VA > Ekonomi

Monday, 25 March, 04:24

VA - 15 mar 19 kl. 15:49

Nya turer i Swedbank-härvan: 5 uppseendeväckande detaljer du borde känna tillSVT rapporterar om ett hemligt dokument där Swedbanks toppchefer redan förra hösten fick veta om misstänkta transaktioner. Enligt DI:s källor har en extern granskare konstaterat "stora överträdelser av antipenningtvättsskyldigheterna". Här är en snabbguide till vad som har hänt senaste dygnet. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Swedbank, SVT, Swedbanks, DI

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya tureri , Swedbank-härvan5 , uppseendeväckande, detaljerdu , borde, känna till
Dagens PS - 26 feb 19 kl. 08:25

Swedbank backar efter pinsamt avslöjande

Storbanken, som anklagas för penningtvätt, slänger ut kritiserad utredare. Swedbank hade anlitat revisionsbjässen EY för att gå till botten med misstankarna om penningtvätt i Baltikum efter det uppseendeväckande avslöjandet i SVT:s Uppdrag granskning. Men då kom nästa bomb.

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 07:28

”Massiv skandal” avslöjad i Swedbank

Storbanken anklagas för ”systematisk penningtvätt”. Minst 40 miljarder uppges ha slussats mellan misstänkta konton. Det uppseendeväckande avslöjandet görs av Uppdrag granskning och SVT Nyheter, som under flera månader granskat Swedbank och tagit del av hemliga dokument.

Cornucopia - 18 mar 17 kl. 12:08

Swedbank slår in öppna dörrar - högre ränta höjer BR-avgifterna

Swedbank slår in öppna dörrar i en publicerad beräkning och påtalar att bostadsrättsföreningarnas avgifter kommer stiga tillsammans med räntan. Man konstaterar också att om räntan går från 2% till 5% dubblas boendekostnaden (duh!).

Dagens PS - 22 feb 19 kl. 07:55

Kursslakten i Swedbank fortsätter

Marken ”eroderar” under banktoppen Bonessens fötter, skriver Di i en analys. Tidningens skribent Richard Bråse konstaterar att ”kursmassakern i Swedbank” är historisk, aldrig tidigare har aktien utsatts för en liknande slakt på börsen. Bakgrunden är förstås det uppseendeväckande avslöjandet av SVT:s Uppdrag granskning om den misstänkta penningtvätten i Baltikum, som Dagens PS även uppmärksammat.

DI - 29 maj 17 kl. 16:57

Märkliga turer i hissjätte

I spåren av ett uppseendeväckande ordförandebyte i hisstillverkaren Alimak storköpte den nya ordföranden förra veckan aktier för över 13 miljoner kronor medan den tidigare styrelsebasen storsålde. Enligt Di:s uppgifter låg samarbetsproblem bakom bytet. De inblandade förnekar det.

Skånskan - 31 okt 16 kl. 05:00

Inte vis av erfarenheten

ERWP.fif(1)OPINION Det finns mer, det finns alltid mer. När det gäller före detta toppolitikern Mona Sahlin (S) tycks det aldrig riktigt sluta dyka upp nya oklarheter.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:03

Tele2-kunders röstbrevlådor öppna för avlyssning – aktien faller

Miljoner röstbrevlådor hos teleoperatören kan avlyssnas. .

VA - I förrgår: 15:26

Forna tonårsidolen går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget

I sex år turnerade Amit Paul jorden runt med supergruppen A-teens och hängde med världsartister som Britney Spears och Nsync. Nu hoppas han på en ny global succé när familjeföretaget fått sin efterlängtade genombrottsorder. .

VA - I förrgår: 15:03

”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”

Storskaligheten ser ut att bli en kort parentes i ekonomihistorien. Som liten har du alla företagsfördelar. Entreprenörsdrömmen i dag handlar om att bygga bättre företag, inte större företag, skriver Per Olof Lindsten.

VA - I förrgår: 13:52

5 kritiska röster om nya Swedbank-rapporten: ”Det räcker inte”

I dag släpptes den preliminära rapporten från Forensic Risk Alliance kring penningtvättsanklagelserna på Swedbank. Responsen har inte låtit vänta på sig – här är fem kritiska  röster.   .

VA - I förrgår: 13:25

Per Bolund föreslås bli MP:s nya språkrör

Nuvarande finansmarknadsministern föreslås bli Isabella Lövins nya parhäst. .

VA - I förrgår: 13:06

Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

7 svenska aktier kvalar in på veckans topplista. Här är aktierna med starkast köpsignaler på Nordens börser enligt teknisk analys. .

VA - I förrgår: 11:49

Swedbanks vd självkritisk om sina tvärsäkra uttalanden: ”Det var olyckligt”

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen talar ut om nya rapporten som rör penningmisstankar och vad hon hade gjort annorlunda i dag. .

VA - I förrgår: 11:36

Walmart gör som Google – storsatsar på ny teknik för gamers

Google, Microsoft – och nu även Walmart. Plötsligt är strömmade speltjänster det nya svarta. .

VA - I förrgår: 10:22

”Fångad i det digitala drogträsket”

För femtio år sedan var det coolt att röka och ingen pratade om riskerna. Snart kommer du inte att kunna se dina barn i ögonen och samtidigt äga aktier i sociala mediajättar som Facebook, Google eller Snapchat. .

VA - I förrgår: 09:55

Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras

Sluta fokusera på att få bort hindren för att kvinnor ska nå toppen och börja se till att män med uppblåst ego inte når dit. Det receptet ges i en ny bok. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.