Skånskan > Nyheter

Friday, 22 March, 15:04

Skånskan - 15 mar 19 kl. 17:00

SD yrkade på återremissLIMHAMN Det var inte bara Moderaterna och Centern som yrkade på återremiss när bygglovet gällande den omstridda fastigheten på Krossverksgatan i Limhamn beviljades av stadsbyggnadsnämnden på torsdagen.
Även Sverigedemokraterna ville ha en återremiss och när inte den gick igenom reserverade man sig mot bygglovsbeslutet.
– Ärendet har fått stor uppmärksamhet inte minst för att Malmö stad har skrivit ett avtal om blockuthyrnng av lägenheterna för till staden anvisade flyktingar, med ett bolag som lyfter pengarna ur landet, skriver SD bland annat i sin reservation.
Det avtal som nämns har förklarats ogiltigt av förvaltningsrätten.
SD yrkade på en återremiss för att den sökande skulle kunna justera bygghöjden som avviker från detaljplanen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LIMHAMN Det, Moderaterna, Centern, Krossverksgatan, Limhamn, Sverigedemokraterna, Malmö, SD, KrossverksgatanKalkbrottsgatan

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD yrkade, återremiss
Skånskan - 09 aug 18 kl. 14:00

Återremiss för syrisk kulturförening

Skurup Syriska föreningens ansökan om kulturbidrag skickades på återremiss av kommunstyrelsen i veckan.
– Om det stämmer som kom fram vid sittande bord, blir det inga pengar, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Alm (S).Förvaltningen hade föreslagit att föreningen skulle få 2 000 kronor i bidrag till språkundervisning, 2 000 kronor av de 40 000 kronor föreningen ansökt om att få.

Dalarnas tidningar - 27 maj 13 kl. 20:51

Återremiss för 50 jobb

På kommunfullmäktige blev det en lite oväntad utgång på ärendet kring att satsa 20 miljoner kronor på att få ut 50 socialbidragstagare i arbete. En enig opposition, inklusive Sverigedemokraterna, yrkade på återremiss och fick efter votering igenom detta..

Nerikes Allehanda - 02 mar 16 kl. 14:17

M ville ha återremiss

Precis som i grannkommunen Lindesberg yrkade moderaterna på återremiss när frågan om Samhällsbyggnad Bergslagen på onsdagen kom upp för beslut i kommunstyrelsen i Nora..

Nya Wermlands Tidningen - 29 sep 17 kl. 14:58

Vill ha återremiss

Detaljplanen för Vålösundet östra del 5 ska ses över ännu en gång. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för fler tomter vid Vålösundet. Alliansen menar att det finns oklarheter kring ett gåvobrev och vill att en jurist kopplas in för att se över ärendet.

SmålandsPosten - 10 jan 18 kl. 07:00

Nära återremiss för fordonspolicy

Thomas Johnsson (M) är fortfarande missnöjd med fordonspolicyn. Han yrkade på en återremiss vid fullmäktige men fick inte igenom den och policyn är nu antagen..

Trelleborgs Allehanda - 24 mar 14 kl. 06:30

Moderater kan nu själva få igenom återremiss

På kvällens sammanträde i kommunfullmäktige kommer frågan om bullerskydd vid Maglarps skyttecentrum upp. Moderaterna står ensamma i frågan, men kan på egen hand tvinga fram en återremiss.
När frågan togs upp i kommunstyrelsen visade det sig att det bara var Moderaterna som ville skicka tillbaka frågan för ytterligare utredning.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 11:00

Återremiss av budget 2017

Skurup Under fullmäktigemötet i går beslutade ledamöterna att återremittera budgeten.Anledningen är att förutsättningarna har förändrats och att underlaget ska uppdateras, framför allt att det tillkommit ett stort antal barn i förskolan och skolan under senaste tiden, sade Pierre Esbjörnsson (S):
– Ett 80-tal under senaste halvåret.
Niklas Sjöberg (-) motsatte sig en återremiss och påpekade att det var Lena Axelsson (S) som satt församlingen i denna situation genom att vägra dela upp budgetbesluten i olika bitar.

Dalarnas tidningar - 26 jan 15 kl. 21:16

Återremiss gällande köp av Brunnsvik

17 röster för återremiss räckte för att åtminstone tillfälligt fälla majoritetens 27 röster, detta eftersom en tredjedel av rösterna räcker för att få igenom en återremiss..

DalaDemokraten - 26 jan 15 kl. 21:16

Återremiss gällande köp av Brunnsvik

17 röster för återremiss räckte för att åtminstone tillfälligt fälla majoritetens 27 röster, detta eftersom en tredjedel av rösterna räcker för att få igenom en återremiss..

ÖstersundsPosten - 23 nov 16 kl. 11:39

Återremiss för politisk omorganisation

Förslaget om att skrota de politiska nämnderna stötte på patrull i kommunfullmäktige. Frågan gick till återremiss efter en helt jämn omröstning vilket räckte med råge då endast en tredjedel av fullmäktiges röster krävs för en återremiss..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

L inte flata mot extremism

Replik till Nima Gholam Ali Pour (SD).
Föreningslivet är viktigt för Malmö. Det bidrar till en meningsfull och varierad fritid för många Malmöbor samt till utvecklingen av staden.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dyr spackelpump stals

YSTAD Tjuvar bröt upp ett lås på ett lager vid Tenngatan någon gång mellan onsdag och torsdag och stal en spackelpump till ett värde av 100 000 kronor. Polisen har varit på plats och säkrat vissa spår..

Skånskan - 15 minuter sedan

50-åring dömd för sexövergrepp på sjuåring

TRELLEBORG Styvdottern var sju år första gången mannen förgrep sig på henne.
Nu döms han för sexövergreppen mot den i dag 18-åriga flickan som han även ska betala 80 000 kronor i skadestånd till.De var i augusti förra året som den i dag 50-årige Trelleborgaren anhölls misstänkt för att under åren 2008 och 2009 ha förgripit sig på sin styvdotter i deras gemensamma bostad när hon var mellan sju och åtta år gammal.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kejsarens nya kläder framförs

SIMRISHAMN Ett stycke nakendräkt från Malmö statsteater. Ett gäng bibliotekarier med begränsad scenerfarenhet. En vaktmästare och en fritidspedagog.

Skånskan - 1 timme sedan

Malmö stadsbibliotek tar bort kontroversiell e-bok

Den kontroversiella boken som hävdar att autism går att bota med klordioxid finns att låna på ett flertal bibliotek runt om i landet. Men nu plockas den bort ur Malmö stadsbiblioteks e-bokskatalog. Det rapporterar SVT Kulturnyheterna.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist påkörd av lastbil

Malmö En trafikolycka inträffade vid middagstid på Elisedalsvägen.Polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen för närmare kontroll. Enligt inledande uppifter ska en cyklist ha blivit påkörd av en lastbil.

Skånskan - 1 timme sedan

Ny ägare till fastigheten på Nyponstigen 8 i Röstånga

Röstånga Svenska Röda Korsets Centralstyrelse, har tagit över fastigheten på Nyponstigen 8 i Röstånga från Paulina Thornberg. Tomten är 1 162 kvadratmeter stor. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i december 2018.

Skånskan - 1 timme sedan

Så ska nya spårvagnarna heta

Under fredagen offentliggjorde Skånetrafiken namnen på Lunds sju nya spårvagnar.De sju spårvagnarna i Lund får namnen Sfinxen, Lindeman, Blåtand, Brandklipparen, Inferno, Saxo Grammaticus och Åsa-Hanna. Namnen presenterades på fredagen av Skånetrafiken, Lunds kommun och Johan Wester, talesperson för den jury som valt bland 500 namn förslag..

Skånskan - 2 timmar sedan

Dödssiffran efter cyklonens framfart ökar kraftigt

Afrika I sydöstra Afrika fortsätter det svåra räddningsarbetet efter helgens kraftiga cyklon.
Hundratusentals människor är i akut behov av hjälp i Zimbabwe, Malawi och Mocambique.Enligt vittne ska det vara så många som 300 till 400 människokroppar som har spolats upp vid en motorväg som leder ut från staden Beira i Moçambique, skriver CNN.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fackförbund reagerar på IS-förbudet

STAFFANSTORP Staffanstorp sätter socialsekreterarna i en rävsax.
Det menar Akademikerförbundet SSR som nu har begärt en förhandling om hur socialsekreterarna ska kunna bedöma vem som har ett samröre med IS.– Våra medlemmar uttrycker en oro över Staffanstorps beslut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.