DN > Inrikes

Thursday, 21 March, 09:25

DN - 15 mar 19 kl. 16:31

Stockholms skolungdomar slöt upp för klimatetMikaela, Nina, Hanna och Mia från Nacka var några av de tusentals skolungdomar som klimatstrejkade på fredagen. Med sig till Mynttorget hade de hemmagjorda plakat där det bland annat stod ”Vi vill också ha en framtid” med stora bokstäver. – Klimatet kommer att drabba oss, säger Mikaela Uppman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Mia, Nacka, Mynttorget, Vi, Mikaela Uppman

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, skolungdomar, slötupp för , klimatet
DN - 13 feb 19 kl. 11:51

Franska och brittiska elever i skolstrejk för klimatet

PARIS. Skolungdomar i Frankrike och Storbritannien ansluter sig nu till den globala skolstrejk för klimatet som svenska Greta Thunberg tagit initiativ till. På fredag väntas elever i minst 40 brittiska städer gå ut i strejk, samtidigt som franska elever  bland annat kräver ett plastförbud och totalstopp för inrikesflyg.

BT - 12 jul 14 kl. 12:51

Res kollektivt för klimatet

Alla partier pratar om hur viktig klimatfrågan är, men det räcker inte med snack – vi behöver gå från ord till handling om vi ska möta klimathotet. Sverige lägger idag alldeles för lite resurser på kollektivtrafik och tåg. Vänsterpartiet har i sin vårbudget gjort de största satsningarna på tågtrafikutbyggnad och järnvägsunderhåll av alla partier.

Expressen - 04 dec 17 kl. 18:23

Stockholmarnas flygvanor är värre för klimatet än biltrafiken i Stockholm

Stockholmarnas flygresor påverkar klimatet mer än all biltrafik inom kommunen, enligt en ny rapport från Stockholms stad.– Vi tycker inte att man ska sluta flyga, utan man kanske ska fundera på hur man reser, säger projektledaren Charlotta Porsö vid miljöförvaltningen till Sveriges radio..

Expressen - 12 feb 19 kl. 16:44

Så kan du påverka klimatet – genom valen i matbutiken

Det är bra för klimatet att äta närproducerad mat – men många väljer importerad.– Matbutikerna kan hjälpa konsumenterna, säger Henrik Lagerlund, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet..

DN - 24 mar 18 kl. 13:16

Stockholms slott och Kreml släcker under Earth hour

Stockholms slott, Eiffeltornet och Akropolis är några kända byggnader som släcker ljuset mellan 20.30 och 21.30 på lördagskvällen.

Affärsvärlden - 17 mar 17 kl. 09:15

Stockholms snabbväxande JM-utmanare

Via riskvilja och vidöppna finansieringskranar har flera av grundarna till börsens nya bostadsprojektörer blivit miljardärer. Men klimatet kan snabbt bli mer prövande..

SVT - 09 dec 18 kl. 18:24

Agendas studiogäster om klimatet 9 december

Steven Chu, Nobelpristagare 1997 och energiminister i USA 2009-2013 och Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet medverkar i Agenda 9 december..

Sydsvenskan - 03 mar 19 kl. 11:40

Merkel stöttar ungas klimatprotester

Tysklands förbundskansler Angela Merkel stöttar skolungdomar som likt svenska Greta Thunberg skolstrejkar för klimatet, men manar samtidigt till tålamod. – Jag välkomnar att unga människor, skolungdomar, demonstrerar och kräver att vi måste göra något s.

BT - 03 mar 19 kl. 11:40

Merkel stöttar ungas klimatprotester

Tysklands förbundskansler Angela Merkel stöttar skolungdomar som likt svenska Greta Thunberg skolstrejkar för klimatet, men manar samtidigt till tålamod. - Jag välkomnar att unga människor, skolungdomar, demonstrerar och kräver att vi måste göra något snabbt åt klimatförändringarna.(TT).

Barometern - 03 mar 19 kl. 11:40

Merkel stöttar ungas klimatprotester

Tysklands förbundskansler Angela Merkel stöttar skolungdomar som likt svenska Greta Thunberg skolstrejkar för klimatet, men manar samtidigt till tålamod. - Jag välkomnar att unga människor, skolungdomar, demonstrerar och kräver att vi måste göra något snabbt åt klimatförändringarna.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Rapport: Skadliga PFAS-ämnen kan kosta samhället miljarder

Så kallade PFAS-ämnen, som finns i allt från smink till skidvalla, är både miljö- och hälsoskadliga och kan bli kvar i naturen i hundratals år. Samhällskostnaderna för att hantera växande nivåer av ämnena kan bli enorma, visar en ny nordisk rapport..

DN - 10 timmar sedan

Nya segrar för lag Hasselborg på VM

Premiärförlusten mot Kina verkar bara ha varit ett tidigt fartgupp. Sedan dess har lag Anna Hasselborg varit omutligt i curling-VM. Under onsdagen kom två nya segrar..

DN - 11 timmar sedan

Satsade på Boeing 737 Max – nu är Norwegian extra pressat

Norwegians strategi var glasklar: Med det nya bränslesnåla Boeing 737 Max, som hade utökad räckvidd och fler platser, kunde bolaget flyga mellan Europa och USA till extra låga priser. Nu står planen på marken och företagets aktie faller brant..

DN - 15 timmar sedan

Sverige tar över klubban i FN:s atomenergiorgan

Sverige tar över ordförandeklubban i FN:s atomenergiorgan IAEA..

DN - 15 timmar sedan

Branschen larmar om kunskapsbrister efter bussexplosionen

Redan dagen efter olyckan i Klaratunneln där en SL-buss exploderade efterfrågade flera experter strängare regelverk för biogasfordon. Nu larmar fler delar av branschen om kunskapsluckor och risker för bland annat blåljuspersonal. – Det saknas kunskap i hela EU om riskerna med de här fordonen, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening.

DN - 18 timmar sedan

Höstens börsras snart återhämtat – nära ny rekordnivå

Stockholmsbörsen rusar mot en rekordvår och snart är höstens fall historia. Sedan årsskiftet har det ledande indexet OMXSPI stigit med nära 15 procent.  – Det är ett bra års avkastning på bara ett par månader, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DN - 21 timmar sedan

Lagrådet säger nej till förbud mot att gå med i terrororganisationer

Regeringen får ett nej från Lagrådet för sitt förslag om att göra det straffbart att gå med i terrororganisationer. Lagrådet anser att detta går emot föreningsfriheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.