på fredagen. Det var hennes förslag att kommunen skulle sätta upp en allmän pump och nu blev det en i Bara och två i Svedala.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Splittrad allians i fokus i stadionbeslut

MALMÖ Den splittrade Malmöalliansen kom i fokus när ett ärende om ny idrottsgrundskola på stadionområdet diskuterades i kommunfullmäktige.– Hur involverade var C i framtagandet av visionen? Mig veterligen fick vi ett klart och klappat förslag på bordet och det var bara att acceptera den, konstaterade Roko Kursar (L) efter att partiet anklagats för att ha blivit en släpvagn åt Socialdemokraterna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kapade dyrbara körsbärsträd

ESLÖV Kommunala bostadsbolaget Ebo har polisanmält att någon sågat ner två japanska körsbärsträd på en gröning längst ner på Rönnebergavägen i Eslöv. Kapningen ska ha utförts någon gång mellan tisdag och onsdag. Träden var 10-15 meter höga och 20-25 år gamla, och uppges vara värda 30 000 kronor styck.

Skånskan - 12 timmar sedan

Klartecken för fyra spår

lund Regeringen avslår överklagandet av utbyggnaden till fyra järnvägsspår mellan Flackarp och ringvägen inne i Lund.Regeringen har tagit beslutet i expressfart, endast ett halvår efter det att planen överklagades.
– Jag är glad över att regeringen kom med sitt beslut så här snabbt.

Skånskan - 13 timmar sedan

Mentorer bort – lärarassistenter in

STAFFANSTORP Mentorerna togs bort från Baldersskolan och nu vill den styrande M- och SD-majoriteten i Staffanstorp införa lärarassistenter i stället.Förslaget finns i partiernas gemensamma politiska handlingsprogram som klubbades vid senaste kommunfullmäktigemötet. Tanken är att administrativa uppgifter ska lyftas från lärarna och kunna skötas av assistenterna.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Vi hade felaktig information”

HÖRBY Samhällsbyggnadschefen Åsa Ratcovich medger att det har begåtts fel i ärendet och beklagar det.– Det togs ett felaktigt beslut på tjänstemannanivå om att påbörja ombyggnaden. Beslutet byggde på att det fanns information om att det var investeringsmedel avsatta.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Stuga klart olämplig som bostad”

karlarp/Prästtorp Projektledaren på Trafikverket Ola Holstein dömer ut möjligheterna till att hitta användning för den gamla banvaktarstugan mellan Karlarp Prästtorp.
– Kommunen har skrivit att stugan är till synes i gott skick. Då får man titta i en speciell kikare.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nordisk djungel på gång

Ett vattenfall och trädäck som delvis går ut över dammen och som också innebär att besökarna kan passera över ny våtmarksvegetation är en del av satsningarna i området ned mot entrén vid Mejeriet.
– Nya sittplatser och ny belysning ingår också, säger parkintendent Lars Brobeck vid tekniska förvaltningen. Dammen tömdes för ungefär en månad sedan efter att fåglarna flyttat över till ett närbeläget dike som fyllts på med vatten och karpfiskarna delvis blivit storkföda.

Skånskan - 14 timmar sedan

Arkens förskola kan göras om till bostäder

sätofta Arkens förskola kan på sikt byggas om till bostäder. Det är ett möjligt utfall när kommunstyrelsen sagt ja till att ändra planen för den området där förskolan ligger.
– Behovet av barn till den förskolan förväntas minska, skriver kommunens tjänstemän i underlaget som ligger till grund för beslutet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Villa från 1910 på 102 kvadratmeter såld i Kågeröd

Kågeröd Lina Skoglund, 40 år, från Helsingborg, är ny ägare till fastigheten på adressen Gillastig 1435 i Kågeröd. Husets byggår är 1910 och det har en boyta på 102 kvadratmeter. Säljare är Vagn A, Arne Stig och Bent Hansen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fler trafikpoliser ska minska dödligheten på vägarna

Förra året dog 82 människor och 433 skadades svårt i södra Sverige. Nu ska trafikpoliserna och hastighetskontrollerna bli fler.– Genom att sänka medelhastigheten på våra vägar kan vi minska antalet dödade och skadade i trafiken, säger regionpolischefen Carina Persson i ett pressmeddalande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.