Skånskan > Opinion

Tuesday, 26 March, 04:58

Skånskan - 15 mar 19 kl. 17:11

Två sökta jobb – inget bidragESLÖV En 19-årig kvinna nekas socialbidrag på grund av att hon sökt för få arbeten.
Kvinnan sökte pengar för juli månad förra året men kunde bara redovisa två sökta arbeten. Därmed bedöms hon inte ha gjort tillräckligt för att försöka ordna sin försörjning på egen hand..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV En

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, sökta, jobb, inget, bidrag
UNT - 08 okt 12 kl. 18:50

Fick napp efter 60 sökta jobb

Efter två månaders arbetslöshet och 60 sökta jobb lossnade det för Sofia Ekström. Nu har hon fått jobb på en förskola..

YLE - 24 nov 15 kl. 15:40

Inget jobb, inget lönestöd för unga

Efter ett halvt års arbetslöshet fick Helmi Heinonen ett jobb med lönestöd för unga. Helmi var lycklig över arbetet som skulle ge henne både lön och erfarenhet. Men ett par dagar innan jobbet skulle börja fick hon höra att lönestödet för ungdomar var indraget.

Kristianstadsbladet - 28 nov 18 kl. 05:00

Dom: Arton sökta jobb inte nog för bidrag

Mannen sökte nio jobb i april och nio i maj. Han fick även en visstidsanställning. Men insatsen är inte tillräcklig för att få ekonomiskt bistånd.

Skånskan - 17 feb 19 kl. 14:50

Sökte två jobb i månaden

ESLÖV En arbetslös 20-årig kvinna har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag. Anledningen är att hon redovisat att hon bara sökte sex jobb på tre månader. Därmed bedömer socialtjänsten att hon inte har varit aktivt arbetssökande, vilket är ett krav för att få pengar.

Skånskan - 17 feb 19 kl. 19:00

Sökte två jobb i månaden

ESLÖV En arbetslös 20-årig kvinna har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag. Anledningen är att hon redovisat att hon bara sökte sex jobb på tre månader. Därmed bedömer socialtjänsten att hon inte har varit aktivt arbetssökande, vilket är ett krav för att få pengar.

Cornucopia - 26 dec 16 kl. 17:02

Gabriel Ehrling/DT: Även 300 jobb är orealistiskt högt för Googles datacenter

Gabriel Ehrling på DT har tittat en del på Googles förmodade datacenter i Avesta och konstaterar att de "300 jobben" nog är fri fantasier. Facebooks datacenter i Luleå ger 60 jobb och Avestacentret ska vara tre gånger så stort, så vi pratar snarare om högst 180 jobb.

Ehrling skriver i en artikel:"Till media har S lämnat uppgiften om svindlande 300 nya jobb.

SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 00:15

Företag, inte politiker, skapar jobb

En proposition är ett förslag från regeringen till riksdagen om att en lag ska ändras. Arbetsmarknadsministrar lägger sällan propositioner eftersom många av de åtgärder som rör arbetsmarknaden ändras genom ändrade föreskrifter hos till exempel arbetsförmedlingen. Det är sällan arbetsmarknadsdepartementet behöver få nya lagar på plats.

SmålandsPosten - 04 sep 13 kl. 07:35

Ambush inget hobbyprojekt

Ambush känns tufft, är lätt att komma ihåg och det låter som heavy metal. Och kunde Växjöbanden Bullet och The scams lyckas så kan Ambush, tycker killarna i bandet som nu satsar för fullt. Fyra av de fem bandmedlemmarna sitter tillsammans med managern Linus Resare i replokalen i Växjö där tomglas och hamburgerrester trängs med mikrofoner och instrument.

YLE - 24 okt 15 kl. 15:15

Invandrarmän får lättare jobb än invandrarkvinnor

Kvinnor som flyttar till Finland från konfliktområden löper stor risk att förbli arbetslösa länge, visar en utredning som Yle har låtit göra. Så här gjordes utredningen Utredningen gällde sysselsättningen bland invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern. Underlaget för forskningen var Statistikcentralens uppgifter om utländska medborgare i arbetsför ålder (15–64) som anlänt till Finland åren 2000, 2001, 2005 och 2006.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 15:00

De lär sig matkonst i ett äkta hotellkök

eslöv Vad är väl en lämpligare plats för eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet att laga mat på än ett äkta restaurangkök? Och kakorna bakar de i ett riktigt konditori.Åtminstone för tillfället.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 timmar sedan

Tonåringar häktas för mordförsök på kvinna

kirseberg Två män, 18 och 19 år gamla, häktades på måndagseftermiddagen för mordförsök på en 61-årig kvinna i Beijers park den 5 mars.
En tredje tonåring, också han 18 år, häktas för att tillsammans med de båda andra rånat en taxichaufför i samma område natten därpå.– De häktas enligt de grunder jag begärt dem häktade på, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Skånskan - 11 timmar sedan

Teaterrepublikens nya pjäs blir podd

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till regissören och dramatikern Jens Peter Karlsson på Malmöbaserade teatergruppen Teaterepubliken om dramadokumentären Broderskap. Föreställningen hade premiär i torsdags och finns nu också tillgänglig i en gratis poddversion på Teaterrepublikens hemsida.Varför väljer ni att också göra en poddbearbetning av er senaste föreställning?

Skånskan - 12 timmar sedan

Misstänkt bilhälare togs på bar gärning

ESLÖV En observant Eslövsbo fattade misstankar när han såg hur en lastbilschaufför lastade på flera bilar i släpet.
Vittnet larmade polisen som grep den 25-årige chauffören.
Under måndagen häktades han som misstänkt för grovt häleri.

Skånskan - 12 timmar sedan

Klart för ronderande väktare i kommunen

skurup Två väktare ska rondera sju dagar i veckan under april och maj i kommunen, främst på platser som invånarna upplever som otrygga. De ingår i kommunens satsning på ett trygghetspaket i år.Kommundirektör Marcus Willman förklarar att den upplevda otryggheten i vissa sammanhang är hög i jämförelse med antalet brott enligt polisens trygghetsmätning.

Skånskan - 13 timmar sedan

Brandorsak i stall okänd

Vollsjö Det är ännu oklart varför det började brinna i stallet i Vollsjö i fredags morse.
– Utredningen pågår. Vi håller just nu på med den tekniska undersökningen, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Skånskan - 13 timmar sedan

Okänd stal pizza från hus

Vollsjö En kvinna i Vollsjö har anmält att någon ska ha varit inne i hennes bostad medan hon sov. När hon vaknade upp såg hon att pizzan och tre förpackningar med kakor som stått framme var borta.
Kvinnan misstänker att tjuven gått in via altandörren som stått olåst.

Skånskan - 13 timmar sedan

Cyklist påkörd i Lund

Lund En cyklist har blivit påkörd i Lund. Cyklisten har blivit påkörd av en personbil.
Olyckan har inträffat i korsningen Tornavägen och Tunavägen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stödboende drevs i svartbygge i Malmö

Malmö 2015 förvärvade ett Malmöföretag en fastighet som användes som stödboende. Nu vill kommunen att bolaget ska riva inredning eftersom kommunen menar att delar är ett svartbygge.
Men ägaren överklagar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nya rön om rehab vid stroke

Lund Med rehabilitering som inriktas på rörlighet utanför hemmet kan personer som drabbats av stroke ges bättre långsiktiga förutsättningar för ett aktivt och socialt liv.Det framgår av en färsk doktorsavhandling från Lunds universitet.
Emma Carlstedt, sjuksköterska och nybliven doktor i medicinsk vetenskap, har utvecklat ett nytt rehabiliteringsprogram med den här inriktningen.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Solstormars effekt är stor”

Lund En solstorm som slog ut elförsörjningen i hela landet utgjorde bakgrund till den nyligen sända tv-serien Nedsläckt land. Nu varnar Lundaforskare för att samhället inte är tillräckligt förberett för händelser av det här slaget.Solstormar består av högenergipartiklar som kastas ut från solen i samband med explosioner på dess yta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.