Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 March, 02:08

Skånskan - 15 mar 19 kl. 16:21

Gerhard Nordström dödn Konstnären Gerhard Nordström har avlidit, 93 år gammal. Han skildrade både det behagliga och det obehagliga – inte sällan i samma målning.
H
Gerhard Nordström var verksam in i det sista. På senare år arbetade han hemma i sin lägenhet vid Stortorget i Ystad, när åldern inte längre tillät honom att nyttja den större ateljé han tidigare haft på annat håll i stan.
Speciellt känd blev Gerhard Nordström för ”Sommaren 1970”, en svit målningar där han lät nordiska idyller störas av lemlästade kroppar och andra krigets uttryck.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Nordström, Konstnären Gerhard Nordström, HGerhard Nordström, Stortorget, Ystad, Gerhard Nordström, Sommaren, Song My, Pompeji, Stockholm, Skåne, Malmö, Lund, Gessie, Sjörup, Tage Hansson, Skånska Målarskolan, Konstakademien, Staffan Nihlén, Konstskolan Forum, Vietnam, Ystads, Ernst-Hugo Järegård, Skånes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gerhard, Nordströmdöd
Trelleborgs Allehanda - 28 apr 16 kl. 03:00

Axel Ebbes konsthall: Staffan Nihlén & Gerhard Nordström

För konstskribenten Isac Nordgren är Gerhard Nordström en av våra allra bästa målare. Därför är det synd att så få verk av honom visas på Axel Ebbe-hallen, när veteranerna Nordström och skulptören Staffan Nihlén möts..

Kristianstadsbladet - 14 sep 15 kl. 12:00

Galleri Blå: Gerhard Nordström

Fast att han är en av svensk konsts verkliga veteraner är det som om han såg motiven för första gången. Gerhard Nordströms nya målningar, just nu på Galleri Blå i Gärsnäs, imponerar på konstskribenten Carolina Söderholm..

YA - 15 dec 17 kl. 00:01

Utställning med Gerhard Nordström

Gerhard Nordström ställer ut på Galleri Estetica i Malmö..

YA - 27 mar 18 kl. 00:10

Gerhard Nordström ställer ut i påsk

Gerhard Nordström, 92, målar vidare. Under Konstrundan visar han en svit nya målningar i ett tillfälligt galleri utanför Ingelstorp..

SR - 14 mar 19 kl. 13:33

Konstnären Gerhard Nordström död

Konstnären Gerhard Nordström är död, rapporterar Ystad Allehanda. Han blev 93 år..

DN - 14 mar 19 kl. 13:36

Konstnären Gerhard Nordström död

Konstnären Gerhard Nordström är död, rapporterar Ystad Allehanda. Han blev 93 år..

YA - 25 nov 15 kl. 03:00

Nordström möter Nordström

Konst kan man komma över på många vis. Nyligen gjorde jag mitt livs första konstaffär på nätet och blev lycklig ägare till ett ungdomsverk av Gerhard Nordström..

Kristianstadsbladet - 25 nov 15 kl. 03:00

Nordström möter Nordström

Konst kan man komma över på många vis. Nyligen gjorde jag mitt livs första konstaffär på nätet och blev lycklig ägare till ett ungdomsverk av Gerhard Nordström..

Sydsvenskan - 07 mar 14 kl. 05:30

Gerhard Nordströms raseri inspirerar

Magten og æren – volden, pengene. Kunsthal Charlottenborg, Köpenhamn. T o m 30/3..

Skånskan - 12 mar 14 kl. 14:00

Gerhard Nordström skänker flera verk


Museet tacksam mottagare av gåvan, som visas nu..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Goda tider för EU-de­batt

Sön­dag 26:e maj kommer röst­be­rät­ti­gade i Sverige att kun­na välja 21 in­di­vider som ska fö­re­träda dem i Brys­sel. Trots att flera par­tier näs­tan har av­slu­tat pro­cessen med att vaska fram lämp­liga kan­di­dater till sina val­lis­tor märks knappast EU-val­rö­rel­sen på ga­tor och torg runt om i Sverige. In­ner­li­gen gläder jag mig till att den­na val­rö­rel­se ska ta fart på rik­tigt.

Skånskan - 1 timme sedan

Rap­porten bara bör­jan för Swedbank

På fre­dagen of­fent­lig­gjordes en ”sta­tus­rap­port” från kon­sult­by­rån FRA om miss­tänkta penningtvättaffärer i Swed­banks bal­tiska dot­ter­bo­lag. En­ligt det som blev of­fent­ligt (slut­satserna men inte hela rap­porten) fram­går att Swedbank av­slu­tat hund­ra­tals kon­ton som ut­länds­ka kunder haft och att tu­sen­tals miss­tänkta trans­ak­ti­oner rap­por­terats till be­rörda myn­dig­heter. Med detta vill bank­led­ningen hävda att banken följt de lagar och regler som finns för att för­söka av­slöja och för­hindra pen­ning­tvätt.

Skånskan - 1 timme sedan

Be­prö­vad fa­vo­rit ska för­söka förnya Mil­jö­par­ti­et

Som väntat fö­re­slår Mil­jö­par­ti­ets val­be­red­ning att Per Bo­lund ska ef­ter­träda Gustav Fridolin som man­ligt språk­rör. Isa­bel­la Lövin fö­re­slås få fort­sätta.
Det för­vånar inte.

Skånskan - 5 timmar sedan

H65 besegrade U19-landslaget

HANDBOLL H65-damerna värmde upp inför kommande SM-slutspel med att besegra U19-landslaget med hela 38-22 i en träningsmatch på fredagen.H65 matchade utan sina landslagsaktuella spelare Sofia Hvenfelt, Emma Lindqvist och Mikaela Mässing, men hade inga problem som helst ändå.
– Det var väl inte lagprestationen som var det viktigaste utan att att vi fick med oss lite positiva upplevelser och bra individuella insatser efter förlusten mot Skuru resonerade H65 Höörs tränare Ola Månsson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Frias från misshandel med revolver

KÄVLINGE Två unga Kävlingebor frias från straff för att ha misshandlat en kamrat med en revolver i en bil i mars 2018.Lunds tingsrätt menar att det inte är bevisat att det var de två åtalade som var ute efter kamraten och inte tvärtom, och det är inte heller klarlagt vem som pistolen tillhörde.
I samband med bråket blev också både kamraten och en av de misstänkta, en 24-åring, skottskadade.

Skånskan - 7 timmar sedan

Thomas Öberg fick inviga hållbar utställning

Malmö Bob Hund-sångaren Thomas Öberg lockade mängder av fans till invigningen av Nimby, en utställning på Form Design Centrum. Faktum är att Bob Hund redan praktiserat konceptet delningsekonomi.Kön var lång när Form Design Centrum öppnade dörrarna till sin nya utställning Nimby.

Skånskan - 7 timmar sedan

Pojke försvunnen från skola

Kiresberg Vid 13-tiden på fredagen försvann en pojke från sin skola i Kirseberg – flera polispatruller ute och letar.Enligt polisen är den försvunna pojken cirka 145 centimeter lång och ska vid försvinnandet haft på sig en svart Nike hoodie med vita ränder längs med armarna, mörkblå Adidasbyxor och svarta gympaskor med vit sula. Eventuellt ska pojken även bära på en väska av märket Adidas.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Karups sommarby, Blentarp

Blentarp Michael och Marianne Bjerke, 54 och 52 år, från Hammarö, har köpt huset på Mulevägen 17 i Karups sommarby, Blentarp av säljaren Kjell Nilssons dödsbo. Köpesumman blev 850 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019. Byggår för huset är 1975 och boarean är 52 kvadratmeter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Orkla frias från diskriminering

Eslöv Orkla frias från anklagelser om att ha diskriminerat en jobbsökande på en arbetsmarknadsmässa i Eslöv i höstas.Personen anmälde företaget till Diskrimineringsombudsdmannen (DO) och berättade i Skånskan att han blivit illa bemött när han bad Orklars representant – en rekryterare som företaget anlitat – att tala svenska långsammare.
Han hävdade att rekryteraren sagt att företaget inte hade någon nytta av någon som pratar svenska långsamt, och sedan rivit sönder hans ansökan och slängt den på golvet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Pappa skar sönder barnens nalle

Malmö En 46-årig Malmöbo döms till fängelse för att ha slagit, hotat och kränkt sin fru.På julafton förra året slog han henne flera gånger i ansiktet. 46-åringen hotade också frun och deras gemensamma barn genom att ta fram en kniv och skära sönder en nalle.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.