Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 22 March, 05:51

Trelleborgs Allehanda - 15 mar 19 kl. 16:08

Rattfylleri: Hade 1,51 promille – får fängelse



Mannen var på väg att besöka sin nyfödda son på sjukhuset, när han stoppades av polis. Det visade sig att han hade 1,51 promille i blodet. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RattfylleriHade , 1,51, promillefår , fängelse
Västerbottens Folkblad - 15 jun 15 kl. 14:13

Döms för grovt rattfylleri – ska betala skadestånd

Den 22-årige mannens onyktra bilfärd blev dyrbar – på flera sätt. Han döms nu till två månaders fängelse för grovt rattfylleri, 1,99 promille, och ringa narkotikabrott. Körningen skedde i september förra året.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:59

En månads fängelse för rattfylla

YSTAD En 28-årig man körde berusad på Dragongatan tills hans stoppades av en polispatrull. Den kunde konstatera att mannen alkoholkoncentration i blodet uppgick till 1,72 promille.
Det hände den 6 maj och nu har han fått sin dom för grovt rattfylleri: en månads fängelse.

Skånskan - 27 mar 17 kl. 13:07

Stenbeck dömd till fängelse för rattfylla

MALMÖ Den svensk-amerikanske miljardären Hugo Stenbeck, känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks, dömdes på måndagen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. ERWP.fif(0)Det var vid tvåtiden, natten till den 20 augusti 2014, som en polispatrull såg hur en vit Range Rover framfördes vingligt och i hög fart vid rondellen i Höllviken.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 15:59

Fängelse för berusad mc-färd


Med 2,77 promille alkohol i blodet tog mannen motorcykeln och körde iväg på riksväg 40 mot Ulricehamn. Nu döms 50-åringen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.Det var i höstas som förbipasserande larmade polisen sedan de sett hur mannen tappat mc:n vid en utfart i Borås.

BT - 29 jan 14 kl. 16:02

Fängelse för berusad mc-färd

Med 2,77 promille alkohol i blodet tog mannen motorcykeln och körde iväg på riksväg 40 mot Ulricehamn. Nu döms 50-åringen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Det var i höstas som förbipasserande larmade polisen sedan de sett hur mannen tappat mc:n vid en utfart i Borås.

Nyheter 24 - 14 aug 13 kl. 10:56

V-politiker åtalas för grovt rattfylleri: "Det var ren dumhet"Grovt rattfylleri

En vänsterpartistisk kommunfullmäktigeledamot, och ersättare i kommunstyrelsen i en stad i Västerbotten, stoppades polisen i mitten av juli när han kom körandes på en gata i stadens centrum. Det visade sig då att han hade hela 1,87 promille i blodet ? och mannen, som är i 50-årsåldern, åtalas nu för grovt rattfylleri.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 12:00

Sprit ger fängelse - knark böter

Foto: Annica Jönsson
Den som dricker en 37:a sprit eller ett par flaskor vin och sätter sig bakom ratten kan normalt räkna med fängelse. Men den som tar en spruta heroin och därefter sätter sig och kör får i princip aldrig mer än bötesstraff.
Orsaken: att brottet grovt drograttfylleri inte finns.

YLE - 30 mar 17 kl. 10:04

Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Nyan - 21 maj 14 kl. 18:05

Två dömda för grovt rattfylleri

En kvinna i 20-års åldern körde i vintras på en parkeringsplats i centrala Mariehamn med minst 1,36 promille alkohol i blodet. Hon döms till 20 dagars villkorligt fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning och till 20 dagsböter på sammanlagt 120 euro. Ett körförbud har utfärdats till november.

DalaDemokraten - 21 sep 15 kl. 14:44

Fängelse för grovt rattfylleri

65-åringen hade 1,57 promille i blodet när provet togs. Ändå nekade han till grovt rattfylleri och hävdade att han satt i sig två dricksglas starksprit innan polis knackade på efter körningen på kvällen den 23 mars. Uppfölöjnade prover visar att alkoholhalten i urinen var 2,41 två minuter senare men föll till 2,26 en timme senare.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 16:19

Fängelse för notorisk rattfyllerist

Kävlinge Sex gånger på mindre än ett år körde den 40-årige Landskronabon rattfull på olika platser i Skåne.
Vid två tillfällen stoppades han i Löddeköpinge. På julafton körde han bil med 1,38 promille alkohol i blodet.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Förslag förkastas – inga landsbygdsskolor läggs ner

Knappt har utredningarna om skolans framtid landat på politikernas bord förrän förslaget att lägga ner skolorna i Alstad och Klagstorp förkastas. En nedläggning saknar politiskt stöd. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

12-åringen hittad på 108:an

En kvinna som körde på 108:an under kvällen kände igen signalementet på den försvunna pojken. Han är nu på väg hem till sina föräldrar..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Hundra personer deltar just nu i en sökinsats

Runt hundra personer samlades under torsdagskvällen utanför McDonalds på Hedvägen för att delta i sökandet efter den försvunna 12-åringen. De letar i centrala Trelleborg under kvällen..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Carl-Johan Lerby: ”Gillar känslan av att slå från underläge”

I Skånederbyt mot Rögle tacklades Carl-Johan Lerby illa mot huvudet och har fått vila från matchspel sedan dess. När succébackens Malmö Redhawks går in i kvartsfinalen mot Frölunda finns trelleborgaren däremot åter på isen..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Trelleborgares bilkörning väcker förvåning

Biltrafiken och infrastrukturen kring den tar en anmärkningsvärd stor del av stadens mark i anspråk. Det menar landskapsarkitektstudenterna på SLU Alnarp som haft som uppgift att ta fram förslag för en hållbar utveckling i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Rattfylla: Lastbilsförare körde in i mur och bil

En lastbilsförare åtalas för att, med drygt två promille alkohol i kroppen, bland annat ha backat in i en stenmur. Nu åtalas 57-åringen för grovt rattfylleri. .

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Unga höll poesimaraton

Poesi på vikingars vis, poesi för en hållbar framtid och poesi på längden och tvären. På torsdagen hölls poesifestival på Trelleborgs bibliotek. .

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Uppmaning: "Omöjliggör att IS-terrorister återvänder”

Omöjliggör för IS-terrorister att återvända till Sverige. Det ville SD att Region Skåne skulle uppvakta regeringen om. Men fick nej med hänvisning till att det handlar om utrikespolitik..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Efter sommartorkan: Skåne kräver krisstöd för betor och potatis

När staten ger bönder krisstöd efter sommartorkan har de inte tagit med ersättning för potatis och sockerbetor. Nu uppvaktar regionen regeringen och ber om hjälp till dessa lantbrukare..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Unga Trelleborgsföretagare till Skånefinal

UF-företaget ReScrunchies UF har blivit nominerad till ”Årets UF-vara” i Skåne. Företaget gör ”scrunchies”, ett slags hårband av återvunnet material. På fredagen vankas regionfinal i Malmö..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.