Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 23 March, 09:25

Blekinge Läns tidning - 15 mar 19 kl. 16:02

Blekingarnas mat på tapetenBlekingarna har haft några tusen år på sig att utveckla sina typiska maträtter. Men typiska är nog inte bitarna av bröd bakat på mossa som överraskande dök upp i museets gömmor - och som väckt personalens stora förtjusning..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blekingarnas, mat, tapeten
Barometern - 06 nov 13 kl. 07:45

Alternativ mat till diabetiker behövs

Upprörda känslor har svallat här i Småland när den stora frågan för dagen bragtes på tapeten om ostkakans framtida öde. Om den inte får innehålla opastöriserad mjölk så får ostkakan svårt att fortsätta förse sina kunder med denna småländska läckerhet eftersom Livsmedelsverket har funnit för gott att förbjuda försäljning av ostkaka som kanske innehåller bakterier.
Livsmedelsverket verkar vara alert och i detta fall vara synnerligen mån om konsumenternas hälsa.

YLE - 17 jan 14 kl. 09:13

Nya direktiv för upphandling av mat

I dag spelar priset en avgörande roll när kommunerna gör sina upphandlingar för till exempel skolmaten. I framtiden kan kvaliteten, miljöfrågor och sociala frågor komma att få en viktigare roll. Europaparlamentet har godkänt ett uppdaterat direktiv som tillåter att också andra kriterier än priset får en avgörande roll.

BT - 14 jul 13 kl. 10:02

Återigen på tapeten

Het under 1970-talet. Därefter bortglömd. Men nu hamnar den klassiska textiltapeten från Kinna på allt fler väggar igen.

Dagens PS - 02 jun 17 kl. 08:08

Spotify: ”Börsnotering inte på tapeten”

I en intervju med Sveriges Radio dementerar Spotifys medgrundare Martin Lorentzon på punkt efter punkt medieuppgifterna att Spotify ska börsintroduceras. Enligt Lorentzon är det ”helt taget ur luften”, det finns inga som helst planer på en börsentré, betonar han. ”Jag säger inte att det är fake news, men hälften av det som media skriver brukar stämma och hälften brukar inte stämma.

Corren - 03 nov 11 kl. 07:35

Tapeter är på tapeten

Blommigt är för evigt på tapeten för den som vill.Så har det varit i över 500 år och så lär det förbli..

IDG - 24 maj 12 kl. 11:30

Nu är foliehatt på tapeten

Rädd för avlyssning? Här är tapeten för dig..

HBL - 19 sep 12 kl. 19:14

Kommunreformen på tapeten under riksdagens budgetdebatt

Kommunreformen och äldreomsorgslagen var oppositionens främsta slagträn under riksdagens budgetdebatt i dag.Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) gjorde sitt bästa för att förklara fördelarna med reformen, men fick inga sympatier av Centerns ledamöter. Centerledamöterna menade att regeringen borde fokusera på tjänsterna istället för att rita om kommunkartan.

YLE - 28 jan 14 kl. 10:37

Marijuana på tapeten i NFL

Ligans kommissionär lyfte upp möjligheten om att marijuana skulle kunna tas i bruk i läkemedelssyfte i NFL för att hjälpa botandet av hjärnskakningar. I och med att de båda lagen som klarat sig till Super Bowl råkar vara från just de delstater som legaliserat marijuana för underhållningsbruk (Washington och Colorado) har drogbruk inom idrott varit på tapeten i USA inför årets största idrottsevenemang. Förra veckan lyfte NFL:s kommissionär Roger Goodell upp möjligheten att använda marijuana som ett hjälpmedel i botandet av hjärnskakningar, som fortfarande är ett stort problem inom amerikansk fotboll.

SVT - 23 maj 14 kl. 03:56

Tapeten röjde man bakom snuskbilder

Kvinnorna fick bilder på könsorgan - men flera offer kände igen en speciell tapeten..

YLE - 09 dec 14 kl. 15:29

Norra hamnen och Svartå på tapeten då Raseborg godkände budgeten

Många fullmäktigeledamöter lyfte fram behovet av en lösning för skolorna i Svartå under budgetbehandlingen i Raseborg (8.12). Då pengar för planeringen av Norra hamnen i Ekenäs skulle godkännas blev det en häftig debatt som slutade i en rätt jämn omröstning.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Populär sjö borta i Chile - bara öken kvar

Av det som en gång var ett utflyktsmål för att bada, åka vattenskidor eller enbart svalka sig i den chilenska sommarhettan, återstår i dag en sandöken. Efter tio år av torka är sjön Aculeo, en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago, borta.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Vänta med Attefallshus - nya regler väntar

Planer på att bygga ett Attefallshus på tomten i sommar? Vänta lite - det kan löna sig. Mycket pekar på att regeländringar som tillåter att bygga större kan vara på gång inom kort.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. - Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Höjda krav lyfte Sverige till världstoppen

Efter OS-guldet höjde lag Hasselborg kraven på sig själva. Sedan dess har kvartetten stabiliserat sig i världstoppen. - Det är väldigt, väldigt kul att spela curling just nu, säger den svenska trean Sara McManus.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Bilder live från fiskepremiären

Under lördagen är det fiskepremiär i Mörrumsån. Vi uppdaterar live med bilder från premiären..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Han får Bruno Ganz åtråvärda ring

Den tyskspråkiga kulturvärldens gissningslek är slut. I fem veckor, sedan skådespelaren Bruno Ganz avled, har det tisslats och tasslats om vem som ska få ärva hans skådespelarring. Nu är svaret här: Jens Harzer.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mycket talar för Olsson mot Rumänien

Svensk mästare med AIK, genombrott i landslaget och en ny sväng ut i världen. 2018 var Kristoffer Olssons år. Nu är det 2019, men mycket talar för att mittfältaren fortsätter där han slutade på Friends i november.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Priset för militärövningen: 46,5 miljoner

Northern Wind 19 är den största militärövningen i Norrbotten sedan 1991 och prislappen blir därefter. 46,5 miljoner kronor kostar det försvarsmakten att öva med förband från Finland, Norge, Storbritannien och USA.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

”Mjällbys nyförvärv ser spännande ut”

Med bara drygt en vecka till seriepremiären, hur ska det gå för Mjällby AIF? Formel 1-intresset och en samvetsfråga: hur bidrar du till att rädda miljön? Det är frågor som Lördagspanelen har att ta ställning till den här gången..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande. - Officiell statistik finns för att beskriva samhället på olika sätt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.