SR > Kultur

Wednesday, 20 March, 20:14

Liknande nyheter

Taggar: Konstkännaren, Okwui, Enwezordöd
Nya Wermlands Tidningen - 26 sep 13 kl. 19:13

Konstkännaren skriver bok om sitt Arvika

Han närmar sig de åttio, Per Inge Fridlund, en av Rackstadmuseets skapare. Och han verkar räkna med att ?om något år eller så?

Nyan - 07 feb 14 kl. 16:23

Ingen har nappat på Mosers Måland

Intresse finns och flera förslag om placeringen. Men inga investerare som är redo att satsa ett miljonbelopp.
Det är läget för anläggningen Måland som konstkännaren Claes Moser vill skapa kring sin samling J.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 02:47

Träskulptur kan vara Donatelloverk

En cirka 75 centimeter hög träskulptur som tros vara gjord av renässansmästaren Donatello, kommer för första gången att ställas ut för allmän beskådan, skriver New York Times.Statyn köptes för några år sedan av konstkännaren Andrew Butterfield, som gjort sig ett namn efter att ha upptäckt flera verk av kända renässans- och barockkonstnärer.Det rör sig om en så kallad Putto, en knubbig naken barnfigur, stående på tå.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 15 kl. 02:48

Träskulptur kan vara Donatelloverk

En cirka 75 centimeter hög träskulptur som tros vara gjord av renässansmästaren Donatello, kommer för första gången att ställas ut för allmän beskådan, skriver New York Times. Statyn köptes för några år sedan av konstkännaren Andrew Butterfield, som gjort sig ett namn efter att ha upptäckt flera verk av kända renässans- och barockkonstnärer. Det rör […].

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 02:47

Träskulptur kan vara Donatelloverk

En cirka 75 centimeter hög träskulptur som tros vara gjord av renässansmästaren Donatello, kommer för första gången att ställas ut för allmän beskådan, skriver New York Times.Statyn köptes för några år sedan av konstkännaren Andrew Butterfield, som gjort sig ett namn efter att ha upptäckt flera verk av kända renässans- och barockkonstnärer.Det rör sig om en så kallad Putto, en knubbig naken barnfigur, stående på tå.

Skånskan - 29 jan 16 kl. 17:33

Nya visuella objekt för Malmökonstnär

MALMÖ Att arbeta med rummet och skapa konstverk som är i en dialog med det rumsliga kännetecknar Malmökonstnären Eric Lennarth.
Nu ställer han ut nya objekt med hjälp av sina gamla verk.När han nu ställer ut på Malmö konstmuseum visar han upp verk från sitt tidiga konstnärskap på 1950- och 1960-talet men också nya verk som skapas med hjälp av tidigare objekt i andra utställningar.

Nyan - 03 feb 16 kl. 11:35

Eko lånas ut till Sven-Harrys

Den kända tavlan Eko av Ellen Thesleff, som vanligen ingår i konstsamlingen på Andersudde, blir huvudnumret på en utställning på Sven-Harrys i Stockholm.

Tavlan är värd lika mycket som tre hus – 900 000 euro.
Tavlan Eko utgör motivet på affisch och inbjudningskort till vernissagen.

Nyan - 07 mar 17 kl. 18:35

Är det här åländska sjöbodar?

Är det faktiskt åländska sjöbodar på tavlan?
Det undrar Matts Hinder, som äger tavlan med motivet ”Björsby, Åland”, av svenske konstnären Karl Dahlqvist (1899-1971).

– Tavlan är förmodligen målad då konstnären Dahlqvist vistades på Åland, åtminstone år 1937.

Nyan - 20 apr 18 kl. 17:00

Önningebymuseet fick tavla av Moser

Konstkännaren och Antikrundan-experten Claes Moser donerar ytterligare en tavla till Önningebymuseet. – Det är fråga om en oljemålning av Anna Wengberg som kom med i Önningebykolonin 1888. Motivet är en interiör med en sittande kvinna.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Brittiskt museum avstår donation från Sackler-familjen

The National Portrait Gallery i London tar inte emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Det efter kritik mot familjen, vars företag står bakom det beroendeframkallande läkemedlet OxyContin..

SR - 4 timmar sedan

Kulturjournalister skriver under upprop mot SVT:s personalpolitik

Ett 40-tal medarbetare på SVT:s kulturredaktion publicerar idag ett öppet upprop i tidningen Expressen där de kräver att SVT förändrar sin personalpolitik..

SR - 5 timmar sedan

Alice Zeniter blottar ett oläkt sår i Frankrikes och Algeriets gemensamma historia

RECENSION. Tystnaden och skammen kantar delar av historien om Algeriets frihetskrig. Författaren Alice Zeniter skriver sig fram en del som varit undanskymd.

SR - 5 timmar sedan

Ta-Nehisi Coates blir bara bättre

RECENSION. Den prisade författare Ta-Nehisi Coates nya bok, "Vi hade makten i åtta år", består av nio artiklar, skrivna kring Obamas tid i Vita huset. Anna Tullberg har läst..

SR - 5 timmar sedan

Yttrandefrihetens gränser i Sri Lanka

En ny terrorlagstiftning i Sri Lanka kommer att påverka yttrandefriheten negativt, menar landets journalistförbund..

SR - 9 timmar sedan

Kulturskolemiljoner återinförs

De 100 miljoner kronor som Kulturskolan blev av med i år, i och med den moderata och kristdemokratiska statsbudgeten för 2019, kommer att återinföras..

SR - 9 timmar sedan

Litteraturen är hjärngympa för bokcirkeln på Öland

Möt "Sopp och bok" som är en av fyra bokcirklar som ska utse vinnaren av Romanpriset 2019..

SR - 9 timmar sedan

Disneys köp av Fox nu officiellt

Disneys köp av medieföretaget 21st Century Fox har gått igenom..

SR - 10 timmar sedan

Trollflöjten blir spel

Mozarts opera ”Trollflöjten” blir ett spel som släpps i april till dator och mobil av det brittiska spelföretaget Opus..

SR - 12 timmar sedan

Magritte - en ovanligt vaken surrealist

Den belgiske surrealisten René Magrittes konst drar stora skaror till Helsingfors nya konstmuseum Amos Rex, inrymt i och under en gammal biograf..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.