Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 21 March, 16:47

Liknande nyheter

Taggar: De faktiska, argumentenmot , försäljning, kvarstår
BT - 13 aug 12 kl. 12:36

Servering i Borås kan ha tömts på miljoner - manipulerade försäljning

Med en omärkt knapp på kassaregistret kunde försäljning manipuleras och stora pengar påstods ha betalats ut till missnöjda gäster som lämnade igen mat. Så kan nio-tio miljoner kronor ha försvunnit från en känd servering i Borås. Hur är det möjligt att kunder på ett litet matställe i Borås returnerar varor drygt 6 000 gånger och får tillbaka totalt 570 000 kronor?

Sydsvenskan - 29 aug 18 kl. 17:33

Planerad utförsäljning av Pilängsbadet sågas av Socialdemokraterna

Sebastian Merlöv (S): "Ska man sälja ut något så måste argumenten vara tydliga".

Ekonomistas - 30 okt 17 kl. 08:25

Höga bostadspriser och ökande skulder inget skäl för skärpt amorteringskrav

Finansinspektionens enda kvarstående argument för det skärpta amorteringskravet – höga bostadspriser och ökande skulder – håller inte. Bostadspriserna är höga av naturliga och fundamentala skäl och skulderna ökar naturligt i förhållande till disponibel inkomst med eftersläpning. FI bedömer dessutom att de finansiella stabilitetsriskerna kopplade till skulderna är små.

Ekonomistas - 20 nov 14 kl. 07:00

Vetenskap eller sanning? Andersson och Jonung svarar på kritiken

Detta är gästinlägg av Fredrik N G Andersson och Lars Jonung, båda professorer verksamma vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Under senare år har Lars E O Svensson gjort sig känd som skarp kritiker av Riksbanken. Hans kritik vilar i stor utsträckning på en ekonometrisk studie vilken täcker åren 1997-2011.

Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 08:00

Slutet för ”Made In” – modeindustrin måste leverera högre krav

Det är fem år sedan fabriken på Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 textilarbetare. Det vill Fashion Revolution-rörelsen uppmärksamma genom att ta fram en helt ny ursprungsmärkning som informerar om hela plaggets ursprung - från bomullsfrö till färdigt plagg. Genom att hålla liv i frågan vill de driva på förändringen mot en mer hållbar modeindustri och se till att en incident som Rana Plaza aldrig händer igen.

SmålandsPosten - 03 nov 14 kl. 07:10

Var är statistiken för Centerns satsningar?

Det finns ingen statistik som visar att satsningen på Matlandet har tillfört nya jobb, skriver Jerker Nilsson i en kommentar till När argumenten tryter kommer flosk­lerna av Patrik Davidsson den 24 oktober. Kommentar till När argumenten tryter kommer flosk­lerna av Patrik Davidsson den 24 oktober.
Det finns ingen statistik som visar att satsningen på Matlandet har tillfört nya jobb.

SmålandsPosten - 27 nov 13 kl. 06:09

Telebolagens påståenden har dålig täckning i verkligheten

Burdust uttryckt kan man säga att telebolagen ljuger om sin mobiltäckning inom Tingsryds kommun. Näringslivsutvecklare Anders Borgehed uttrycker det finare. – Det råder diskrepans mellan den utlovade och den faktiska täckningen, säger han.

SvD - 23 jun 16 kl. 13:02

I mörkret är alla katter grå

Nästan 1300 personer har hittills uttryckt gillande över en tweet som Lord Sugar, brittisk affärsman, mediepersonlighet och under många år den största finansiella supporten av Labourpartiet, publicerade häromdagen: ”I find it strange that Gisela Gschaider a 1974 immigrant from Germany is on the brexit panel telling us British what we should do.” Det här argumentet är för mig ett tämligen frånstötande (även om jag liksom Alan Sugar hyser en önskan att Storbritannien ska kvarstå i den europeiska unionen). Det ger uttryck för en brännande och viktig dimension av frågan om tillhörighet och gemenskap.

Cornucopia - 13 sep 15 kl. 12:24

SD går framåt på flyktingtragiken - telefonintervjuers metodik kritiseras

Efter att media massivt påmint svenska folket att det kommer ökande strömmar asylsökande till Sverige och Europa, den sk flyktingkatastrofen, går nu SD fortsatt framåt i de senaste opinionsundersökningarna. Samtidigt kommer det kritik mot telefonbaserade opinionsundersökningar från tankesmedjan Det goda samhället, där man menar att dessa blir allt mindre relevanta när en dissidentopinion ökar.

Det lär inte ha undgått någon som alls följer nyheterna att det kommer asylsökande till Europa och till Sverige.

YA - 06 sep 12 kl. 13:11

Stängda dörrar en farlig trend

Förra veckans kommunfullmäktigemöte i Sjöbo, där ett ärende på dagordningen hölls bakom stängda dörrar, har rönt omfattande uppmärksamhet och kritiserats i såväl media som av kommunens oppositionspartier.
Förfarandet är ytterst ovanligt, även om det finns en öppning för det i kommunallagen. Att reaktionerna blivit starka beror säkert på den offentlighetstradition som vi har i Sverige.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Nya läkarutbildningen skjuts upp

Starten för den nya läkarutbildningen skjuts upp ett år, rapporterar Dagens Medicin. Från början var förslaget att nya sexåriga utbildningen skulle vara på plats hösten 2020. Men det mötte kritik från flera lärosäten och regioner och landsting, som mena.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Örgryte flyttar seriepremiär

Superettanlaget Örgryte tvingas byta arena för sin seriepremiär hemma mot Norrby nästa lördag. Anledningen är att Gamla Ullevis hybridgräs bedöms vara ospelbart. I stället flyttas fotbollsmatchen till närliggande Ullevi.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

"Jag fick en tumör och jag lärde mig absolut ingenting av det."

Det är mänskligt att försöka hitta mening i saker som sker..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Elfel stoppade flygtrafiken på Arlanda

Ett kort avbrott i kraftförsörjningen till Arlandas ledningscentral gjorde att inga plan kunde lyfta eller landa under torsdagseftermiddagen. Avbrottet inträffade strax efter halv fyra och varade i knappt 15 minuter enligt Per Fröberg, presskommunikatör.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

45-årig basebollikon lägger av

Den 45-åriga basebollstjärnan Ichiro Suzuki avslutar som väntat elitkarriären. Japanen meddelade den illa dolda hemligheten efter Seattle Mariners andra match mot Oakland Athletics i säsongsöppningen av den nordamerikanska proffsligan MLB. Avslutningen.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

En lovande start av FCH – men det behövs mer

HD:s innebandykrönikör Mattias Hjälm om FCH:s silly season så här långt..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Solidium minskar SSAB-innehavet

Den finska statens ägarbolag Solidium drar ned på innehavet av aktier i ståltillverkaren SSAB, meddelar Solidium efter en extra bolagsstämma i Helsingfors. Ägandet i kemiföretaget Kemira och ståltillverkaren Outokumpu reduceras också. SSAB-innehavet min.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Helsingborg vägrar överlämna hbtq-kampen åt kommersiella krafter

Föredömligt av Kulturmagasinet att bevara stadens queera historia..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Frölunda förlänger med målvakt

SHL-laget Frölunda har två målvakter som har fått dela på ansvaret den här hockeysäsongen: Johan Mattsson och Johan Gustafsson. Båda har dessutom suttit på utgående kontrakt, men nu har Göteborgslaget förlängt med en av dem: 26-årige Mattsson. Han har s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Metoo-låt får musikvideo

Med låten "Vad dom än säger" höjde kvinnliga artister för ett år sedan sina röster tillsammans i ett konstnärligt upprop för metoo. Hela 56 artister från en mängd olika musikgenrer medverkade, bland andra Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Sarah Riedel och Son.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.