YLE > Finland

Thursday, 21 March, 06:38

YLE - 15 mar 19 kl. 16:35

Inte alla riksdagsledamöter från Vasa valkrets röstade för jouren – "Frågan om jouren kan påverka väljare"Centerns riksdagsledamöter från Vasa valkrets röstade mot en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. Professor emeritus Göran Djupsund tror det beror på var i Österbotten väljaren bor hur hen påverkas av agerandet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Göran Djupsund, Österbotten

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte alla riksdagsledamöterfrån , Vasa, valkrets, röstadeför , jouren, Frågan om jouren kan påverka väljare
YLE - 15 dec 17 kl. 13:30

Jämn alkoholomröstning bland riksdagsledamöterna från Vasa valkrets

Riksdagens omröstning om den nya alkohollagen var jämn också bland ledamöterna från Vasa valkrets. Av SFP:s ledamöter röstade Anna-Maja Henriksson och Mats Nylund emot en höjd alkoholhalt i detaljhandeln medan Joakim Strand röstade för en höjning..

YLE - 20 jul 12 kl. 11:55

Österbottniska riksdagsledamöter röstade för krisstöd

Samtliga riksdagsledamöter från Vasa valdistrikt röstade för stödpaketet till Spanien. Av de sjutton riksdagsledamöterna från Vasa valdistrikt var endast centerns Tuomo Puumala frånvarande under fredag förmiddag då beslutet om krisstödet togs. Riksdagsledamöterna Mats Nylund, sfp, och Peter Östman, kd, tror att det blir fler stödpaket inom euroområdet i framtiden.

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 15:22

FLASH: Arton riksdagsledamöter gick mot partilinjen - röstade på Björn Söder som talman

I den dolda omröstningen om andre vice talman fick Björn Söder (SD) 80 röster. Sverigedemokraterna har bara 62 mandat i riksdagen. Det betyder att arton riksdagsledamöter gick emot sin partilinje och röstade på Söder.

VBL - 20 jul 12 kl. 14:51

Så här röstade Österbotten

Av de invalda i Vasa valkrets röstade riksdagsledamöter för stödpaketet och sex emot det. En ledamot var inte närvarande vid röstningen..

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 19:46

Påtryckningar och instängd på departement – så röstade även de mest tveksamma ja till FRA-lagen

2008 röstade riksdagen igenom FRA-lagen. En lag regeringen föreslog som skulle ge Försvarets radioanstalt ökade befogenheter att övervaka det vi vanliga människor gör, som att läsa mail och bevaka telefonsamtal. För de mer liberala riksdagsledamöterna i riksdagen ledde det här till en del samvetsproblem.

YLE - 13 dec 16 kl. 11:07

Omfattande jour i Vasa röstades ned av riksdagen - SFP vill ha författningsdomstol

Regeringspartiernas riksdagsledamöter röstade i kväll ned den svenska riksdagsgruppens förslag om omfattande jour på Vasa centralsjukhus. Rösterna föll 85-63. Frågan ska ännu behandlas.

YLE - 15 dec 17 kl. 16:09

Mycket jämn omröstning om procentgränserna - så här röstade riksdagen

Det blev ett extremt jämnt resultat då riksdagen röstade om att tillåta försäljning av starkare alkoholdrycker i detaljhandeln. 98 riksdagsledamöter röstade för en höjning, och 94 ledamöter mot. Sju ledamöter var frånvarande vid omröstningen..

Länstidningen i Jämtland - 18 maj 18 kl. 10:56

Så röstade länets riksdagsledmöter om förbudet mot uranbrytning

Den 16 maj röstade riksdagen om ett förbud mot uranbrytning. Jämtlands läns fyra riksdagsledamöter var på plats under röstningen. Tre röstade ja och en nej..

YLE - 17 maj 17 kl. 13:11

Sannfinländarnas polisledamöter röstade mot förvaltarregistret

Åtminstone tre sannfinländska riksdagsledamöter röstade mot förslaget till förvaltarregister. Rösterna föll 94 - 62 i riksdagen. Ledamöterna Veera Ruoho och Tom Packalén avbröt utrikesutskottets Stockholmsresa och kom till riksdagen för att rösta emot förvaltarregistret.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 1 timme sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 1 timme sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 1 timme sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 10 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 11 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

YLE - 12 timmar sedan

Saga och William var Svenskfinlands populäraste förnamn 2018 - Finns ditt namn med på listan?

Befolkningsregistercentralen har gått ut med listan över de populäraste namnen 2018..

YLE - 13 timmar sedan

Takstolar har gått av - Ekenässkolas gymnastiksal ur bruk åtminstone till hösten

Det kommer att dröja till hösten eller längre innan gymnastiksalen i Seminarieskolan i Ekenäs kan tas i bruk igen. Två takstolar hade gått av. Det var därför taket bågnade..

YLE - 13 timmar sedan

Berguvsparet trivs i sitt bo på taket - Första kända fallet av en cityuv som häckar i Esbo

Ett berguvspar har börjat häcka på taket av en kontorsbyggnad i Esbo centrum. Honan ruvar äggen i boet, medan hanen håller vakt över gårdsområdet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.