Kristianstadsbladet > Lokalt

Friday, 22 March, 15:05

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 15:45

70 personer klimatstrejkade för miljönMed plakat och slagord demonstrerade ett 70-tal personer framför rådhuset för en bättre miljö. Alla var de inspirerade av den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Greta Thunberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 70 personer klimatstrejkadeför , miljön
SmålandsPosten - 1 timme sedan

Just nu: Växjökandidat inte föreslagen som nytt språkrör för Miljöpartiet

Magnus P Wåhlin (MP) har kandiderat till att efterträda Gustav Fridolin som nytt språkrör för Miljöpartiet. När Miljöpartiets valberedning presenterade sin kandidat var det Per Bolund som presenterades. – Jag hade hoppats att valberedningen skulle varit lite modigare, säger Magnus P Wåhlin..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Över 200 klagomål om kommunens svåraste miljöärende

Över 200 klagomål har lämnats in. Merparten gäller buller. Vindkraften i Ekestad är ett av kommunens svåraste miljöärenden.

DI - 1 timme sedan

Per Bolund föreslås till nytt språkrör i Miljöpartiet

Per Bolund föreslås efterträda Gustav Fridolin som språkrör för Miljöpartiet. Det meddelar partiets valberedning vid en pressträff på fredagen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Per Bolund föreslås till nytt språkrör för Miljöpartiet

Miljöpartiet föreslår Per Bolund, finansmarknadsminister, som nytt manligt språkrör när Gustav Fridolin avgår vid partiets kongress i maj..

Supermiljöbloggen - 23 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill MP göra för miljön?

Miljöpartiet är självutnämnda som "det självklara valet för miljön". De har fördubblat miljöbudgeten och rankas tillsammans med V som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Miljöpartiets kampanj inför valet 2018, "Nu - Klimatet kan inte vänta", skvallrar föga förvånande om att klimatet är partiets fokusfråga.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

HBL - 11 okt 13 kl. 03:20

Missnöjet gror bland både bönderna och miljörörelsen

Den skulle bli mer miljövänlig och mindre byråkratisk. Ändå riskerar EU:s jordbrukspolitik att bli raka motsatsen. Jordbrukslobbyn och miljörörelsen är besvikna, fast av skilda orsaker.

Supermiljöbloggen - 10 apr 14 kl. 13:30

Regeringens vårbudget ur miljösynpunkt

Regeringen släppte igår vårbudgeten, sina förslag inför budgetpropositionen för 2015. Att reda ut miljösatsningar eller ickesatsningar i budgeten är svårt då mycket kopplat till miljö gömmer sig i andra kategorier, exempelvis inom energi, kommunbidrag eller kommunikationer. Det finns däremot tydliga indikationer som kan ge en bild, vilka SMB försökt sammanställa.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 07:04

Elva insatser mot miljöbrott

Miljöbrotten har blivit eftersatta inom svenskt rättsväsende. Vi går till val på att fler miljöbrott ska klaras upp. Det stärker också skyddet för djur, ­natur och hälsa, både hos oss i Sverige och i andra länder, skriver Lena Ek (C), miljö­minister och Karin Nilsson (C), riksdagsledamot.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Efter inbrotten i Nosabys klubblokal: ”Det är en ren djävulskap och dumhet”

Strax efter klockan 04 på torsdagsmorgonen larmades polisen till ett pågående inbrott i Nosabys klubblokal på Vallbjörkavägen. Tjuven försökte stjäla en gammal mikro. Skadorna efter inbrottet .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rådhuset firar fem år: ”Vi är ensamma i Sverige om det här”

Rådhus Skåne har funnits i fem år. Flytten gick i mars 2014 och många överraskas av att kommunen fick lägre hyreskostnader. Att det upplevs som ”stängt” förklaras med läget i världen som ökat säkerhetskraven.

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Dags för bröllopsmässa: ”Konstigt att det inte anordnats här förut”

På söndag ska – vad som kan vara Kristianstads första bröllopsmässa – anordnas. Platsen är Västra Vrams kyrka och församlingshem och besökaren kan förutom lokala utställare få träffa de personer inom pastoratet som jobbar med vigslar. Mäss-koordinatorn heter Emelie H.

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

HD skärper straff i barnvåldtäktsmål från Kristianstad

Högsta domstolen skärper straffet i barnvåldtäktsmålet från Kristianstad från nio år till tolv års fängelse. Flickan befann sig i en mycket utsatt och närmast tvångsliknande situation..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Över 200 klagomål om kommunens svåraste miljöärende

Över 200 klagomål har lämnats in. Merparten gäller buller. Vindkraften i Ekestad är ett av kommunens svåraste miljöärenden.

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Från trasig uppväxt i Fjälkinge till hyllad podcast

Mathias Flokén hade en trasig uppväxt. Till sist hittade han sin riktiga ”fosterfamilj” i Fjälkinge och tog de första stegen till ett bättre självförtroende. Nu driver han och en vän ”Förvandlingspodden”, nominerad som en av tre bästa svenska oetablerade poddar.

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Handlarna vill fortsätta med fri lördagsparkering

Politikerna har inte beslutat hur det blir efter den 31 mars när det är slut med gratis parkering på lördagar. Handlarna menar att det skulle vara förödande om man går tillbaka till hur det var förut. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Årlig fotoutställning öppnar på Barbacka

Under torsdagen var det vernissage för fotoutställningen ”Här är mitt liv” på Barbacka Kulturhus. Nästan 50 gymnasieelever ställer där ut nära 100 bilder. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Ny statistik: Så mycket har elektronik återvanns i Kristianstad 2018

Statistik från El-kretsen visar att Sverige samlade in 146 228 ton elektronik till återvinning under 2018, Kristianstad samlade in 1 045 882 kilo. .

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Brott: Tjuv stal mikrofoner från kyrka

Den tredje mars försvann åtta mikrofoner från ett förråd i Östermalmskyrkan. Nu misstänker ansvariga att mikrofonerna har stulits. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.