Realtid > Ekonomi

Friday, 22 March, 15:05

Liknande nyheter

Taggar: Swedbanks, styrelsefick , intern, rapportom , penningtvätti , höstas
Expressen - 8 timmar sedan

Swedbanks styrelse: Fortsatt förtroende för vd

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för vd:n Birgitte Bonnesen – trots uppgifterna om penningtvätt.Det visar en ny rapport..

Realtid - 15 mar 19 kl. 09:00

Intern rapport bekräftar penningtvätt

Swedbanks vd fick en intern rapport om bankens inblandning i penningtvätthärvan redan i september förra året. Rapporten beskriver hur Danske Bank och Swedbank hanterat miljarder från “misstänkta kunder” och hemligstämplades genast..

DI - 15 mar 19 kl. 14:48

Swedbanks styrelse visste om att Bonnesen mörkade rapport

Centralt placerade källor uppger för Di att Swedbanks styrelse i höstas tog del av den interna granskningsrapport som bland annat visade att 80 miljarder kronor slussats mellan misstänkta kunder i Swedbank och Danske Bank. Swedbank avböjer att kommentera uppgifterna..

Affärsvärlden - 25 jan 12 kl. 08:25

Hon kan ta plats i Swedbanks styrelse

Här är valberedningens förslag till ledamöter i Swedbanks styrelse. Ett namn är nytt..

Affärsvärlden - 13 mar 14 kl. 09:35

Swedbanks styrelse vill ha återköpsmandat

För 2013 har Swedbanks styrelse föreslagit en utdelning om 11,1 miljarder kronor men banken ruvar trots det på för mycket pengar..

Realtid - 20 feb 17 kl. 08:36

Nya namn till Swedbanks styrelse

Tele2:s tidigare vd Mats Granryd är en av fyra nya styrelseledamöter i Swedbanks styrelse. Göran Hedman, Pia Rudengren och Karl-Henrik Sundström lämnar..

DI - 09 jan 19 kl. 13:17

Annika Poutiainen lämnar Swedbanks styrelse

Annika Poutiainen lämnar storbanken Swedbanks styrelse med omedelbar verkan. Bakgrunden till beslutet är att Nämnden för svensk redovisningstillsyn, där Annika Poutiainen är ordförande, tar över helhetsansvaret för redovisningstillsynen i Sverige..

SR - 28 feb 19 kl. 15:52

Ministern kritiserar Swedbanks styrelse

Efter avslöjandena angående Swedbank om misstänkt penningtvätt i Baltikum: Finansmarknadsminister Per Bolund kallar till sig Finansinspektionens chef efter kritik om att myndigheten varit för passiv – och riktar också hård kritik mot Swedbanks styrelse, som han tycker varit tyst och inte visat tillräcklig öppenhet..

SvD - 30 mar 16 kl. 17:05

Intern rapport: Polisen sämre på att ingripa mot brott

Polisen skulle komma närmare medborgarna och bli bättre lokalt när man blev en enda jättemyndighet. Men nästan fyra av tio lokalpolischefer anser att man blivit sämre på att ingripa mot brott, enligt en intern rapport..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 16 kl. 19:08

Polisen självkritisk i intern rapport

Den nya polisorganisationen skulle föra polisen närmare medborgare. Resultatet blev det motsatta, berättade en rad poliser i NWT:s granskning.Nu säger en intern rapport från rikspolischef Dan Eliassons kansli samma sak..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 minuter sedan

Intensivt arbete för jämställdhet på svenska banker

Jämställdhetsarbetet på bankerna i Sverige har intensifierats under de senaste åren. Det framgår av svar från åtta av bankerna som är verksamma i Sverige. "Jämställdhet är en förutsättning för framtida tillväxt, de bolag som inte förstår det är morgondagens förlorare," säger Danske Banks presschef Anna Sundblad..

Realtid - 1 timme sedan

"Swedbanks taffliga och ovilliga hantering fortsätter"

Intrycket av Swedbanks försök att ta initiativet och lägga korten på bordet i den pågående realityserien om penningtvätt imponerade inte. ”To be continued” är den enda slutsatsen som kan dras, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - 3 timmar sedan

"New Law konkurrerar inte med de stora byråerna"

Med New Law digitaliseras och industrialiseras advokatbranschen. Vad tycker Old Law om det? Vi ställde frågan till Johan Herrström, Lindahl, Maria-Pia Hope, Vinge, Kristina Einarsson, Setterwalls och Jan Dernestam, Mannheimer Swartling..

Realtid - 3 timmar sedan

AMF:s vd: Vi är inte nöjda

 – Det är ett första steg för att besvara de mest akuta anklagelserna mot Swedbank. Vi hade dock förväntat oss mer. Det säger AMF:s vd Johan Sidenmark..

Realtid - 3 timmar sedan

"Jag undrar om vi har läst samma rapport"

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiva till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". .

Realtid - 4 timmar sedan

 Jool Markets mister tillstånd

Den nordiska investmentbanken Jool Markets har fått sitt banktillstånd indraget i Norge..

Realtid - 4 timmar sedan

”Ingenting som dementerar UG:s uppgifter”

– Det finns ingenting i det här materialet som dementerar Uppdrag Gransknings uppgifter, säger Axel Gordh Humlesjö, reporter på Uppdrag granskning, i SVT:s Morgonstudion..

Realtid - 4 timmar sedan

”Jag känner mig trygg”

– När du ser på det som är gjort och vad vi anmält och på rapporten så känner jag mig trygg med det arbete vi gör. Det säger Swedbanks vd Birgitte Bonnesen till Sveriges Radio..

Realtid - 4 timmar sedan

Rapporten alla snackar om

FRA:s maskade rapport beskriver bland annat hur man observerat när bankansvariga utfört alla extraheringar av data från bankdatasystemen. Läs hela rapporten här..

Realtid - 6 timmar sedan

Tobin vill göra nyemission

Bostadsutvecklaren Tobin Properties styrelse föreslår att årsstämman beslutar om en nyemission på totalt 409 miljoner kronor Aktien rasar 28 procent i börsöppningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.