YA > Nyheter

Monday, 25 March, 04:21

YA - 15 mar 19 kl. 15:56

Ja och nej till nya hus på landetJa i Lilla Rödde och nej i Vallarum. Det blev svaret när samhällsbyggnadsnämnden tog ställning till två planerade villabyggen på landet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Lilla Rödde, Vallarum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja och nejtill nya , hus, landet
Skånskan - 13 mar 16 kl. 07:00

Nej till fartygsförläggning

MALMÖ Företaget Accumulator Invest söker för Migrationsverkets räkning kajplats för en flytande flyktingförläggning och har vänt sig till bland annat Malmö.
Men både kommunen och hamnbolaget säger nej.Ett fartyg som ska fungera som ett transitboende för runt 1200 asylsökande barnfamiljer.

Barometern - 30 dec 13 kl. 17:26

Upptäckare i landet mellan dröm och verklighet

Barometern-Oskarshamnstidningens kulturpris Gyllene fjädern för 2013 tilldelas konstnären Markus Åkesson, som under året fortsatt att utveckla sitt måleri och visat upp det i Paris. Markus Åkesson är en "målande historieberättare med mycket frihet i penseln". Så skrev Barometern-OT:s konstskribent Gunilla Petri i sin recension av Markus Åkessons debututställning på Galleri Arch i Kalmar i mars 2004.

SmålandsPosten - 25 nov 13 kl. 06:06

Kronoberg bäst i landet på att bygga energisnålt

Kronoberg är bäst i landet på att bygga energisnålt.
Det visar en undersökning gjord av Energimyndigheten och Sveriges byggindustrier. Nästan var fjärde hus som byggdes i Kronoberg under 2009 – 2012 klassas som lågenergihus.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 12:49

Framgångssagan startade i Åhus 2006 - 2013 spelar succégänget i elitserien

Foto: Bosse Nilsson
2013 skakade Rimbo HK om Handbollssverige genom att för första gången någonsin ta sig upp i herrarnas elitserie. Succén målades upp som en modern Åshöjdensaga i alla stora medier. En saga som faktiskt började sju år tidigare på en provisorisk beachhandbollsplan vid Kantarellbadet.

YA - 14 jan 14 kl. 06:30

Priserna sänkta på många hus i sydost

Foto: Hanna F.Ellborg
Sänkta huspriser med uppemot 33 procent på vissa objekt. Så ser bostadsmarknaden ut i Ystads kommun.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 20:44

Engelska kattdjur visades upp i Åhus

Foto: Tommy Svensson
Ett ekipage på 130 jaguarer har intagit Åhus. Det är Svenska Jaguarklubben som håller sitt årliga sommarmöte. – Man bara går och njuter hela tiden, säger mötesgeneralen Mona Gehrman.

YLE - 10 sep 14 kl. 09:45

Unga vill bo på landet - vill du?

Ungdomar är intresserade av att bo på landsbygden. En ny undersökning som gjorts vid Åbo universitets enhet för framtidsforskning visar att tre fjärdedelar av ungdomarna föredrar landsbygden framom staden. De tillfrågade var speciellt intresserade av att bo på landet, men nära en stad - det här alternativet intresserade hela 55 procent av ungdomarna.

Skånskan - 07 dec 15 kl. 14:00

Hade hus att hyra ut – avböjde utan att titta

Stehag När flyktingtrycket var som störst och Eslöv sade sig dammsuga kommunen på lokaler att förvandla till tillfälliga boenden hade Dan Lundh ett hus till övers.
– Jag ringde och erbjöd kommunen att använda det – men de tackade nej utan att ens komma och titta. Sedan ser jag artikel på artikel om hur de fortsätter jaga boendemöjligheter, säger Dan Lundh.

YLE - 15 apr 15 kl. 11:00

Herrgård på landet kostar som etta i Helsingfors

Över en halv miljon får man betala för en av landets dyraste ettor som är till salu i Helsingfors just nu. Vi jämför vad man kan få för samma pris i övriga delar av landet. I Helsingin Arietta, som byggs strax intill järnvägen nära Tölöviken, Musikhuset och Centrumbiblioteket torde kvadratmeterpriset vara bland det högsta i landet.

SmålandsPosten - 12 okt 13 kl. 08:53

Stor prisökning på småhus i länet

Priserna på småhus ökade mest i Kronoberg mellan de två senaste kvartalen. Det handlar om en ökning på fyra procent. I Växjö ökade priserna med fem procent.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Flera skadade i militärövning

Fyra personer har under natten skadats i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn, uppger NSD. Polisen bekräftar uppgifterna om en olycka, men vill inte gå in på fler detaljer, inte heller hur många personer det rör sig om.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Insändare: Skånsk psykvård klarar inte den stora invandringen

Enligt rapporter som utgivits har vi kunnat se att den stora invandring som skett har haft undanträngningseffekter i den skånska specialistpsykiatrin. De människor som kommer hit från andra länder, som upplevt traumatiska saker har förståeligt ett stort behov av vård..

YA - 45 minuter sedan

Villa totalförstörd i brand

En villa utanför Nyköping har totalförstörts i en brand natten till måndagen. VIllaägaren upptäckte branden när han kom hem och larmade vid 01-tiden räddningstjänsten.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Ström och Nordqvist långt efter i Phoenix

Det svenska golflöftet Linnea Ström slutade på 18:e plats i Phoenix LPGA-tävling. Ström, som under veckan har åkt upp och ner i resultatlistorna, avslutande med en i sammanhanget medioker runda på 70 slag, två under par.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Piloter till möte om 737 Max

Flygplanstillverkaren Boeing har bjudit in fler än 200 piloter, tekniska chefer och representanter för tillsynsmyndigheter för ett informellt möte i Renton i amerikanska Washington på onsdag. Boeing hoppas på att återskapa förtroendet för den olycksdrabbade 737 Max-serien.(TT).

YA - 1 timme sedan

Sex svar om ryssutredningen

Det har varit en lång väntan på att den så kallade ryssutredningen ska bli färdig. Utredningen har varit en nagel i ögat på president Donald Trump, som nu åtminstone tillfälligt kan andas ut. Här är sex frågor och svar kring utredningen.

YA - 1 timme sedan

En gripen efter skottlossning

En person är gripen, misstänkt för mordförsök i Vårby, söder om Stockholm, uppger polisen för TT. Polisen fick strax före klockan 02 larm om ett lägenhetsbråk och att någon avfyrat ett skott. Om skottet avlossats inne i lägenheten eller inte, är oklart, och polisen är vid 02.

YA - 1 timme sedan

Insändare: Tankar om vårdcentralen i Borrby

Efter hjärtinfarkt har jag haft kontakt med sjukvården under många år. Det har huvudsakligen varit telefonsamtal med vårdcentralen i Borrby för förnyelse av recept..

YA - 1 timme sedan

Trump: Totalt friad av Muellerrapporten

Varken president Donald Trump eller någon i hans kampanjorganisation har medvetet konspirerat med Ryssland för att påverka valet 2016. Den slutsatsen drar USA:s justitiedepartement av den så kallade Muellerrapporten. Ett stort frikännande, anser Trump..

YA - 1 timme sedan

Tokyobörsen dyker i öppningen

Tokyobörsen inleder handelsveckan surt. I samband med öppningen rasar det ledande Nikkei 225 2 procent, ett fall som sedan tilltog till 3,2 procent i den inledande handeln.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.