NT > Nyheter

Saturday, 23 March, 13:31

Liknande nyheter

Taggar: Mycket mera, geisti andra , kommuner
Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:e ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:s ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Sydsvenskan - 13 okt 15 kl. 04:00

Små kommuner borde integreras i större

Höllviken, Kämpinge, Skanör och Falsterbo har under många decennier varit en tillflyktsort för många sommargäster för rekreation och bad. Dessa orter ingår nu i Vellinge kommun.I de här orterna har det under de senaste årtiondena skett en explosionsartad utveckling till ett ökat året runt-boende och den idylliska atmosfären har näst intill försvunnit.

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

YLE - 27 dec 13 kl. 05:14

Esbo förlorar invånare till andra kommuner

Esbo står som förlorare när det gäller inflyttning över kommungränserna, medan trenden är motsatt i Helsingfors. I Helsingfors beräknas det att år 2013 var det 3 800 fler som flyttade in till Helsingfors än flyttade ut. Medan Esbo förlorar 100 invånare till andra kommuner i Finland.

YLE - 13 feb 13 kl. 11:02

Kommunerna tar allt mera lån

Kommunerna tar allt mer lån, enligt preliminära uppgifter från Kommunförbundet och Statistikcentralen. Under 2012 ökade låntagningen med 12,5 procent, vilket innebär att lånestocken i genomsnitt nu är 2 282 euro per kommuninvånare. Totalt handlar det om 1,4 miljarder euro mera lån som kommunerna har tagit ut under fjolåret.

YLE - 22 mar 17 kl. 09:51

Förbundspennan: Kommunerna kan få invånarna att motionera mera

Idrott och motion har en central roll i kommunernas framgång. Kommuner som satsar på sina invånare, speciellt på barn och unga, agerar långsiktigt och klokt. När den stora social- och hälsovårdsreformen träder i kraft kommer kommunernas förebyggande arbete att spela en allt viktigare roll.

YLE - 10 nov 14 kl. 17:35

Kommuner delas om Fennovoima

Bygget av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki kan stjälpas både i riksdagen och av ett otillräckligt inhemskt ägande. Trots det vidhåller de kommunala energibolagen att projektet är motiverat och säkert. I flera kommuner kräver ändå förtroendevalda att ägarskapet upphör.

YLE - 21 okt 16 kl. 10:39

Slimmade kommuner lockar nya politiker

Vårens kommunalval kan locka nya politiker som är mera intresserade av lokala frågor. Den bedömningen gör företrädare för de fyra största partierna i Vasa valkrets. De regionala frågorna överförs ju till landskapen efter halva valperioden.

YLE - 06 mar 17 kl. 15:42

Kommuner satsar på språkundervisningen

Utbildningsstyrelsen delar ut över fyra miljoner för att stöda en tidigarelagd språkundervisning i kommunerna. Bland de som satsar på språk finns Vörå, Nykarleby, Vasa och Karleby. På lång sikt är målet att alla barn i Finland ska börja studera sitt första främmande språk redan på ettan i grundskolan.

Fler nyheter från NT

NT - 2 timmar sedan

Gräsbrand efter grillning

En gräsbrand uppstod vid Ågelsjön, efter att några grillat och inte släckt efter sig..

NT - 1 timme sedan

Stor risk för gräsbränder i länet

Under lördagen råder det stor risk för gräsbrand i länet..

NT - 45 minuter sedan

IFK-duon spelar med Sylvia idag

Pontus Almqvist och Manasse Kusu spelar med Sylvia idag..

NT - 1 timme sedan

Rauge överraskade fansen – med brandtal

Här överraskas Vita Hästens fans innan avresan till Kristianstad..

NT - 1 timme sedan

Larm om fyrhjuling i dike

En fyrhjuling har kört i diket, söder om Valdemarsvik..

NT - 1 timme sedan

Stal för en hundring — får betala 2 300

Den 38-åriga mannen ertappades med att stjäla sprit från Systembolaget i centrum..

NT - 2 timmar sedan

Den evigt gröna eldsjälen

60 år får räcka..

NT - 2 timmar sedan

Larm om brand utomhus

Det rör sig om en markbrand, enligt de första uppgifterna till räddningstjänsten..

NT - 2 timmar sedan

Kväll med kvalitetsrock i Värmekyrkan

30-årsfirande med nytt albumsläpp och vårturné..

NT - 2 timmar sedan

Nu ska vinterns sand sopas upp

Nu börjar vårstädningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.