Sydöstran > Nyheter

Monday, 25 March, 14:43

Liknande nyheter

Taggar: Efter oroligheternanu , startas, resursskola
Skånskan - 04 jan 19 kl. 15:00

Nu utreds att åter starta resursskola

ystad Ystads kommun utreder möjligheten att starta en resursskola i kommunen igen.
– Vi har fått okej att utreda frågan och är nu i stort sett klara med den i januari, säger Christer Olofsson, kultur- och utbildningschef.Han berättar att förvaltningen tittar på vilka elever är placerade på resurskolor utanför kommunen och utreder hur kommunen kan göra det bättre i eget regi.

BT - 23 sep 11 kl. 08:11

Elev flyttades till resursskola - mot sin vilja

15-åringen hade äntligen hittat en skola som han trivdes i. Men han tvingades bort från den av kommunen. Nu kräver Skolinspektionen svar från Tranemo kommun.

Norrtelje Tidning - 28 feb 15 kl. 10:02

Resursskola i Häverö blir kvar

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Olle Jansson (S), har stoppat ett ärende om att fasa ut Häverö resursskola..

DalaDemokraten - 04 maj 16 kl. 17:54

Föreläggande med vite på 500 000 kronor för brister vid Backafors resursskola i Falun

Skolinspektionen anser att Backafors resursskola har stora brister i arbetet med att ge särskilt stöd till elever som behöver hjälp för att klara skolarbetet. Skolinspektionen ser allvarligt på situationen och kräver att Attendo AB omedelbart rättar till bristerna..

YA - 02 okt 17 kl. 00:00

Resursskola planeras …i kommunal regi

Nästa höst kan Sjöbo kommun få en egen resursskola, där elever som behöver en särskilt lugn miljö kan studera under hela grundskolan..

BT - 13 nov 17 kl. 05:00

LBPO vill satsa på resursskola

Landsbygdspartiet (LBPO) vill framhäva satsningar på skolan i sin budget. Bland annat vill partiet inrätta en resursskola..

YLE - 22 mar 18 kl. 05:20

Jakobstad planerar resursskola för elever som inte kan gå i vanlig skola

Skolelever som har svårt att anpassa sig till en vanlig klass. Elever som skippar skolan eller annars behöver bryta negativa beteenden. De kan nu få en särskild resursskola i Jakobstad..

YA - 22 dec 18 kl. 14:04

Ystad gör nytt försök med resursskola: ”Bra att samla elever med behov av stöd”

För fem år sedan lade Ystads kommun ner sin resursskola efter kritik från Skolinspektionen. Nu gör kommunen ett nytt försök med en särskild skolenhet för elever med behov av extra stöd och hjälp..

Sydöstran - 18 mar 19 kl. 06:03

Politiker ger klartecken till resursskola

En stor majoritet i utbildningsnämnden väntas ge klartecken till förslaget om att inrätta en resursskola för stökiga elever. Det står klart efter Sydöstrans rundringning till några av ledamöterna. .

Sydöstran - 19 mar 19 kl. 06:00

Lärarfack: ”Välkomnar resurser men pläderar inte för resursskola”

– Skolan i Ronneby har enorma utmaningar. Politikerna måste lära sig vad det kostar att ha en bra skola för alla. Det säger Sonja Stranne, ordförande i Lärarförbundet i Ronneby, efter förslaget att inrätta en särskild resursskola för stökiga elever..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Karlshamn: Simhallens avgifter höjs

Väggabadets inträdesavgifter höjs för första gången på åtta år..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Feds regionchef utesluter inte höjd ränta

Stark ekonomisk tillväxt och positiva utsikter talar för att USA:s riksbank (Fed) faktiskt genomför en räntehöjning i år och ännu en under 2020. Det meddelade Patrick Harker, chef för ett av riksbankens tolv regionala kontor under måndagen.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tiden börjar rinna ut för Liberalerna

Liberalerna börjar få ont om tid för att få fram en EU-valsedel. Tiden för när Valmyndigheten garanterar distribution av valsedlar passerades den 15 mars. Någon färdig valsedel för tryck och distribution finns fortfarande inte från Liberalerna.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Festivaler samarbetar mot övergrepp

Storsjöyran, Way out West, Brännbollsyran, Lollapalooza och Eksjö Stadsfest - de festivalerna ska alla medverka i Dare to care, en satsning mot sexuella övergrepp. Projektet drivs av Svensk Live i samarbete med RFSU och med finansiering av Svenska Postkodstiftelsen.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fyra till sjukhus efter trafikolycka

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 25 utanför Växjö. Enligt Region Kronoberg har tre av dem, vara ett barn i 4-årsåldern, allvarliga skador. En man i 70-årsåldern har livshotande skador, rapporterar lokala medier.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Följ HIF Karlskronas kvalkamp här

HIF Karlskrona är tre segrar i från att säkra en plats i handbollsligan nästa säsong. Börjar de redan i kväll borta mot IF Hallby? Följ den spännande kvalmatchen tillsammans med oss.

Sydöstran - 1 timme sedan

Lil Waynes sångtexter till salu

Den amerikanske rapparen Lil Waynes anteckningsbok från 1999 är till salu. Priset för boken uppges vara 250 000 dollar, rapporterar TMZ. I boken finns anteckningar med texter från låtar som "We on fire" och "I feel", som den då 17-årige amerikanska rapparen skrev under sin tid i rappgruppen Hot Boys.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.