Nyan > Svenskfinland

Monday, 25 March, 19:08

Liknande nyheter

Taggar: Företagenhar , ökat, Åland
Nyan - 15 nov 18 kl. 13:21

Över 2500 företag på Åland

Den 31 december 2017 fanns det 2 565 företag på Åland.
Det visar Åsubs statistik. Majoriteten av företagen är verksamma inom tjänstebranscherna (knappt 67 procent).

Nyan - 20 sep 17 kl. 15:18

Ratar egen arbetsavtalslag för Åland

Akavas ordförande Sture Fjäder håller fast vid att Åland inte bör överta behörigheten att besluta om arbets- och kollektivavtal. – För att det ska fortsätta gå bra för Åland behöver man samhällets breda stöd, säger han.
Den facklig centralorganisation Akavas ordförande Sture Fjäder besökte i går Åland för att träffa medlemmar, beslutsfattare och den lokala Akava organisationen.

YLE - 10 nov 16 kl. 10:14

Ljusare utsikter för företagen i Österbotten

Det är första gången på fyra år som alla indikatorer visar på plus i den företagsbarometer som Österbottens handelskammare regelbundet genomför. Investeringarna ökar tydligast i Vasa- och Jakobstadsregionen. Det värsta ser ut att vara över, skriver Österbottens handelskammare som regelbundet kartlägger det aktuella läget bland sina medlemsföretag.

DI - 26 sep 17 kl. 20:01

Här växer företagen snabbast

Värdet på Sveriges små och medelstora företag var i fjol 655 miljarder kronor, en ökning med 5,6 procent från 2015 till 2016. Samtidigt har utdelningarna i företagen ökat med 33 procent. “Det skulle kunna vara en effekt av förväntade förändringar i skattesystemet”, säger Tomas Hjelström, chefsanalytiker på Valuations företagsvärderingar..

YLE - 03 nov 16 kl. 10:06

Exporten till Ryssland har ökat under det senaste halvåret

Finlands export till Ryssland har ökat, visar Finsk-ryska handelskammarens handelsbarometer. En stor del av företagen tror också att den ryska ekonomin växer en aning det kommande året. Barometern visar att exporten till Ryssland ökat en aning sedan i våras, efter att ha minskat under de tre senaste åren.

YLE - 06 dec 15 kl. 09:23

Hippi Hovi: Företagen måste digitalisera nu

Vart leder den allt högre graden av digitalisering i världen? Hur påverkar digitaliseringen våra affärer? Hur kan vi mäta digitaliseringsgraden i vårt företag?

YLE - 16 apr 13 kl. 05:21

Företagen dåliga på arbetsvälmående

Mycket förebyggande och rehabiliterande arbete återstår för att människor ska orka bättre i arbetet. Bara en tredjedel av företagen strävar strategiskt till ett ökat arbetsvälmånende. Och bara 43 % ser arbetsvälmåendet som en del av förmannens roll.

YLE - 30 mar 16 kl. 12:07

Storföretagen nobbar Helsingfors

Få storföretag vill etablera sig i Finland. Av världens 2000 största företag har 250 kontor i en nordisk huvudstad. Bara 19 av dem finns i Helsingfors.

YLE - 23 aug 17 kl. 14:15

Bättre tider för företagen i Österbotten

Om man frågar en bankdirektör och en företagsaktiv så ser ekonomin ut att gå åt rätt håll. Hoppets vindar blåser bland österbottniska företag. Konjunktursvängningarna brukar synas lite långsammare bland företag, menar Vasa Andelsbanks vd Ulf Nylund.

YLE - 11 nov 14 kl. 04:00

”Det gör ont att säga att Finland är ett rasistiskt land”

I Finland har invandrare inte bara svårt att få jobb, de har också svårt att få en praktikplats även om de är gratis för företagen. Det anser Bonfils Djedou från Elfenbenskusten, som ofta möter svårigheter när han anhåller om praktik. Bonfils Djedou utbildar sig till rörmokare vid Finlands största tekniska fortbildare, AEL i Helsingfors.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Löfte från 2015 kan frälsa Åland från stränga tullkrav

Om de nya tullreglerna blir de värsta tänkbara ur Ålands synvinkel har landskapsregeringen ett trumfkort i bakfickan – ett löfte som gavs i vittnens närvaro i Bryssel 2015 om ett förenklat förfarande. .

Nyan - 5 timmar sedan

Jurist ska utreda B-märkning av hus

Stadsstyrelsen vill ta bort märkningen från alla byggnader i centrala Mariehamn som kategoriserats som ”stadsbildsmässigt värdefulla”, alltså den så kallade B-märkningen. .

Nyan - 7 timmar sedan

”Alla längtar efter någonting”

Litteraturdagarna har temat ensamhet, men för Nyans kulturredaktör har 2018 varit det mest umgängesintensiva i karriären hittills. Under 2018 han hon med 40 skolbesök. .

Nyan - 11 timmar sedan

Carolina Sandell invald i OP:s förvaltningsråd

Carolina Sandell har valts in i OP-gruppens förvaltningsråd. Sandell har sedan 2010 varit styrelsemedlem i Andelsbanken för Åland. Förvaltningsrådet består av 36 ledamöter.

Nyan - 11 timmar sedan

Våra unga ska vara trygga

För att skapa en socialt hållbar situation för våra ungdomar, behövs i dagens läge socialt arbete i ett tidigt skede, med samarbete som metod och trygghet som primärt mål. För många ungdomar kantas tonåren av identitetssökande, förvirring, osäkerhet och en känsla av otrygghet, vilken kan ta sig i uttryck i ångest, självskadebeteende, skolk, kriminalitet, användning av alkohol, tobak och narkotika med mera. Det är här som vuxenvärlden i ett tidigt skede behöver möta upp genom uppsökande arbete, enskilda samtal och föräldrastöd, för att snabbt identifiera grundproblemet och gemensamt jobba mot åtgärder.

Nyan - 13 timmar sedan

Elva rättstvister med tidigare sjöanställda

Elva tidigare anställda i skärgårdstrafiken stämde landskapsregeringen för lönetvister och uppsägningar i olika domstolar under åren 2014–2018. .

Nyan - 21 timmar sedan

Åländsk kapten på fartyg i svår sjönöd

Ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var kapten ombord på kryssningsfartyget Viking Sky, som hamnade i svår i sjönöd i en storm utanför Norges kust på lördagen. .

Nyan - Igår: 18:01

Slottsbron avstängd redan från måndag

Avstängningen vid Slottsbron i Sund Kastelholm tidigareläggs till måndagen den 25 mars. Landskapets vägunderhåll utför vägförbättringsåtgärder vid Slottsbron fram till 31 mars, därefter ska Slottsbron renoveras mellan den 1 april och 31 maj. Besökare till Kastelholms slott, Jan Karlsgården och Smakbyn hänvisas till Tosarbyvägen för infart till området.

Nyan - Igår: 17:30

Brandkår släckte brasa i Tranvik

En förbipasserande larmade brandkåren efter att ha sett rök från ett skogshygge i Sund Travvik, och personen bedömde att vinden var på väg att tillta. – Det visade sig vara en uppgjord brasa, säger räddningschef Lennart Johansson. Enligt Lennart Johansson var brasan inte övervakad just då.

Nyan - Igår: 17:30

Fulla i krackel med polisen

Polis och ambulans tillkallades efter att en gäst på en krog på lördagskvällen ramlat av sin barstol och skadat sig så han blödde. Skadan var dock inte allvarlig, och varken polisens och ambulansens tjänster behövdes. Vid krogarnas stängningsdags natten till söndag fick polisen ingripa vid ett mindre slagsmål på Nygatan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.